Αλέξης – Σταύρος, το Αντάμωμα… στην «κόλαση»…

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Πάνε να ανάψουν τσιγάρο με τα γυμνά πόδια τους σε λεκάνη με οινόπνευμα

Ασπασθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πάτε στη βουλή να ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παιγνίδι με τη φωτιά για τους δύο μοιραίους πρωταγωνιστές που αποφασίζουν να πάνε κόντρα τη λαική οργή. Ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πετύχει μια ελληνική κυβέρνηση, κάτω από αυτές τις συνθήκες το να αγνοηθεί η λαική απαίτηση για προσφυγή στις κάλπες είναι απόφαση που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στον αχυρώνα, στα υπουργεία, στις τράπεζες, στη βουλή, στο Μαξίμου, στην Ηρώδου Αττικού, να καεί η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και να γίνει η χώρα κολυμπηθρόξυλο με τον Ερντογάν να κάνει κρουαζιέρα στις τουρκικές Κυκλάδες.

του Βασίλη Μπόνιου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε τον πιο επικίνδυνο τρόπο πολιτικής αυτοχειρίας ακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σάλτο μορτάλε. Αντί και οι δύο να δώσουν την δυνατότητα εκτόνωσης της κουφόβρασης εκεί έξω αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που ξεπερνούν το μπόι τους. Και το να γίνει στάχτη η Αθήνα την ώρα που εντός του κοινοβουλίου 151 ή 351 θα υπερψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι πολιτικά και εθνικά φρόνιμη επιλογή. Mία Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να έλθει στη Βουλή μετά τις εκλογές και θα πρέπει να υποστηριχθεί ει δυνατόν από το σύνολο των κομμάτων.

Η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι ακόμη και για τον ίδιο τον Τσίπρα η ενδεδειγμένη λύση. Σήμερα θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και ένα 20%. Το Φθινόπωρο δεν θα βρίσκει ούτε τη ψήφο του παρά μόνο γουνάκια. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει περάσει σε 2η μοίρα. Αυτό που προέχει είναι να εισακουσθεί η ανάγκη του κόσμου για εκτόνωση. Χθες. Το αποτέλεσμα των εκλογών κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Η ανάγκη όμως να στηθούν κάλπες είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή.

Αυτό που επιχειρούν να κάνουν ο Αλέξης με τον Σταύρο δεν θα το συνιστούσε ούτε ο Μακιαβέλι. Είναι παράτολμο, είναι λάδι στη φωτιά, είναι εμπρηστικός μηχανισμός σε μια κοινωνία έτοιμη να εκραγεί. Η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος και η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να είναι υποδειγματική: Mακριά από σκανδαλολογία και την σημερινή νοσηρή ατμόσφαιρα.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας λοκάρουν ήδη το Καστελόριζο. Οφείλουμε να κάνουμε απόλυτη ησυχία για να ακούμε (σαν λαός) την καυτή ανάσα του εχθρού αντί τις κραυγές της υπόθεσης NOVARTIS.

Ο Τσίπρας πρέπει να καρατομήσει τώρα την παράγκα της Δικαιοσύνης και να αφήσει στα χέρια έντιμων και ηθικών δικαστών να χειριστούν τις υποθέσεις που φθάνουν στη Δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ησυχία και εκτόνωση της λαικής οργής. Εάν η εκτόνωση μπορούσε να γίνει σε περιβάλλον απόλυτης ησυχίας με υποδειγματική ευρωπαική προεκλογική περίοδο ο Τσίπρας θα είχε τις πιο λίγες απώλειες.

Αλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει με την υπόθεση NOVARTIS: Tα ουρλιαχτά κάνουν τον κόσμο να αποστρέφει το κεφάλι του. Η κοινωνία προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της. Κανείς δεν ασχολείται εάν τα πήρανε ή όχι οι πολιτικοί από τη NOVARTIS γιατί ο κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες τα παίρνουν. Και δεν χρειάζεται καμμιά μαντεψιά για το αυτονόητο. Τα πήρανε όπως τα παίρνετε κι εσείς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για να μην καεί η Αθήνα και η Ελλάδα, για να μην πληρώσουμε βαρύ τίμημα στο Αιγαίο, η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.

Από το πόσο ομαλά θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος θα εξαρτηθεί και ποιο θα είναι το μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα. Σ΄αυτό θα μπορούσε να είναι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και ο Θεοδωράκης…Πάμε σε ήρεμες εκλογές που τις έχει ανάγκη η χώρα για να ξορκίσουμε, μέσα από μια ήρεμη και πολιτισμένη διαδικασία, το τέρας της μεταπολίτευσης.

Ο,τι άλλο είναι παιγνίδι με τη φωτιά…Ασπασθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πάτε στη βουλή να ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία στη τελική δεν έχουμε καταλάβει ποιοι και γιατί έχουν πρεμούρα σ΄έναν κόσμο που είναι- γεωπολιτικά- κινούμενη άμμος.

Εκτός κι αν κάποιοι δικοί μας βρήκαν ευκαιρία να παντελονιάσουν δεκάδες εκατομμύρια όπως συνέβη και με τους Σκοπιανούς.

Εκλογές τώρα με μία υποδειγματική προεκλογική περίοδο. Ολα τ΄άλλα είναι καλημέρα κόλαση…

Πηγή: kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το:
Tagged