Αντιγήρανση: Ποιες θεραπείες είναι ασφαλείς το καλοκαίρι;

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι διακοπές για τους περισσότερους είναι προ των πυλών. Όμως δεν είναι όλοι προετοιμασμένοι ώστε να τις απολαύσουν στο έπακρο. Ένα ποσοστό γυναικών, αλλά και ανδρών, δυσκολεύονται να αφεθούν και να τις ευχαριστηθούν, παρά τη λαχτάρα και την προσμονή ενός ολόκληρου έτους. Αιτία είναι συχνά οι μικροατέλειες στο σώμα και η κουρασμένη όψη του προσώπου, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία τους, προκαλώντας μια ακούσια συστολή, μια αμηχανία.

Όμως, το καλοκαίρι είναι η εποχή για να δείχνουμε και να αισθανόμαστε όμορφα. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να «βγούμε» από τον παλιό εαυτό μας και να καλωσορίσουμε τον καινούργιο. Και η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας είναι σύμμαχός μας σ’ αυτό το εγχείρημα, αφού έχει καταστήσει την αναζωογόνηση του δέρματος, του προσώπου και του σώματος πιο εύκολη από ποτέ, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Γεώργιος Βελημβασάκης

«Υπάρχουν θεραπείες προσώπου και σώματος που μπορούν να πετύχουν εντυπωσιακή επαναφορά της ισορροπίας του δέρματος μετά από την ταλαιπωρία του χειμώνα και την περιορισμένη προσοχή που δίναμε λόγω του πιεσμένου καθημερινού προγράμματος. Δεν είναι όλες, όμως, εξίσου ασφαλείς όταν εκτελούνται το καλοκαίρι.

Κάποιες μπορεί να καταστήσουν το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα όταν δεν τηρούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα εφαρμογής και δεν πραγματοποιούνται από ειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς» προειδοποιεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Συγκεκριμένα, από την εφαρμογή ακατάλληλων θεραπειών το καλοκαίρι ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερμελάγχρωσης, οιδήματος, ερυθρότητας και άλλων βλαβών και επιπλοκών. Φυσικά, δεν αποκλείεται η περιποίηση του δέρματος αυτή την εποχή του χρόνου. Απλώς πρέπει να γνωρίζουμε ποιες από τις θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του δέρματοςπου θα μας κάνουν να νιώσουμε ιδιαίτερα περιποιημένες και έτοιμες για τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με τον κ. Βελημβασάκη, οι πιο σοφές επιλογές, εν μέσω του καύσωνα που ήδη διανύουμε, για την απόκτηση όμορφου, λείου και λαμπερού δέρματος πριν από τις διακοπές είναι:

1η θερινή θεραπεία ομορφιάς: Βαθύς καθαρισμός και μάσκα υδρογέλης

Η βάση κάθε θεραπείας αντιγήρανσης είναι ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας για την απομάκρυνση του σμήγματος που παράγεται φυσικά από τους σμηγματογόνους πόρους, καθώς και των ρύπων της ατμόσφαιρας και των καλλυντικών προϊόντων που εφαρμόζονται. Παρότι προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη, λείανση της επιδερμίδας και ενίσχυση του κύκλου ανανέωσης του δέρματος ακόμα και όταν εφαρμόζεται μόνη της, μια καθαρή επιδερμίδα έχει καλύτερη απορροφητικότητα και γι’ αυτό εισχωρούν καλύτερα τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες περιποίησης και οι θεραπείες ομορφιάς.

Ο βαθύς καθαρισμός προετοιμάζει την επιδερμίδα για να δεχθεί τις θρεπτικές ουσίες των μασκών υδρογέλης, που βοηθούν στη ενίσχυση της υγρασίας της, η οποία χάνεται γρηγορότερα το καλοκαίρι λόγω του καυτού ήλιου και των υψηλών θερμοκρασιών.

«Πρόκειται για μια απολαυστική και γρήγορη θεραπεία, που αφήνει το δέρμα λαμπερό και σφριγηλό. Οι μάσκες προσώπου υδρογέλης είναι φτιαγμένες από μία ειδική κατηγορία φυκιών με σημαντικά οφέλη για την υγεία του δέρματος. Η υφή τους μοιάζει με παχύρευστο ζελέ, που όταν στερεοποιείται διοχετεύει τα θρεπτικά συστατικά του βαθιά μέσα στο δέρμα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μασκών που συνδυάζουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κάθε δέρματος. Προσφέρουν, εκτός από ενυδάτωση, καθαρισμό, απολέπιση και αντιγήρανση. Επίσης, καταπολεμούν τα σημάδια ακμής και φωτογήρανσης, ερεθισμούς και ουλές», εξηγεί ο κ. Βελημβασάκης. Κι όλα αυτά σε μόλις 20 λεπτά!

Γιατί είναι ιδανική θεραπεία για το καλοκαίρι: Επειδή προσφέρει άμεσα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί τις «σκληρές» ακτίνες του ήλιου.

2η θερινή θεραπεία ομορφιάς: Υαλουρονικό οξύ

Το διάσημο filler βοηθά στη λείανση των ρυτίδων, στην αποκατάσταση όγκου των ζυγωματικών και την αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου. Είναι ένα υλικό που δίνει τη δυνατότητα στους έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς να κάνουν γλυπτική στο πρόσωπο και να χαρίσουν ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με λίφτινγκ. Υποστηρίζουν το δέρμα και δίνουν όγκο, εξομαλύνουν τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης. Είναι μια καταπληκτική επιλογή για τη δημιουργία ζυγωματικών, τη διόρθωση των μαύρων κύκλων και των λεπτών ή με ρυτίδες χειλιών και τον καθορισμό της γραμμής του σαγονιού.

Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 10-30 λεπτά και το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και μπορεί να διαρκέσει έως και χρόνια μετά την εφαρμογή. Είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Γιατί είναι ιδανική θεραπεία για το καλοκαίρι: Επειδή δεν έχει αρνητικές αλληλεπιδράσεις με τον ήλιο ή τη θερμότητα.

3η θερινή θεραπεία ομορφιάς: Botox

Η βοτουλινική τοξίνη είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική αισθητική θεραπεία στον κόσμο. Η έγχυσή της στο δέρμα προκαλεί χαλάρωση των μυών του προσώπου, προκειμένου να μειωθούν οι ρυτίδες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιείται και για πρακτικούς λόγους, αφού χορηγείται για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας σε προβληματικές περιοχές, όπως οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα των ποδιών.

Απαιτούνται μόλις 5 λεπτά για τη θεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας αρχίζουν να εμφανίζονται προοδευτικά, ολοκληρώνονται σε 2 εβδομάδες και διαρκούν έως 6 μήνες.

Γιατί είναι ιδανική θεραπεία για το καλοκαίρι: Επειδή προσφέρει αναζωογόνηση  χωρίς τον κίνδυνο ηλιακής βλάβης, αφού δεν υπάρχει επιφανειακή ανάπλαση του δέρματος.

4η θερινή θεραπεία ομορφιάς: Nanopeeling

Πρόκειται για την εναλλακτική λύση στα χημικά peeling κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (και όχι μόνο), αφού δεν έχει τις γνωστές παρενέργειες των τελευταίων (πιθανά εγκαύματα, ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, ξηροδερμία, κ.ά.). Κι αυτό διότι η νέα τεχνολογία έχει καταστήσει απαραίτητη μικρότερη ποσότητα δραστικών συστατικών για την ίδια αποτελεσματικότητα.

Υπάρχουν διαφορετικά peeling για κάθε ανάγκη δέρματος που χρησιμοποιούνται για καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση, αντιγήρανση και αντιοξειδωτική προστασία, και χαρίζουν πιο καθαρό, φωτεινό, σφριγηλό, νεανικό και λείο δέρμα.

Γιατί είναι ιδανική θεραπεία για το καλοκαίρι: Επειδή υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα εφαρμογής για το καλοκαίρι, και επειδή δίνει αποτελέσματα σε μόλις 3 ημέρες, καθιστώντας την ιδανική θεραπεία για να πετύχετε γρήγορα την πολυπόθητη καλοκαιρινή λάμψη!

5η θερινή θεραπεία ομορφιάς: Μηχανικό μασάζ

Η συγκεκριμένη θεραπεία διεγείρει τους υποδόριους ιστούς του προσώπου. Ονομάζεται LPG Endermolift, είναι 100% φυσική και ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα δέρματα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Η μηχανική διέγερση που προσφέρει προάγει την οξυγόνωση των ιστών και την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας λείανση των ρυτίδων και λαμπερή και ελαστική επιδερμίδα. Έτσι, η επιδερμίδα φαίνεται νεότερη και ξεκούραστη.

Κι επειδή επιθυμία όλων το καλοκαίρι είναι όχι μόνο ένα ωραίο και νεανικό πρόσωπο αλλά και ένα σώμα απαλλαγμένο από κυτταρίτιδα, χαλάρωση και τοπικό πάχος, υπάρχει μια θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει αυτά τα σημεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ο λόγος για τη μέθοδο LPG Endermologie, η οποία προσφέρει αποτελέσματα εξαιρετικά γρήγορα. Μέσω μηχανικού μασάζ χαρίζει, στον ίδιο χρόνο, μείωση του τοπικού πάχους, απαλλαγή από την όψη φλούδας πορτοκαλιού και σφριγηλό δέρμα. Μέσα σε 3 συνεδρίες των 10-35 λεπτών αποβάλλονται οι τοξίνες και τα κατακρατημένα υγρά, ενισχύεται η κυκλοφορία, μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μάλιστα, επειδή οι συνεδρίες δεν έχουν μεγάλα μεσοδιαστήματα, μέσα σε μια εβδομάδα έχουμε 67% μείωση της κυτταρίτιδας, 71% βελτίωση της υφής του δέρματος, 5 εκατοστά μείωση από την περιφέρεια της μέσης και αύξηση 400% της λεμφικής κυκλοφορίας», τονίζει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Γιατί είναι ιδανικές θεραπείες για το καλοκαίρι: Επειδή είναι 100% φυσικές, δεν προκαλούν καμία παρενέργεια και χαρίζουν ανανεωμένο πρόσωπο και ένα σώμα που όλοι επιθυμούμε να έχουμε το καλοκαίρι!

Μοιραστείτε το:
Tagged