Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Οσμή εκατομμυρίων ευρώ αναδύουν οι μπίζνες του Πατούλη με τα σκουπίδια

Αττική
Μοιραστείτε το:

Στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης (21/9/2022) εκτυλίχθηκαν απίστευτες καταστάσεις για την –με το στανιό- έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης ενός Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπει εργοστάσια καύσης (χωρίς να το παραδέχεται), που προβλέπει να συνεχιστεί το αίσχος της χωματερής στη Φυλή και να επεκταθεί σε Γραμματικό και Σχιστό (χωρίς να το παραδέχεται), που είναι κομμένος και ραμμένος στις μπίζνες ΣΔΙΤ του 1 δισ. ευρώ που ενδιαφέρουν τους ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, SUEZ και άλλες «ευυπόληπτες» επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που προβλέπει κι άλλα χαράτσια για τους πολίτες επειδή οι Περιφερειακές Αρχές και οι κυβερνήσεις εδώ και 60 χρόνια διαιωνίζουν το αίσχος των χωματερών και της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έναν ΠΕΣΔΑ που, ενώ στα χαρτιά παριστάνει ότι μοιράζει το βάρος «ισότιμα» με 6 θέσεις για διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, στην πραγματικότητα προβλέπει την επιβάρυνση της Φυλής, του Γραμματικού και του Σχιστού (αφού οι άλλες 3 υποτιθέμενες μονάδες δεν έχουν καν χωροθέτηση!). Έναν ΠΕΣΔΑ που τον κατήγγειλε ακόμη και η Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Ενώ στα χαρτιά παριστάνει ότι προωθεί την ανακύκλωση, οργανώνεται με βασικό σκοπό το να στέλνει σκουπίδια στα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών, που όπως παραδέχτηκε και ο Πατούλης και ο Κόκκαλης «δεν θα ιδρυθούν από την Περιφέρεια, αλλά από το ΥΠΕΝ» (ο Μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή). Μια Μελέτη που μας λέει ότι θα έχουν «θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις» στην Αττική τα… εργοστάσια καύσης που θα πνίξουν το λεκανοπέδιο. Έναν οργουελικό ΠΕΣΔΑ που βαφτίζει «Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας» τις χωματερές!

Μετά από όλα αυτά, ο Πατούλης έβγαλε καμαρωτός καμαρωτός Δελτίο Τύπου με πανηγυρικό τίτλο «Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της 3ης Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ». Για ποιο πράγμα ακριβώς πανηγυρίζει ο κ. Πατούλης;

ΜΗΠΩΣ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας; 47-47 ήταν το αποτέλεσμα της (διά τηλεδιάσκεψης) ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά τα μαγειρέματα! Ξεφτίλα λέγεται αυτό: χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη διπλή ψήφο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου για να «περάσει» ο ΠΕΣΔΑ, ενώ είναι σαφές ότι αν υπήρχε διά ζώσης συνεδρίαση -όπως ζήτησαν οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης- ο Πατούλης θα είχε χάσει την ψηφοφορία!

Χρειάστηκαν δύο περίεργες απουσίες (του Γ. Δημητρίου της Οικολογικής Συμμαχίας και του Μ. Γιοματζολιά της παράταξης Σγουρού, που ενώ ήταν μέσα σε όλη τη διάρκεια του ΠΕΣΥ «εξαφανίστηκαν» κατά την ψηφοφορία). Τον ΠΕΣΔΑ υπερψήφισαν μόνο η παράταξη Πατούλη, ο Τζήμερος, τα ακροδεξιά δεκανίκια τους και ο… φέρελπις Γιάννης Σμέρος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Σμέρος είχε εκλεγεί με την παράταξη Σγουρού, την οποία ασμένως εγκατέλειψε μετά τις εκλογές για να «ανεξαρτητοποιηθεί» και να ψηφίζει με την παράταξη Πατούλη, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε από τον Πατούλη αντιπρόεδρος του ΕΣΔΝΑ (του Οργανισμού που διαχειρίζεται εκ. ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων). Ο Γ. Σμέρος είναι στενός συνεργάτης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, και νυν μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Με αυτή την ιδιότητα, αναγκάστηκε μεν να παραιτηθεί από τη θέση που τον είχε διορίσει ο Γ. Πατούλης. Όμως, στα δύσκολα φαίνεται ότι είναι εκεί για να στηρίξει τον Πατούλη για μια μπίζνα 1 δις ευρώ στην Αττική, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το «νέο» ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν διαφέρει και πολύ από το… παλιό ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε τόσα χρόνια.

ΜΗΠΩΣ για τα επιχειρήματα που ανέπτυξε για τον νέο ΠΕΣΔΑ ο ίδιος ο Γ. Πατούλης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκαλης; Για το γεγονός ότι –χωρίς να έχει εγκριθεί καν ο ΠΕΣΔΑ- έχουν σε εξέλιξη διαγωνισμό για μία από τις «Μονάδες Διαχείρισης» που προβλέπει, έναν διαγωνισμό ΧΩΡΙΣ χωροθέτηση και ΧΩΡΙΣ τον όγκο απορριμμάτων που θα διαχειρίζεται; Για το γεγονός ότι η Μελέτη που παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες έχει μέσα προβλέψεις «ανακύκλωσης» για το 2021 (που παρήλθε!) και το 2022 (που παρέρχεται), άρα μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας; Για το γεγονός ότι η Μελέτη δεν προβλέπει καμία χρηματοδότηση στους Δήμους για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, μείωση της συσκευασίας, κομποστοποίηση, αλλά προβλέπει ότι όπου δεν μπορέσουν οι Δήμοι θα αναλάβουν οι ιδιώτες (και τότε έξαφνα θα βρεθεί χρηματοδότηση!). Για το γεγονός ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ από τις περιφερειακές συμβούλους της παράταξης Πατούλη δεν πήραν καν τον λόγο να υπερασπιστούν αυτή τη Μελέτη μέσα στο Συμβούλιο ή να απαντήσουν τις αιτιάσεις των Δήμων και των φορέων που παρέστησαν; Ούτε καν άνοιξαν τις κάμερες, υπήρχαν εκεί μόνο για να ψηφίσουν στο τέλος ό,τι τους είχαν ορμηνεύσει.

ΜΗΠΩΣ γιατί ελπίζει όλοι αυτοί οι ολιγάρχες που θα πλουτίσουν με τα ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, εις βάρος της τσέπης μας και της υγείας μας, θα τον στηρίξουν για να είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής μετά το 2023; Όσα Δελτία Τύπου και να βγάλει ο Πατούλης, η αλήθεια δεν κρύβεται: θα έχει τον λαό της Αττικής απέναντί του!

Μοιραστείτε το:
Tagged