Ασυμβίβαστο Ίλιον: Η Δημοτική Αρχή ΑΡΝΗΘΗΚΕ τη ΜΕΙΩΣΗ 10% των δημοτικών τελών στις οικογενειακές επιχειρήσεις και 5% στις κατοικίες

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Η Δημοτική Αρχή Ζενέτου ΑΡΝΗΘΗΚΕ την πρόταση της κίνησής μας για ΜΕΙΩΣΗ 10% στις οικογενειακές επιχειρήσεις και 5% στις κατοικίες

H διοίκηση Ζενέτου για άλλη μία φορά παρουσίασε τη μη μείωση των ανταποδοτικών τελών ως επίτευγμα! Η πρότασή μας, για Ίλιον των γειτονιών και των πολλών, αφορούσε στην οριζόντια – καθολική μείωση των ανταποδοτικών τελών στα καταστήματα 10% και στις κατοικίες 5%, που μεταφράζεται σε 265.497,94 €. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να εξοικονομηθεί από:

  1. Μείωση 20,00% (108.200 €) από την επισκευή & συντήρηση οχημάτων: Ο στόλος μας, είναι ο πιο παλιός σε όλη τη Δυτική Αθήνα! Από ιδίους πόρους δεν έχει αγοραστεί ούτε ένα απορριμματοφόρο! Ελπίζουμε με την αγορά 2 ή 3 απορριμματοφόρων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», να εκσυγχρονιστεί ο στόλος μας.
  2. Μείωση 10% (11.600€) από προμήθειες κάδων απορριμμάτων.
  3. Από το πλεόνασμα (989.790,79€) ανταποδοτικών τελών του 2020, να αξιοποιηθεί το 15%, δηλ. 146.093,12€.

Επί 4 συνεχόμενα έτη είμαστε η μοναδική δημοτική κίνηση που καταθέτουμε κοστολογημένη πρόταση για μείωση των ανταποδοτικών και η Δημοτική Αρχή αρνείται. Γιατί:

  1. Με την εκκωφαντική σιωπή της, αποδέχεται την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, (μεσοπρόθεσμο, Μάη 2018) και τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. που εφαρμόζει πιστά το δόγμα: «οι πόροι στην Αυτοδιοίκηση να προέρχονται από τα ανταποδοτικά έως και 70%». Μάλιστα η Ν.Δ. θέλει να το συνδέσει με τον ΕΝΦΙΑ, οπότε θα δημιουργηθούν ΟΤΑ πολλαπλών ταχυτήτων.
  2. Η διοίκηση Ζενέτου υιοθετεί τη λογική της ανταποδοτικότητας, όχι μόνο στο φωτισμό αλλά στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, με αποκορύφωμα τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  3. Τρία χρόνια πριν ήμασταν η μοναδική δημοτική κίνηση που είπε ταυτόχρονα ΝΑΙ στον ηλεκτροφωτισμό με LED με ιδίους πόρους και OXI με λήψη δανείου, γιατί θα αποτελούσε πρόσχημα για τη ΜΗ μείωση των ανταποδοτικών τελών. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε: την ίδια στιγμή που μειώνεται κατά 25% το αντίτιμο ηλεκτροφωτισμού, δηλ. κατά 190.000€, οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια είναι 273.000€!!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος είπε «ευχαριστώ» προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας. Το πραγματικό όμως «ευχαριστώ» εκφράστηκε στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση όταν η παράταξη του Δημάρχου κ. Ζενετου, με την παράταξη της Ν.Δ. και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσω της ΑΠΟΧΗΣ τους, ουσιαστικά αρνήθηκαν σε 87 εργαζόμενους αορίστου χρόνου (οι περισσότεροι της καθαριότητας) να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, επιτρέποντας την άσκηση έφεσης ενάντια στη πρωτόδικη απόφαση που τους δικαίωνε!

Μοιραστείτε το:
Tagged