«Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς» – Το χαμογελαστό παιδί που δεν ξεχάστηκε ποτέ

Θέατρο-Κινηματογράφος
Μοιραστείτε το:

Αντώνης Παραράς – Το χαμογελαστό παιδί που δεν ξεχάστηκε ποτέ – Η φιλιά με τον Κανάκη και το νόημα πίσω από τα αρχικά Α.Μ.Α.Ν.

Ο Αντώνης Παραράς πέθανε τον Φεβρουάριο του 1997 σε ηλικία 29 ετών.

Πριν τους Ράδιο Αρβύλα, το σκάνδαλο για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τα κρύα αστεία του υπήρξε μια παρέα που άλλαξε τον τρόπο που οι έφηβοι έβλεπαν την ελληνική τηλεόραση.

της  Νατάσας Μαστοράκου

Τον Απρίλιο του 1994 βγήκε στον αέρα μια εκπομπή που οι περισσότεροι αγάπησαν σιγά σιγά. Ο Αντώνης Κανάκης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης και ο Αντώνης Παραράς μέσα από το Comfuzio της ΕΡΤ3 μας έδειξαν τι μπορούν να κάνουν τρείς ταλαντούχοι άνθρωποι όταν έχουν όρεξη και όραμα.

Μια παρέα που θύμιζε τις δικές μας, με θεματολογία που μας έβγαλε από την παιδική ηλικία και μας έβαλε με τον καλύτερο τρόπο στην εφηβεία.

Όσοι γνώριζαν καλά τα εσωτερικά της ΕΡΤ έλεγαν από τότε ότι μπορεί ο Κανάκης να είναι η βιτρίνα της εκπομπής αλλά τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς τον Αντώνη Παραρά. Ο ξανθός πανέμορφος νέος με την ποιότητα στο λόγο και τις φρέσκιες ιδέες έκανε τη διαφορά.

Η εκπομπή έβγαινε ζωντανά από το στούντιο και η επιτυχία της την πήγε πολύ γρήγορα στο STAR κρατώντας και εκεί πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Το κοινό της κυρίως μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έδινε μάχη για να την παρακολουθήσει ζωντανά, να ακούσει ωραία μουσική, να γελάσει με τα πρωτότυπα σκετς.

Από το στούντιο του Comfuzio έχουν περάσει μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνή όπως οι Στέρεο Νόβα και οι Αctive Member αλλά και ηθοποιοί που αργότερα αγαπήθηκαν πολύ ο Μάρκος Σεφερλής.

Η εποχή της απόλυτης αθωότητας τελείωσε όταν ο Αντώνης Παραράς έχασε τη μάχη με την λευχαιμία το 1997 σε ηλικία μόλις 29 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τους φίλους του και το τηλεοπτικό κοινό.

Κανάκης και Καλυβάτσης για καιρό δεν μπορούσα να ξεπεράσουν το σοκ και όταν αποφάσισαν να βγουν ξανά στο γυαλί επέλεξαν τον τίτλο «Α.Μ.Α.Ν.». Αν και οι ίδιοι δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ τα αρχικά σύμφωνα με τον αστικό μύθο σημαίνουν «Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς».

Η εκπομπή εξέπεμψε ένα χρόνο από το MEGA και στη συνέχεια από τον ΑΝΤ1 που έμεινε για χρόνια αλλάζοντας λίγο φόρμα, όνομα και συχνότητα προβολή.

Κανάκης και Καλυβάτσης καλωσόρισαν στην παρέα και τον Γιάννη Σερβετά και ως ΑΜΑΝ άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Όταν και αυτός ο κύκλος έκλεισε, μετά και την προσωπική απομάκρυνση του Καλυβάτση από την παρέα ήρθε η ώρα για τους Ράδιο Αρβύλα.

Τον Απρίλιο του 2008, 14 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Comfuzio, Κανάκης και Σερβετάς αποφάσισαν να μεταφέρουν στην τηλεόραση την ραδιοφωνική τους εκπομπή και να πάρουν μαζί τους δύο όχι τόσο άγνωστα μέλη της παρέας. Ο Χρήστος Κιούσης ήταν βοηθός σκηνοθέτη στους ΑΜΑΝ και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παλιός φίλος τους και πολύ καλός γνώστης της μουσικής.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Ωστόσο όσο και να έχουν αλλάξει σχεδόν όλα στην τρελοπαρέα μια ημερομηνία πάντα θα μας θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου ο Αντώνης Κανάκης προβάλλει βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του φίλου του Αντώνη Παραρά στέλνοντας μήνυμα αγάπης στην οικογένειά του.

«Σήμερα δεν θα κλείσουμε όπως κλείνουμε και θα σας εξηγήσω γιατί. Ήρθε στο μυαλό μου και εκείνο που έλεγα πριν που έκανα την αφιέρωση για τον φίλο μου τον Κώστα. Δεν θα στενοχωριόμαστε γιατί είναι και ήταν ένα πραγματικά λαμπερό άτομο, ένα χαρισματικό παιδί που τόσο θα θέλαμε να είμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, να μεγαλώναμε όλοι μαζί, να ωριμάζαμε, να ασπρίζανε τα μαλλιά μας, να τρώγαμε όλοι μαζί, να ήμασταν παρέα. Σαν σήμερα ο Αντώνης μας έφυγε. Κάθε μέρα τον θυμόμαστε αλλά είναι η μέρα που εδώ και πολλά χρόνια παίζουμε αυτό το βίντεο και πάντα θέλω να στέλνω τους χαιρετισμούς μου στην οικογένειά του, στους καταπληκτικούς γονείς τους, τα φιλιά μου και την αγάπη μου», είπε ο Αντώνης Κανάκης στις 4 Φεβρουαρίου του 2021.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged