Γερμανία: Εξάρθρωσαν και διέλυσαν το DarkMarket, το μεγαλύτερο “μαγαζί” του darkweb

Πολυμέσα
Μοιραστείτε το:

Η εισαγγελία της γερμανικής πόλης Κόμπλεντς (στη Ρηνανία – Παλατινάτο) ανακοίνωσε ότι «διάλυσε εκτεταμένο ιστότοπο πώλησης ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων που φιλοξενούνταν στο Darkweb», το σκοτεινό δίκτυο.

Ο άνθρωπος που θεωρείται ο διαχειριστής του «DarkMarket», του ιστότοπου που, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν το «πιο δικτυωμένο σημείο πωλήσεων στον κόσμο», είναι ένας 34χρονος Αυστραλός. Συνελήφθη το σαββατοκύριακο στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας. και ήδη κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Περισσότεροι από 20 εξυπηρετητές (server) στη Μολδαβία και την Ουκρανία κατασχέθηκαν επίσης», προσθέτει η εισαγγελία, αναφέροντας ότι προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα με τους αστυνομικούς της κεντρικής υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών. Στην επιχείρηση συνέβαλαν και αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Δανίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Η πλατφόρμα διαλύθηκε χθες, Δευτέρα, μετά την κατάσχεση των εξυπηρετητών. Σύμφωνα με τις αρχές, η DarkMarket ήταν «αναμφισβήτητα η πιο εκτεταμένη αγορά του κόσμου στο Darkweb, με σχεδόν 500.000 χρήστες και περισσότερους από 2.400 πωλητές. Συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί εκεί τουλάχιστον 320.000 συναλλαγές, οι οποίες διακανονίσθηκαν με κρυπτονομίσματα Bitcoins και Monero. Το συνολικό ύψος τους μπορεί να ανέρχεται σε 140 εκατομμύρια ευρώ».

Η πλατφόρμα χρησιμοποιούνταν κυρίως για πώληση ναρκωτικών, αλλά και πλαστών χρημάτων, δεδομένων από κλεμμένες ή πλαστογραφημένες πιστωτικές κάρτες, ανώνυμες κάρτες SIM και ιοί ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πηγή: slpress.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged