Αντιπολίτευση Τσίπρα με fake news – Ο Πολάκης, οι ΜΕΘ του “Σωτηρία” και ο Ν.Κακλαμάνης…

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Αντιπολίτευση με fake news – Τι συνέβη με τη ΜΕΘ του “Σωτηρία”

Η πιο ακραία περίπτωση ήταν ένας καθηγητής του ΣΥΡΙΖΑ που κάπου άκουσε από κάποιον ότι μια γνωστή του δεν έκανε καν το τεστ, αλλά την ειδοποίησαν μετά τηλεφωνικά ότι βγήκε θετική στον κορονοϊό. Για να μαζέψει μετά την ανάρτηση (ο καθηγητής, όχι η γνωστή του), αλλά χωρίς να ζητήσει συγγνώμη (ο καθηγητής, όχι η γνωστή του). Κάτι υποκριτικά ψέλλισε για προσωπικά δεδομένα και τα υπόλοιπα θα τα πει αναλυτικά στον Εισαγγελέα.

του Μανόλη Καψή

Ακολούθησαν διάφοροι άλλοι, σε διάφορα τηλεπαράθυρα, διαφόρων αποχρώσεων ΣΥΡΙΖΑ, με διάφορες ιστορίες για μια άλλη γνωστή τους που την άφησαν χωρίς να κάνει εξετάσεις να γυρίσει σπίτι της (Κλαυδιανός), για γιατρούς που ήδη κάνουν διαλογή ασθενών (Σιούλης), για μονάδες που δεν έχουν κρεβάτια (Βαρεμένος) και άλλα παρόμοια και τρομοκρατικά. Η φιλολογία, βασισμένη σε fake news, δημιουργεί μια γενικευμένη αίσθηση μπάχαλου και μια υπονομευτική για τη δημόσια υγεία αμφισβήτηση της επάρκειας της χώρας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν καλά. Ουδείς αμφιβάλλει -ούτε αυτός ο Άδωνις Γεωργιάδης- ότι έγινε λάθος εκτίμηση για τη σφοδρότητα του β’ κύματος της πανδημίας. Επίσης κανείς δεν αμφιβάλλει ότι χρειαζόταν περισσότερη εγρήγορση. Πιο αυστηρά μέτρα νωρίτερα. Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό ας το σχολιάσουν οι υπόλοιπη Ευρωπαίοι.

Η κριτική όμως είναι διαφορετικό πράγμα, από μια αντιπολίτευση που βασίζεται στα fake news, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλεί. Από μια αντιπολίτευση που επενδύει στον φόβο και την τρομολαγνεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση με τη ΜΕΘ του “Σωτηρία”. Με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδεικνύει για μία ακόμα φορά την ικανότητά του στην κωλοτούμπα. Ειδικότητα αποκτηθείσα την εποχή του αντιμνημονίου.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν, υποτίθεται, από μια δήλωση ενός εκκεντρικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που ενημέρωσε το κοινό για τα κρεβάτια ΜΕΘ του “Σωτηρία”, που δώρισε η Βουλή. Όπως διαβάζουμε στην “Αυγή”, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, οι 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο ‘Σωτηρία’, σήμερα ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της Βουλής, που είχε ενημερωθεί από το νοσοκομείο… Ξέρετε πόσους αρρώστους φιλοξενούν μόνο; Εννέα”, είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο δημοσιογράφος ρωτάει: “Λόγω έλλειψης προσωπικού; Και χρειάζεται και εκπαίδευση το προσωπικό;”. Για να επιβεβαιώσει ο Ν. Κακλαμάνης “ακριβώς”. (“Η Αυγή”, 9/11).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά δεν μπαίνει στον κόπο να “τσεκάρει” την είδηση -γιατί ως γνωστόν δεν αφήνεις ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία- αμέσως βγάζει ανακοίνωση. Η στόχευση είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας:

“Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο υπουργό Υγείας, που μετά από 8 μήνες πανδημίας βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών”. Ακολουθούν μύδροι για την “εγκληματική αδράνεια” της κυβέρνησης: “Στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες, ο κ. Κικίλιας δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης… Για την ασφυξία των νοσοκομείων και των ΜΕΘ. Για την πρωτοφανή ανεπάρκεια, ακόμα και στις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή, να λειτουργούν μόλις οι 9 λόγω έλλειψης προσωπικού”.

Η σειρά του Πολάκη

Στη συνέχεια παίρνει την μπάλα ο γνωστός Πολάκης. Με το απαράμιλλο ύφος του, αφού βρίζει τους πάντες και λέει τον πρόεδρο της Βουλής ψεύτη, προσθέτει (η ορθογραφία και τα σημεία στίξης είναι του ιατρού-βουλευτή):

“Η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού της δηλαδή του Ελληνικού λαου ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες, δυο των 12 κρεββατιων και 2 των 13 κρεββατιων .

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ, μέχρι χθες το βράδυ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεββατια, στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικου και που και αυτά τα κρεββατια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ!!!!!!

Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα(η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλης λέτε ανερυθριαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεββατια!!!!

Δεν καλύπτεται με ΨΕΥΔΗ, η διαχειριστική σας ανεπάρκεια ΚΑΙ στο υγειονομικό σκέλος της διαχείρισης της Πανδημιας!!!”

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή: “Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο ‘Σωτηρία’ λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Είπατε, κ. Τσίπρα, ότι λειτουργούν 9 (σ.σ.: κρεβάτια στη ΜΕΘ του ‘Σωτηρία’) ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο απών κ. Πολάκης, με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του Προέδρου της Βουλής, δηλαδή κατά όλων μας, ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής, ή ο Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε”, είπε ο πρωθυπουργός. Σιγά μην τον απομακρύνει.

Και ακολουθεί η τέλεια κωλοτούμπα. Η δευτερολογία του κ. Τσίπρα είναι αποκαλυπτική:

“Σας άκουσα να μας κατηγορείτε και για το θέμα του Νοσοκομείου ‘Σωτηρία’. Κοιτάξτε, επειδή είμαι απολύτως ακριβής σε όσα λέω (σ.σ.: γέλια), είπα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από αυτό εδώ το βήμα, ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του προχθές είπε ότι από τις πενήντα κλίνες ΜΕΘ στο ‘Σωτηρία’ λειτουργούν μόνο εννέα. Και να, λοιπόν, το δημοσίευμα. Είναι συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στον διαδικτυακό τόπο Militaire.gr, στον κ. Καρβουνόπουλο, τον δημοσιογράφο, που λέει ακριβώς αυτό.

Και ελάτε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Στο Νοσοκομείο ‘Σωτηρία’ υπάρχουν τρεις ΜΕΘ…. Από τα πενήντα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή χρησιμοποιούνται -είχε δίκιο ο κ. Κακλαμάνης προχθές- δώδεκα ή εννιά. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι σήμερα. Τα υπόλοιπα που λέτε, κύριε Πρόεδρε, και δεν έχετε άδικο, είναι λειτουργικά. Αλλά, προσέξτε. Είναι λειτουργικά διότι ήρθαν άτομα, μεταφέρθηκαν, μετακινήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές από αναισθησιολογικά τμήματα μικρών νοσοκομείων, στην αρχή για έναν μήνα…

Με δυο λόγια, για να το καταλάβουμε… προφανώς αυτό το οποίο έχετε κάνει είναι ότι προκειμένου να καταστήσετε λειτουργικά τα κρεβάτια που έφτιαξε η Βουλή, φέρνετε προσωπικό και μάλιστα από κρίσιμες υπηρεσίες, αναισθησιολογικά τμήματα μικρών νοσοκομείων, δηλαδή αποψιλώνετε τα χειρουργεία. Αυτό κάνετε. Αυτό αν εσείς λέτε ότι λύνει το πρόβλημα, εμείς λέμε ότι επιτείνει το πρόβλημα”.

Με δυο λόγια, και τα κρεβάτια υπάρχουν και είναι λειτουργικά, άλλα έχουν καταληφθεί από ασθενείς COVID και άλλα όχι, αλλά τα κρεβάτια λειτουργούν με προσωπικό που έχει έρθει από άλλες νοσοκομειακές μονάδες. (Λες και θα λειτουργούσαν με ανειδίκευτους.)

Πώς λοιπόν λειτουργούν μόνο 9 κρεβάτια που είπε στην πρωτολογία του; Ή ενημερώθηκε για τη fake είδηση ανάμεσα στην πρωτολογία και στη δευτερολογία;

Αν αυτό δεν λέγεται κωλοτούμπα, αν αυτό δεν λέγεται αντιπολίτευση με fake news και λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση, και εμένα με λένε Σωτήρη.

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged