Έκθεση Φωτογραφίας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Εγκαίνια: 16 Ιουνίου 2022

Φωτογραφία
Μοιραστείτε το:

Η Φωτογραφία έρχεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Κεντρικά εγκαίνια: 16 Ιουνίου 2022

Είχαμε γράψει μετά την μεγάλη συνέντευξη τύπου του ΕΜΣΤ πως στα πρώτα εγκαίνια θα δούμε μία φωτογραφική έκθεση. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία έκθεση όπου η φωτογραφική τέχνη συνομιλεί και συνυπάρχει με την ζωγραφική.

της Ιωάννας Βασδέκη

Η ελληνοινδονησιακής καταγωγής Ειρήνη Βουρλούμη, ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της σπουδάζοντας κοινωνιολογία αλλά τελικά την κέρδισε η φωτογραφία, ή πιο ορθά, η φωτοδημοσιογραφία. Έχει καλύψει μέχρι σήμερα διάφορες τραγικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας, όπως τις διαδηλώσεις του Συντάγματος εν μέσω οικονομικής κρίσης, μέχρι και την Μόρια.

Εμπνευσμένη τώρα από την ποίηση του Καβάφη και τον ζωγράφο παππού της Ανδρέα Βουρλούμη, επιλέγει να ακολουθήσει δρόμους και σημεία που εκείνος σκίτσαρε στην Αθήνα και να τα επαναπροσδιορίσει μέσα από τον φακό του κινητού της (!). Αυτήν την εικαστική συνομιλία θα συναντήσουμε στα πολλαπλά εγκαίνια, στις 16 Ιουνίου 2022 στο ΕΜΣΤ. Ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτά θα αρχίσει πραγματικά να αναδεικνύεται η φωτογραφική τέχνη και όχι οι πολλαπλές εφαρμογές και συσχετισμοί της με άλλες μορφές τέχνης. Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον να κατανοήσουμε πως έγινε η επιλογή στο ΕΜΣΤ να αποτελέσει η έκθεση «Στον ίδιο χώρο», την πρώτη που αφορά πιο άμεσα στην φωτογραφία.

  • Επιμέλεια: Σταμάτης Σχιζάκης
  • Διεύθυνση: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή)
  • Διάρκεια: 17 Ιουνίου έως 30 Oκτωβρίου 2022
  • Πληροφορίες: www.emst.gr

Πηγή: photo.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged