Αλέξης Σταυρούλιας: Θα τα καταφέρουμε ξανά, εδώ, ΟΛΟΙ μαζί – Τα τι και τα πως του Προϋπολογισμού 2021

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Βρισκόμαστε στο κέντρο μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε βαθιά οικονομική. Όμως παρότι κανείς δεν μπορεί να την αποτιμήσει, ή να την κοστολογήσει, εμείς έχουμε καθήκον  να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που πραγματικά πλήττονται και υποφέρουν,  με μια δίκαιη και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

Σε αυτή την όντως δύσκολη καθημερινότητα  που βιώνει κάθε οικογένεια,  ο Δήμος μας προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις πιθανές αποκλίσεις εσόδων, χωρίς να διαταραχθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες μας.  Χωρίς να χάσουμε οτιδήποτε σημαντικό από την ποιότητα ζωής, χωρίς να υποβαθμιστούν οι υποδομές μας.

Για να αντιληφθεί ο καθένας  τα κόστη συντήρησης της πόλης, αξίζει  μόνο να αναφερθεί ότι το σύνολο των δαπανών ρεύματος-φυσικού αερίου-ύδρευσης –ασφάλειας και καθαρισμού αγγίζει τα  5 εκ. ευρώ (4.812.239). Είναι το ποσό που χρειάζονται  τα παιδιά μας, για να μεγαλώσουν σε περιβάλλον που αξίζουν.  Όπως γίνεται κάθε φορά όμως μετά από μεγάλες κρίσεις έρχονται και οι καλύτερες μέρες.

Συνεχίζουμε, όποιες και αν είναι οι συνθήκες  να εργαζόμαστε για μια πόλη καθαρή, φωτεινή και φιλόξενη.

Καταθέσαμε πρόσφατα  λοιπόν για τον σκοπό αυτό έναν προϋπολογισμό, αντάξιο των δυσκολιών αλλά και των οραμάτων μας.

Μια εικοσαετή πορεία συνετής οικονομικής διαχείρισης, μας βρίσκει πλέον  με διπλασιασμό της ακίνητης περιουσίας (88 εκ ήταν στις 31-12-2002 157 εκ είναι στις 31-12-2019).

Με ταμειακά διαθέσιμα τόσα που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές ελλείψεις των φετινών εσόδων αποτέλεσμα των δυσκολιών του κόσμου.  Γι΄ αυτό και ο προϋπολογισμός 2021  είναι κατά 2 εκ ευρώ μικρότερος του περασμένου (82 εκ έναντι 84 εκ το 2020).

Η πιστοληπτική ικανότητα που διαθέτουμε μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη εικοσαετία.

Και επειδή  πρέπει να κοιτάζουμε τόσο μακριά, όσο το βλέμμα μας μπορεί, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τουλάχιστον 40 τεχνικά έργα. Γιατί τίποτα δεν σταματά και τίποτα δεν αναβάλλεται.

Κάνουμε το «κουμάντο» μας  όπως έλεγαν και οι παλιοί. Ότι  βλέπουν οι δημότες είναι, σχεδιασμένο, προγραμματισμένο και κοστολογημένο, αρκετά χρόνια πριν παρουσιαστεί στα μάτια τους μπροστά.

Επειδή ο κόσμος έχει δοκιμαστεί και έχει συγκλονιστεί από την δριμύτητα της κρίσης, εμείς δηλώνουμε  τώρα πιο προσηλωμένοι, πιο αξιόμαχοι και πιο υπεύθυνοι. Όταν με το καλό βγούμε υγιείς από αυτή την περιπέτεια, όλα τα όνειρα που έμειναν «παραπονεμένα», τα ατομικά και τα συλλογικά θα πάρουν ξανά τον δρόμο της πραγματοποίησης. Αρκεί να μας βρουν όλους εδώ και μαζί. Όλα τα άλλα θα τα καταφέρουμε ξανά, εδώ, ΟΛΟΙ μαζί.

Μοιραστείτε το:
Tagged