Έρευνα (μεταξύ ανδρών) για το Μέγεθος του Πέους

Σέξ
Μοιραστείτε το:

Υπάρχει κάτι πολύ συναρπαστικό με τα πέη. Διασκεδαστικές απαντήσεις και αποδοχή

Αν και για να πω την αλήθεια, το θέμα μου δεν είναι τόσο τα πέη, όσο ο διαχωρισμός μεταξύ αυτού που είναι -κρεμάμενες, σαρκώδεις προεξοχές που ταράζονται και μεγαλώνουν εύκολα- και αυτού που καλούνται να αντιπροσωπεύσουν, δηλαδή εξουσία, αρρενωπότητα, δύναμη. Είναι η συνεκδοχή του ανδρισμού και ως τέτοια είναι μια περίεργη επιλογή.

Αρχικά, δεν αντιπροσωπεύουν όλα τα πέη τα δυνατά, αρσενικά χαρακτηριστικά του ανδρικού προτύπου κι αυτό γιατί η ιεραρχία των πραγμάτων είναι μεγάλο = καλό, μικρό = κακό. Για ένα όργανο τους σώματος που αλλάζει μέγεθος πάνω από 11 φορές την ημέρα (και ακόμα περισσότερες την νύχτα), είναι αξιοπερίεργο το πώς αυτή του η λειτουργία επηρεάζει τους ανθρώπους. Σαν γυναίκα όμως, το κατανοώ. Ξέρω πως είναι να ελέγχεις συνεχώς το σώμα σου, ή συγκεκριμένα μέρη του, συνειδητά ή ασυνείδητα. Ασκεί μια τεράστια και εν τέλει παντελώς περιττή πίεση, η οποία λέει πως αν η λυπητερή γράψει «μικρό πέος», τότε είναι κάτι παρόμοιο με το να γράψει «είσαι χοντρή» για μια γυναίκα. Είσαι σεξουαλικά ανεπιθύμητος και δεν υπηρετείς καλά το φύλο σου.

Έστειλα ένα κάλεσμα στο Twitter. Θέλει κανείς να μιλήσει για το πέος του; Και τελικά πολύς κόσμος ήθελε να το κάνει. Περισσότεροι από 55 άνδρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, μεταξύ των οποίων ο Τζόνα Φαλκόν, που αυτήν την στιγμή κατέχει το μεγαλύτερο πέος του κόσμου και ο Νικ Γκιλρόναν που είναι ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Το Μικρότερο Πέος του Μπρούκλιν. Πέρα από αυτούς τους δύο, τα ονόματα των υπολοίπων είναι αλλαγμένα. Τους άφησα να διαλέξουν μόνοι τους τα ψευδώνυμά τους.

Οι άνδρες που μου απάντησαν απλώνονται σε έναν αρκετά μεγάλο γεωγραφικό, φυλετικό, θρησκευτικό, κοινωνικό και οικονομικό ορίζοντα με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι γύρω στα 32. Το μέσο πέος στάθηκε στα 15.7 εκατοστά σε πλήρη στύση, κάτι που σπρώχνει κάπως πιο ψηλά τον καταγεγραμμένο βορειοαμερικανικό μέσο όρο κατά μερικά εκατοστά, αν και θαρρώ πως σε αυτό έπαιξαν τον ρόλο τους τα 34 και κάτι εκατοστά του Τζόνα. Το μικρότερο πέος ήταν 9 εκατοστά σε πλήρη στύση ενώ οι περιπτώσεις αυτών με και χωρίς περιτομή, ήταν απολύτως μοιρασμένες. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την μέτρηση ήταν πραγματικά απίστευτα σε ποικιλία. Αυγά, μούρα, iPhones, μαρκαδόροι, το κλασσικό μπουκάλι της κόκα κόλα και το περίφημο «δύο αναπτήρες από άκρη σε άκρη».

Με μερικές εξαιρέσεις, όλοι τους ήξεραν τις ακριβείς διαστάσεις του πέους τους, σε μήκος και περιφέρεια. Κάποιοι δήλωσαν ότι ποτέ δεν το είχαν μετρήσει, αλλά ακόμα και αυτοί παραδέχτηκαν ότι ήταν κάπως δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

Οι άνδρες που μου απάντησαν ήταν ταυτόχρονα ευχαριστημένοι με το να έχουν ένα πέος μεσαίου αναστήματος, αλλά ταυτόχρονα δεν ήξεραν πως ορίζεται αυτό. Σχεδόν όλοι θεωρούσαν τους πούτσους τους μεσαίου μεγέθους, ακόμα και όταν αυτό ξεκάθαρα δεν ίσχυε. «Ξέρω ότι ο μέσος όρος στον Καναδά είναι 12 με 15 εκατοστά, οπότε είμαι εκεί μέσα», μας είπε ο Στηβ, ένας 25χρονος από το Τορόντο. Το πέος του Στηβ έχει 17.7 εκατοστά μήκος και περιφέρεια 12.7 εκατοστών. Ο 37χρονος Νιλ θεωρεί πως ότι ο δικός του είναι «λίγο κάτω από τον μέσο όρο» παρά το γεγονός ότι σε πλήρη στύση είναι 15 εκατοστά, άρα στην κορυφή της κλίμακας του μέσου όρου και παρά το γεγονός ότι μου είπε πως «καμιά φορά έχω θέματα με κοπέλες που βγαίνω, γιατί τον βρίσκουν πολύ μεγάλο».

Σε γενικές γραμμές πάντως οι περισσότεροι δήλωσαν ευχαριστημένοι με τα πέη τους, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός υπήρχε σε αυτούς που είχαν μικρά πέη όταν δεν ήταν σε στύση. Ο Ντέγκι, ένας 32χρονος αμφιφυλόφιλος από το Λιντς μας είπε πως νιώθει πολύ περίεργα όταν φοράει στενό μαγιό, επειδή το πέος του όταν δεν είναι στην στύση των 16.5 εκατοστών του, στέκεται στα 8.9 εκατοστά. «Καμιά φορά σκέφτομαι πως αν τον έβλεπαν όρθιο, θα σκεφτόντουσαν καλύτερα πράγματα για μένα», μου είπε.

Ο 29χρονος Αχμεντ από το Τορόντο μου είπε ότι σε πλήρη στύση, το πέος του είναι λίγο μικρότερο από ένα iPhone 5C. Άρχισε να ξυρίζει τις ηβικές του τρίχες από τα εφηβικά του χρόνια, για να κάνει το μήκους 12 εκατοστών πέος του (σε στύση) να δείχνει μακρύτερο και αν και συνεχίζει να το κάνει, παραδέχεται ότι δεν κάνει κάποια διαφορά. «Συχνά αισθάνομαι άσχημα για το μέγεθος του πέους μου», μου εκμυστηρεύτικε.

Πρόσθεσε πως «συχνά έχω ακούσει ότι ο μέσος όρος ξεκινάει στα 12.7 εκατοστά περίπου, οπότε πρακτικά είμαι σχεδόν μέσα στον μέσο όρο, αλλά ακόμα κι έτσι αισθάνομαι άσχημα και θα ήθελα να έχω μεγαλύτερο πούτσο. Ανησυχώ για το μέγεθός του συνέχεια και σίγουρα είναι κάτι που έχω συνέχεια στο πίσω μέρος του μυαλού και επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μου».

Ο μόνος υποστηρικτής αυτής «μικρής» ομάδας ήταν ο Γκιλρόναν, ο νικητής όπως σημειώσαμε του διαγωνισμού Το Μικρότερο Πέος του Μπρούκλιν, ο οποίος μας είπε πως «το διασκεδάζω αφάνταστα όταν βλέπω την έκπληξη στο πρόσωπο της συντρόφου μου, καθώς το πέος μου τριπλασιάζει σε μέγεθος φτάνοντας σε πλήρη στύση. Πάντα λειτουργεί έτσι». Πεσμένο, το πέος του Νικ είναι περίπου 2.5 εκατοστά. «Είμαι χαρούμενος με το πέος μου. Δεν έχω κανένα παράπονο. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές μαζί, αλλά και με άλλους».

Όμως ενώ οι λιγότερο προικισμένοι εμφανίζονται είτε ουδέτεροι είτε αρνητικοί για τα μικρά τους πέη, οι άνδρες με τα μεγάλα, εμφανίζονται απόλυτα θετικοί σχετικά με το γεγονός ότι… την έχουν μεγάλη. «Αν τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή μου ήταν τόσο καταπληκτικά όσο το πέος μου, τότε η ζωή μου θα ήταν μαγική!» λέει ο Στέφανο, ένας 26χρονος από το Τορόντο με ένα γενναίο πέος 17.7 εκατοστών. «Πραγματικά λατρεύω το μέγεθος του πέους μου», λέει ο Λουκ, ένας 27χρονος από το Μπρούκλιν με 20 εκατοστά στο παντελόνι του. «Πάσχω από κατάθλιψη», συνεχίζει, «και στις χειρότερες στιγμές μου με έχει βοηθήσει πολύ. Νομίζω είναι πάνω από τον μέσο όρο και αυτό είναι φανταστικό».

Ο Τοντ, ένας 37χρονος από το Τορόντο με ένα πέος στα 21.5 εκατοστά δηλώνει σχετικά ευχαριστημένος: «Πάντα εντυπωσιάζει. Είναι εμφανώς πιο μεγάλο από άλλα πέη που έχω δει. Αθλούμαι συχνά, οπότε έχω δει πολλούς γυμνούς άντρες στα αποδυτήρια». Σχολίασε πως δεν υπάρχει κάτι συνταρακτικό στην ζωή ενός άνδρα που την έχει μεγάλη, «αν εξαιρέσεις το πόσο γουστάρουν οι γυναίκες. Μιλάνε για αυτό σε όλη την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης».

Το πείραμά μου, όπως και αυτό που περιλάμβανε συνεντεύξεις σχετικά με την έκτρωση μερικούς μήνες πριν, μου απέδειξε για μια ακόμη φορά πόση ζημιά έχουν κάνει και στα δύο φύλα οι πατριαρχικές αξίες. Πολλοί από τους άντρες μας είπαν πως η καθημερινότητά τους δεν τους αφήνει περιθώριο να μιλήσουν για το σώμα τους και την περηφάνια ή ανασφάλεια που νιώθουν για αυτά. Συνήθως μιλούσαν για τα πέη τους με συντρόφους ή φίλους, αλλά η πρώτη κατηγορία όπως μας είπε ένας συνεντευξιαζόμενος «είναι συνήθως υποκειμενική και προσπαθεί να προστατέψει τα συναισθήματα σου ή να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερος», ενώ η δεύτερη είναι απλά μια σειρά από μεγάλες κουβέντες και υπερβολές σεξουαλικού χαρακτήρα. Αρκετοί μας είπαν πως η διαδικασία τους φάνηκε ενδιαφέρουσα και τους επέτρεψε να ξεφορτώσουν ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος.

Monica Heisey

Πηγή: vice.com

Μοιραστείτε το:
Tagged