Άρχισαν τα όργανα στην Τουρκία; “Ο Ερντογάν μας οδηγεί στην πλευρά των χαμένων”!

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

“Ο Ερντογάν μας οδηγεί στην πλευρά των χαμένων”! Κριτική εκ των έσω στον Τούρκο πρόεδρο!

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η πολιτική απειλών και εκβιασμών στην οποία προσφεύγει το καθεστώς Ερντογάν όταν στριμώχνεται εντός  κι εκτός συνόρων.

Στην πρόσφατη ομιλία του στο Κόμμα, ο Πρόεδρος (στις 4 Μαρτίου) μίλησε με τον χειρότερο τρόπο εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι απειλές που εκτόξευσε ακούστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας.

Προφανώς το ξέσπασμα του οφειλόταν στις υποχωρήσεις που επρόκειτο  να κάνει στη Μόσχα για τη Συρία  , στη συνάντηση του με τον Πούτιν  την επόμενη μέρα.

Με την ίδια λογική έστειλε τους μετανάστες στον Έβρο ελπίζοντας ότι η Ε.Ε θα ασκούσε πολιτική πίεση στον Ρώσο Πρόεδρο, για να πετύχει τον σχηματισμό μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα του με τη Συρία.

Το μόνο που πετυχαίνει όμως κανείς με τους εκβιασμούς είναι να φανερώνει την αδυναμία του και να επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του.

Στην πραγματικότητα δεν άνοιξε την αγκαλιά του στους πρόσφυγες από ανθρωπιά, αλλά με την υστεροβουλία να τους χρησιμοποιήσει όταν και όποτε παραστεί ανάγκη.

Για το θέμα των προσφύγων στον Έβρο και την αποστολή 1000 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα, ο γνωστός αρθρογράφος Can Atakli γράφει στην Ιστοσελίδα Sozcu :

“Δεν ξέρω αν εσείς καταλάβατε ποιο είναι το όφελος της μεταφοράς των προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, εγώ πάντως δεν το κατάλαβα. Γιατί είναι μια κατάσταση την οποία από όποια πλευρά την κοιτάξεις είναι σε βάρος μας.

Φυσικά ο Πρόεδρος του ΑΚΡ και κυβερνητικοί εκπρόσωποι λένε: “Γιατί η Ελλάδα δεν ανοίγει τα σύνορα. Οι πρόσφυγες δεν θα παραμείνουν σε εσάς. Θα περάσουν και θα φύγουν”.

Χρησιμοποιούν επίσης και άλλες εκφράσεις: “Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι διπρόσωπες. Δεν δέχονται τους πρόσφυγες, τους τυραννούν. Δεν έχετε δικαίωμα να τους συμπεριφέρεστε έτσι”.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι μόνο αντιφατικές μεταξύ τους, αλλά είναι κουβέντες που μπορεί να βάλουν σε μπελάδες την Τουρκία.

Γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη εμποδίζουν την είσοδο και τη διέλευση των προσφύγων εδώ και μια εβδομάδα; Επειδή προηγουμένως δεν υπήρχε τέτοιο κύμα μεταναστών.

Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να παρεμποδίζει πέρα από ένα δυο περιστατικά, γιατί οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδιζαν τους πρόσφυγες να στοιβάζονται στα σύνορα της Ευρώπης.

Ποια θα είναι η απάντηση μας στο ερώτημα ενός Έλληνα ή άλλου αρμοδίου, ”γιατί θυμώνει η Τουρκία μαζί μας; Εκείνη δεν έβαζε σε τάξη τους πρόσφυγες μέχρι σήμερα;”

Είναι αλήθεια πως αν δεν μπορούν εκατομμύρια Σύριοι, Αφγανοί και Αφρικανοί να πάνε στην Ευρώπη , αυτό το χρωστάνε στη στάση της Τουρκίας που τους εμποδίζει.

Γιατί η Τουρκία εμποδίζει τη διέλευση των προσφύγων; Επειδή ζητάει ως αντάλλαγμα χρήματα από την Ε.Ε. Μέχρι σήμερα έλαβε 3 δις ευρώ από τα 6 δις. που θα εισπράξει. Αναμένει την β΄ δόση των 3 δις.Οι Ευρωπαίοι όμως ανακοίνωσαν ότι δεν θα καταβάλουν εφάπαξ το ποσό , αλλά τμηματικά βάση σχεδίου . Αυτό εξόργισε την τουρκική κυβέρνηση η οποία  αναρωτήθηκε “γιατί δεν μας δίνεις τα χρήματα; Στο κάτω κάτω εγώ σηκώνω το βάρος των προσφύγων. Γιατί διυλίζουν  τα πράγματα; Άλλωστε δαπανούμε πολλά περισσότερα από αυτά που θα μας δόσεις.”

Στη συνέχεια ο Ερντογάν κούνησε το  δάχτυλο στην Ευρώπη λέγοντας “θα ανοίξω τις πόρτες”.

Τελικά, όταν οι Ρώσοι χτύπησαν τους στρατιώτες μας  άνοιξε τα σύνορα στον Έβρο.

Η περιέργεια μου εστιάζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Τι ελπίζουμε να κερδίσουμε; Ακόμα δεν είναι γνωστό.  Άγνωστες βέβαια είναι και οι συνέπειες αυτής της ενέργειας.

Η Ευρώπη πρότεινε να δώσει ένα δις ακόμα. Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος τους απάντησε “πάρτε τα λεφτά σας και φύγετε”.

Άραγε ο Ερντογάν δεν ικανοποιήθηκε από το ένα δις ή θέλει να κάνει επίδειξη κύρους;

Εάν η Ευρώπη πει σας δίνουμε άλλα 6 δις θα συνεχίσουμε να τους σπρώχνουμε στα σύνορα;

Στο μεταξύ συμβαίνουν περίεργα πράγματα στα σύνορα με την Ελλάδα. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στην ουδέτερη ζώνη. Χιλιάδες προσπαθούν να διασχίσουν τον Έβρο και να βρεθούν στην απέναντι όχθη.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός αυτών που κατάφεραν να περάσουν δεν είναι μεγάλος. Η ελληνική Αστυνομία δεν τους επιτρέπει να βγουν από το ποτάμι. Συλλαμβάνει όσους καταφέρουν να φθάσουν στην όχθη, τους οποίους χτυπά και τους στέλνει πίσω.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα το υπουργείο εσωτερικών έστειλε 1000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα.

Τι κάνουν εκεί οι Ειδικές Δυνάμεις; Στέλνουν ξανά πίσω στην Ελλάδα αυτούς που απωθούν οι Έλληνες; Κάνουν επεμβάσεις εναντίον της ελληνικής Αστυνομίας;

Όταν δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγχει, να τους επιπλήττει φτιάχνουν ειδήσεις που φουσκώνουν από υπερηφάνεια τις καρδιές όλων εκείνων που νομίζουν ότι είναι πατριώτες.

Μόνον αυτό.

Στο τέλος θα είμαστε αναπόφευκτα η πλευρά που θα βγει χαμένη”.

Λιάνα Μυστακίδου

Πηγή: militaire.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged