Ανυπότακτη Αττική: Ποια ήταν τελικά η «Ιφιγένεια» στην Μάνδρα και στο Μάτι;

Αττική
Μοιραστείτε το:

«Ιφιγένεια» αποκάλεσε τον εαυτό της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σε χτεσινή συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του “Real FM”.

Βεβαίως, σε αντίθεση με τις χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες σε Μάνδρα και Μάτι, η Ιφιγένεια δεν χρεώνεται πολιτικά ή προσωπικά άλλες θυσίες παρά μόνο την δική της. Όμως, η ουσία είναι άλλη.

Προφανώς, είναι εύκολο για την κα. Δούρου να παίζει το ρόλο της τραγικής ηρωίδας που «θυσιάζεται», όποτε είναι αυτό βολικό. Όπως είναι εύκολο να παρουσιάζει τις τύχες ολόκληρων περιοχών και χιλιάδων κατοίκων ως αναπόδραστες από τη μοίρα ή τις «θεϊκές παρεμβάσεις». Όπως είναι πάλι εύκολο να φταίει άλλοτε ο Δήμος, άλλοτε η Πολιτική Προστασία, άλλοτε η κυβέρνηση και ποτέ η περιφερειακή αρχή.

Η ανθρώπινη τραγωδία είναι ένα ζήτημα, στο οποίο πράγματι τόσα χρόνια η κεντρική πολιτική στη χώρα μας έχει εθιστεί στην «τυμβωρυχία». Δεν μπορεί, όμως, να χρησιμοποιείται και ως πρόφαση για να σταματά ο κοινωνικός διάλογος και όταν έρχεται η ώρα των πολιτικών ευθυνών, να πετάει η μια διοίκηση το μπαλάκι στην προηγούμενη ή σε υπηρεσίες του κράτους ή σε άλλους βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Όσο για τα 168 αντιπλημμυρικά έργα που αναφέρει με στόμφο η κα. Δούρου, αυτά έρχονται, όχι μόνο κατόπιν της τραγωδίας στην Μάνδρα, αλλά και με τον πιο κυνικό τρόπο, παρουσιάζονται ως προεκλογικές εξαγγελίες… οι ίδιες ακριβώς που έγιναν και πριν τις εκλογές του 2014!

Το αν της κας. Δούρου προηγήθηκαν διοικήσεις και κυβερνήσεις με τεράστιες ευθύνες, δεν σημαίνει πως για τις τραγωδίες της περασμένης χρονιάς, δεν υπάρχουν ευθύνες και σε αυτή. Και η ίδια η Περιφερειάρχης πρέπει να εξηγήσει κάποια στιγμή σε τι ακριβώς είναι υπεύθυνη, όταν για όλα τελικά φταίνε άλλοι.

Και σε ότι αφορά την πρόθεση της να παραιτηθεί, λογικά κάποια ευθύνη θα αναγνωρίζει στην ίδια και στη διοίκηση της.

Αναμένουμε να μας το γνωστοποιήσει.

Αθήνα, 26.03.2019

Μοιραστείτε το:
Tagged