Γαλλία-υπόθεση Έπσταϊν: Συνελήφθη ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων συνεργάτης του Έπσταϊν – κατηγορείτε για βιασμούς

Οικονομικά
Μοιραστείτε το:

Ο Γάλλος Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, ο οποίος ήταν επί χρόνια επικεφαλής πρακτορείου μοντέλων και γνώριζε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, συνελήφθη και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 74χρονος Μπρουνέλ συνελήφθη την Τετάρτη στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε πέρυσι για κατηγορίες βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης. Η αστυνομία τον συνέλαβε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού προτού επιβιβαστεί σε πτήση για το Ντακάρ της Σενεγάλης.

Η εισαγγελία του Παρισιού διευκρίνισε ότι ο Μπρουνέλ είναι ύποπτος για τον βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων και ενήλικων θυμάτων, όπως και για τη διοργάνωση της μεταφοράς και της φιλοξενίας νεαρών γυναικών για λογαριασμό του Έπσταϊν.

“Αυτό περίμεναν εδώ και πολλά χρόνια τα θύματα, ορισμένα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια”, δήλωσε η Αν-Κλερ Λεζέν, η οποία είναι δικηγόρος υπεράσπισης γυναικών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. “Αυτή η απαγγελία κατηγοριών δίνει υπόσταση στις καταγγελίες των θυμάτων και σε αυτά που έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια”, πρόσθεσε.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, η διεξαγωγή έρευνας μπορεί να οδηγήσει, αλλά και όχι σε δίκη.

Δικηγόρος του Μπρουνέλ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο Μπρουνέλ ήταν συνιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων Karin Models τη δεκαετία του 1990 και είχε ιδρύσει το MC2 Model Management στις ΗΠΑ με τον Έπσταϊν.

Όταν ενημερώθηκε για την πιθανή ύπαρξη ανήλικων Γαλλίδων μεταξύ των θυμάτων του Τζέφρι Έπσταϊν, η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα τον Αύγουστο του 2019 για το αν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα στο γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων και στράφηκε στον ρόλο του Μπρουνέλ.

Πολλά πρώην μοντέλα έσπασαν τότε τη σιωπή τους και κατηγόρησαν ευθέως τον Μπρουνέλ για βιασμό.

Πηγή: lykavitos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged