Ανοικτοί Ορίζοντες Περιστερίου: Ξέφραγο αμπέλι το Πάρκο Νέας Ζωής – Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η απαξίωση, η παραμέληση και η εγκατάλειψη του Πάρκου εδώ και χρόνια από τη δημοτική αρχή συνεχίζεται, παρά τις παρεμβάσεις των κατοίκων  στο χώρο, τη συλλογή υπογραφών, αλλά και τις επανειλημμένες ερωτήσεις  των δημοτικών μας συμβούλων.

Και από τη στιγμή που εδώ και δυο χρόνια  το Πάρκο  σταμάτησε να φυλάσσεται από το Δήμο, κατέληξε πραγματικά ξέφραγο αμπέλι.

Μέρα και νύχτα  το Πάρκο είναι αφύλακτο, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους περίοικους και τους περιπατητές παραβατικά στοιχεία να το έχουν κάνει στέκι για διακίνηση και χρήση ουσιών.

Μηχανές μπαίνουν ακόμα και μέσα στην παιδική χαρά η οποία τελευταία κλειδώθηκε, θέτοντας σε κίνδυνο γονείς και παιδιά. Συχνές είναι οι επεμβάσεις της αστυνομίας μετά από καταγγελίες γονιών.

Προσφάτως δε παραβατικά στοιχεία κατέστρεψαν  τον όποιο σύστημα φωτισμού είχε απομείνει και το πάρκο έγινε άβατο… Είναι μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου για τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο Πάρκο της Νέας Ζωής και αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα, είναι να επαναφέρει τους φύλακες και την τάξη στο χώρο.

Δεν μπορεί να εγκαταλείπουν το Πάρκο γονείς με τα παιδάκια τους, περιπατητές, αθλητές, ηλικιωμένοι που ξαποσταίνουν, διαπληκτιζόμενοι καθημερινά με παραβατικά στοιχεία και ο Δήμος να μην συγκινείται και να σφυρίζει αδιάφορα.

Έχουν και οι κάτοικοι των παραμεθόριων εγκαταλειμμένων συνοικιών του Περιστερίου δικαίωμα να χαίρονται το Πάρκο ως δημόσιο αγαθό, αλλά και η Δημοτική αρχή υποχρέωση να διαφυλάξει και να αναβαθμίσει αυτό το δημόσιο αγαθό.

Στη Ν. Ζωή και στη γύρω περιοχή δεν ζουν παιδιά ενός κατώτερου θεού κ. Δήμαρχε. Θέλουμε και μείς εδώ στην άκρη της πόλης, λίγο από το πλούσιο φως του Κέντρου και του Άλσους. Χρειαζόμαστε και μείς προστασία και ασφάλεια, όχι μόνο χτυπήματα στην πλάτη και ωραία λόγια. Πέρασαν πια τέσσερες τετραετίες και ακόμα περιμένουμε…

Ειδάλλως, αν άμεσα η δημοτική αρχή δεν προβεί στη λύση ενός τόσο σοβαρού θέματος που αφορά τη φύλαξη του Πάρκου, θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε ένα Πάρκο που έχει καταντήσει …ξέφραγο αμπέλι.

21 Φεβρουαρίου 2019

Μοιραστείτε το:
Tagged