Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια στην Ελλάδα», λέει η ΕΛΑΣ – Ειδική ομάδα ανέλαβε τις έρευνες

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος που έγινε τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά στην Αττική.

Θύμα του στυγερού εγκλήματος μια 20χρονη μητέρα και φοιτήτρια, την οποία στραγγάλισαν αδίστακτοι ληστές , δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο 32χρονο σύζυγο της και το μόλις 11 μηνών μωρό τους, που έκλαιγε στην κούνια του.

Για «σπάνια βαρβαρότητα» και «ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Αστυνομίας στην οικογένεια της κοπέλας.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για την Ελλάδα», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε:

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ψυχολογική στήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση

Ειδική ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στην Δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της κοπέλας».

Αυτή την ώρα, στην Ασφάλεια, ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, που έχει πάθει σοκ, δίνει κατάθεση, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος και πιθανόν να δώσει κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τους δράστες.

Χρυσοχοϊδης: Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης, πρόσθεσε: “Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ότι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός και φαινόταν πως ήταν αρχηγός γιατί έδινε τις εντολές.

Όπως είπε ο 32χρονος μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε.

Οι δράστες μπήκαν στην μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το μωρό, λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπόγειου από την πίσω πλευρά.

Στην συνέχεια ανέβαιναν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντας τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας.

Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το μωρό στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης μάνας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες. Οι δράστες όμως κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου την στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Ό 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται ότι εξωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες σε όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα έχουν καταγραφεί οι δράστες και από την εικόνα να προκύψουν στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

——————-

Γλυκά Νερά: Με 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας 20χρονης

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε συγκλονισμένος χαρακτηρίζοντας το έγκλημα εξαιρετικά ειδεχθές.« Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από την αστυνομία δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, μέσα στη σοφίτα μονοκατοικίας στα Γλυκά Νερά. Δεμένος σε καρέκλα εντοπίστηκε ο 32χρονος σύζυγός της.

Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατο με ασφυξία χρησιμοποιώντας μαξιλάρι καθώς η άτυχη γυναίκα δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Νωρίτερα οι άγνωστοι δράστες σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια τον κρέμασαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

——————-

Έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του μωρού και στραγγάλισαν τη μητέρα για να μην φωνάζει: Εφιαλτικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στραγγάλισαν νεαρή μάνα δίπλα στο μωρό της: Δεμένος σε καρέκλα ο σύζυγος. Σκότωσαν ακόμα και το σκυλί της οικογένειας

Φρίκη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα μία μητέρα 20 ετών που άγνωστοι στραγγάλισαν με κίνητρο την ληστεία. Στραγγάλισαν νεαρή μάνα δίπλα στο μωρό της. Δεμένος σε καρέκλα ο σύζυγος – Σκότωσαν ακόμα και το σκυλί της οικογένειας.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα μπήκαν από παράθυρο υπογείου της τριώροφης κατοικίας και έδεσαν τον σύζυγο, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας, σε μία καρέκλα, σε διαφορετικό χώρο από αυτόν στον οποίο ήταν η σύζυγός του.

Η 20χρονη κοπέλα, με βρετανικό διαβατήριο, ήταν φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Από τις πρώτες πληροφορίες έγινε γνωστό ότι οι δράστες, μόλις μπήκαν στο σπίτι, πήγαν στην κρεβατοκάμαρα και έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι του μωρού απειλώντας τους γονείς ότι θα σκοτώσουν το παιδί τους αν δεν τους δώσουν χρήματα και κοσμήματα. Όπως φαίνεται, η μητέρα του βρέφους, από τον φόβο της  φώναξε και εκείνοι την ακινητοποίησαν και τη στραγγάλισαν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα την πίεσαν με το μαξιλάρι, προκαλώντας της ασφυξία.

Στις σκάλες του σπιτιού εντοπίστηκε κρεμασμένο στα κάγκελα το σκυλί της οικογένειας, το οποίο οι ληστές σκότωσαν για να μη γαβγίζει την ώρα που έμπαιναν στο σπίτι.

Η 20χρονη φαίνεται πως έπεσε θύμα βασανισμού για να αποκαλύψει εάν μέσα στο σπίτι και που συγκεκριμένα υπήρχαν χρήματα. Βρέθηκε μπρούμυτα στη σοφίτα. Ήταν γεννηθείσα το 2001, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είχε βρετανικό διαβατήριο.

Ο σύζυγος, έντρομος προσπαθεί να κάνει ό,τι του λένε οι δράστες, με αποτέλεσμα να βρεθεί δεμένος χειροπόδαρα σε μία καρέκλα. Ο ίδιος, αφού έφυγαν οι τρεις κουκουλοφόροι με το ποσό των 10.000 ευρώ που υπήρχε στο σπίτι, προσπάθησε να λυθεί χωρίς να τα καταφέρει Όμως κατόρθωσε να φτάσει με μεγάλη δυσκολία στο σημείο στο οποίο ήταν η συσκευή του τηλεφώνου και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Παρόλο που βρίσκεται σε σοκ, προσπαθεί να βοηθήσει την αστυνομία, δίνοντας όσες πληροφορίες μπορεί προκειμένου να λύσουν το παζλ του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έμειναν αρκετές ώρες στο σπίτι για να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, καταθέσεις από τους γείτονες -αν και κανένας δεν άκουσε τίποτα, λένε οι μαρτυρίες- και άλλα στοιχεία που ενδεχομένως να συνδράμουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Πιθανότατα οι δράστες να γνώριζαν ότι το ζεύγος είχε χρήματα στο σπίτι και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Ο άνδρας κατάφερε και τηλεφώνησε στις έξι το πρωί στην αστυνομία και ζήτησε βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι βρέθηκε και το 11 μηνών μωρό του ζευγαριού, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Παίδων» όπου το παρέλαβε η γιαγιά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged