Αδ. Γεωργιάδης: Ανικανότητα της Δούρου – Κίνδυνος να χάσουμε 30 δισ. από το ΕΣΠΑ

Κυβέρνηση Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της απορροφητικότητας των κονδυλίων για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ περιέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΕΣΠΑ είναι μια τεράστια αγωνία, δεν πάμε καθόλου καλά στο ΕΣΠΑ, μόνο στον τομέα της απορρόφησης για τα απορρίμματα είμαστε στο μηδέν», είπε στον ρ/σ Θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό «πρέπει το χρόνο έως και το 2023 να απορροφούμε 6 δισ. ευρώ», δηλαδή συνολικά 30 δισεκατομμύρια, το οποίο όπως είπε δεν είναι εύκολο.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην τέως περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αναρωτώμενος: «τι έκανε τόσα χρόνια;»

«Η Δούρου έλεγε ότι οι αντιμνημονιακοί μαζεύουν τα σκουπίδια διαφορετικά από τους μνημονιακούς. Με κάποιο τρόπο να τα μαζεύουν όμως… Στην Αττική δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τα σκουπίδια και η Φυλή είναι κορεσμένη. Τι να τα κάνουμε, να τα φάμε; Στην περίπτωση της κ. Δούρου πιστεύω ότι η ανικανότητα είναι το νούμερο ένα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος έχει ιδιαίτερο συμφέρον για να καταρρεύσει το όλο το σύστημα αποκομιδής απορριμάτων της χώρας. Αν άφηνε να εξελιχθούν οι διαγωνισμοί, σήμερα η Αττική θα μπορούσε να επεξεργαστεί με φιλικότητα προς το περιβάλλον μόνη της τα σκουπίδια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Ελληνικό

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού είπε «για το Ελληνικό είμαι πολύ αισιόδοξος, πάμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη εμπόδια, όπως είπε, σχολιάζοντας τα θέματα γραφειοκρατίας.

«Πέραν του θέματος των υπουργικών αποφάσεων, υπάρχει το θέαμα του καζίνου, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει ακόμα να λυθούν», ανέφερε.

Για Τσίπρα και Πολάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τη χθεσινή τους αντιπαράθεση. «Ο κύριος Τσίπρας είχε περίεργες σχέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο, είχε σχέσεις αγάπης και μίσους», είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ρεβανσισμός από στην υπόθεση Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας ρεβανσισμός, και ειδικά από την πλευρά μου κανένας. Υπάρχει η πλήρης ανάγκη να τηρηθεί το Σύνταγμα της χώρας. Ό,τι πρέπει να ερευνηθεί, θα ερευνηθεί, όχι με διάθεση ρεβανσισμού, αλλά να είναι όλα ξεκάθαρα για να μην μείνει στο μέλλον σε κανέναν καμία αμφιβολία για ό,τι συνέβη».

«Πρέπει και η εξουσία να ελέγχεται. Όλες οι σχετικές καταγγελίες για τις παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης σε διάφορα επίπεδα της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθούν γιατί δεν μπορούν να μένουν στον αέρα», πρόσθεσε.

Η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει την ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged