Αλληλέγγυα Πόλη: θα συνεχίζει να βάζει ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων του Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Μία πρώτη δικαίωση για αυτά για τα οποία φωνάζουμε εδώ και μέρες

Λες και κάποιοι ήθελαν πρώτα να χαθεί πολύτιμος καιρός για να πράξουν το αυτονόητο, να πράξουν αυτό που τους επισημαίνουμε από την πρώτη στιγμή.

Λες και πρώτα έπρεπε να υπάρξουν καταγεγραμμένα κρούσματα σε 10 σχολεία του Δήμου μας, για να κατανοήσουν ότι πρέπει να δράσουν άμεσα διότι τα πράγματα μπορεί να λάβουν πολύ άσχημη τροπή.

Σήμερα, επιτέλους, είδαμε τα πρώτα κλιμάκια το ΕΟΔΥ στο Ίλιον να κάνουν τεστ στους κατοίκους.

Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε.

Δεν πρέπει, δεν μπορούμε όμως να μείνουμε σε αυτό.

Προέχει αυτή τη στιγμή, χθες, να προχωρήσουν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολικές μονάδες της πόλης μας, ιδιαίτερα σε αυτές που υπήρξε κρούσμα και το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο.

Δεν μπορεί εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, να συνεχίζουν να νιώθουν την ανασφάλεια και να αισθάνονται ότι η Πολιτεία, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Δήμος, όλοι οι αρμόδιοι φορείς δεν είναι εκεί που πρέπει, δίπλα τους, αρωγοί και συμπαραστάτες για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες.

Προέχει αυτή τη στιγμή να στηθεί τοπικά στο Ίλιον, πιθανότατα σε συνεργασία με άλλους γειτονικούς Δήμους, ειδική σύγχρονη μονάδα για την αντιμετώπιση του Covid-19 στο Πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ενισχυθούν με προσωπικό τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή κλπ

Και φυσικά να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

Οι εποχές που οι αρχές μπορούσαν να βολευτούν πίσω από το «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, ας το λύσει ο άλλος», έχουν παρέλθει οριστικά.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, των πρωτοβουλιών, της δράσης.

Ίλιον, 02/10/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged