Βόλος: Πήγαν εκδρομή στην Τουρκία παρά τις απαγορεύσεις και προσπάθησαν να κρυφθούν στην επιστροφή

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Εισαγγελική παρέμβαση και καραντίνα για τους 20 Βολιώτες που επιστρέφουν από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία, δεν απαντά στα τηλέφωνα. Για την ακρίβεια οι γραμμές δείχνουν να έχουν καταργηθεί. Οι καταγγελίες στην αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί έγιναν από ταξιδιωτικά πρακτορεία στον Βόλο.

Η κ. Κολυνδρίνη επιβεβαίωσε τις καταγγελίες από την δικηγόρο του Βόλου μέσω του Facebook. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων οι οποίοι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο. Η πληροφορία όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό. Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Βόλου, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη με αφορμή οργανωμένη εκδρομή τουριστικού πρακτορείου προς την Τουρκία στην οποία συμμετέχουν πενήντα άτομα από τη χώρα μας. Η κ. Κολυνδρίνη ζητά τον ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο όλων όσων συμμετέχουν στην εκδρομή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας».

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged