Για Κακουργήματα παραπέμπονται με βούλευμα και τα 6 μέλη διευρυμένου ΠΥΣΔΕ επιλογής Δ/ντών του 2017

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Τον Μάρτιο η δίκη…

ΣΟΚ στα στελέχη Εκπαίδευσης και στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκαλεί η είδηση ότι και τα 6 μέλη διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, μεγάλης εκπαιδευτικής Περιφέρειας, παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις κατά τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων το 2017.

Την δίωξη και των έξι μελών του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία από 5 υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων που δεν κρίθηκαν «ικανοί» να αναλάβουν θέση Διευθυντή σχολείου, αφού σύμφωνα με τον τελικό πίνακα αξιολόγησης που εξέδωσε το συγκεκριμένο Όργανο και επικύρωσε ο οικείος Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης έλαβαν  πολύ μικρή βαθμολογία στην προβλεπόμενη συνέντευξη, γεγονός που τους έφερε κάτω από το όριο επιλογής, παρά την πολύ υψηλή κατάταξή τους με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια.

Η αρχική δίωξη του Εισαγγελέα που ανέλαβε την μηνυτήρια αναφορά των 5, ήταν για τα αδικήματα:

α) «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και 

β) ηθική αυτουργία κατά συρροή για την πρώτη κατηγορία,

ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανακριτική διαδικασία, ενσωματώθηκε στα δύο ποιο πάνω αδικήματα και το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης για όσα ανάφεραν οι καταγγελθέντες στα φύλλα αξιολόγησης υποψηφίου.

Το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, είχε συγκροτηθεί με 4 εκπαιδευτικούς και στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης που είχαν διορισθεί από τον τότε υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου, -χωρίς προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων, όπως συνέβαινε σε όλες τις προηγούμενες επιλογές Διευθυντών- και τους εξ’ οφιτσίο 2 αιρετούς του κλάδου, με τον 1ο να προέρχεται από την συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον 2ο από την παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανακριτική διαδικασία  κατά την οποία υπήρξε από τις υπηρεσίες του ΠΥΣΔΕ, υποχρεωτική κατάθεση όλων των εγγράφων που αφορούσαν την αξιολόγηση των 5 μηνυτών, διαπιστώθηκαν «σβησίματα» με διορθωτικό και παραποιήσεις βαθμολόγησης πάνω στα σχετικά πινάκια, όπως και ψευδείς καταγραφές αιτιολόγησης  της βαθμολόγησής τους στα φύλλα αξιολόγησης που το κάθε μέλος κατέθεσε για τους κρινόμενους υποψηφίους.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα το Βούλευμα του Συμβουλίου δικαστών, με τις κατηγορίες οι οποίες αποδίδονται στα 6 μέλη του ΠΥΣΔΕ, συνολικά και κατά μόνας. Η δίκη έχει προσδιορισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.

Νομικοί δήλωσαν στην στήλη, ότι εφόσον οι κατηγορίες κατά των 6 μελών του τότε διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, -και η «παράβαση καθήκοντος» είναι-, το Υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και να τους παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της «απόλυσης».

«Εκπαιδ-άρχης»

Μοιραστείτε το:
Tagged