Τεχνολογικοί Κολοσσοί: Η Ανεξέλεγκτη σύγχρονη «Mυστηριώδης Βαβυλώνα» και τα Ιερατεία Της

Επιχειρηματικότητα Πολιτισμοί

Η Ανεξέλεγκτη «Mystery Babylon» – ΗΠΑ και Ε.Ε. κήρυξαν «πόλεμο» στους τεχνολογικούς κολοσσούς.

«Πόλεμο» υποτίθεται πως έχουν κηρύξει οι ρυθμιστικές αρχές Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ στους τεχνολογικούς κολοσσούς για τις μονοπωλιακές τακτικές και την παράκαμψη των κανόνων σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα οι γίγαντες της Σίλικον Βάλεϊ, Google και η θυγατρική της, YouTube, στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 170 εκατ. δολαρίων για κατηγορίες σχετικά με χρήση δεδομένων ανήλικων χρηστών χωρίς την συγκατάθεση των γονέων τους. Μπορείς να γελάσεις και να χρησιμοποιήσεις την προηγούμενη πρόταση για ανέκδοτο στην παρέα …

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από «πολυετή έρευνα» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), η YouTube κατηγορείται για διοχέτευση προσωπικών στοιχείων ανηλίκων κάτω των 13 ετών σε διαφημιστικές εταιρείες. Η FTC ισχυρίστηκε ότι η YouTube κατέγραφε τις προτιμήσεις, όσων επισκέπτονταν τα κανάλια με υλικό για παιδιά, και κέρδιζε εκατομμύρια πουλώντας τα στοιχεία αυτά σε εταιρείες διαφήμισης. Ως αποτέλεσμα, στις οθόνες των ανήλικων χρηστών εμφανίζονταν στοχοποιημένες διαφημίσεις για προϊόντα όπως οι κούκλες της Barbie. Χα χα χα χα … Μόνο που το θέμα με τα τεχνολογικά μονοπώλεια, δεν είναι τα ψίχουλα από τις διαφημίσεις, αλλά ο Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ των επιλογών και της βούλησης του χρήστη.

Στην αμερικανική εταιρεία μετάδοσης βίντεο YouTube, δίνεται περιθώριο τεσσάρων μηνών, ώστε να αλλάξει την πολιτική της και να επιβάλει στους διαχειριστές των καναλιών να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες. Τα κανάλια που απευθύνονται σε ανήλικο κοινό θα έχουν από το 2020 χαρακτηριστική ένδειξη, ώστε να απαιτούν την συγκατάθεση των γονέων και να γίνεται σωστή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων από την YouTube. (sic)

Για ανάλογες κατηγορίες παραβίασης προσωπικών δεδομένων αναμένεται να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου η μητρική της YouTube, η Google. Αυτή την εβδομάδα, η Brave, αντίπαλη εταιρεία και ασφαλώς πολύ μικρότερη της Google, απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας, ισχυριζόμενη ότι η Google διοχετεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε διαφημιστικές εταιρείες χωρίς τηn συγκατάθεσή τους. Η κατηγορία της Brave επαληθεύτηκε από την εταιρεία τεχνικών συμβούλων Victory Medium. Η τελευταία αφιέρωσε ένα μήνα, ώστε να διαπιστώσει τα μοτίβα που χρησιμοποιούνταν για την μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων από την μηχανή αναζήτησης στα χέρια ενός Τ Ρ Ι Τ Ο Υ και στην προκειμένη περίπτωση μιας διαφημιστικής εταιρείας, αφού οι Τ Ρ Ι Τ Ο Ι απαγορεύεται να κατονομαστούν -μαύρα κέντρα ελέγχου του βροτού κοπαδιού, μαύρα διαστημικά προγράμματα, think tanks, αλλότρια DNA και λοιπά καλούδια. Φυσικά δεν αναφέρουν ποτέ, ΠΟΙΟΣ είναι ο Τ Ρ Ι Τ Ο Σ.

Το παιχνίδι με τα δήθεν «προσωπικά δεδομένα» είναι βαθιά μεταφυσικό και φτάνει μέχρι τις γνωστές Βασίλισσες …

Ποιός χέστηκε για τα παιδιά ή για τα «προσωπικά δεδομένα» των βροτών δούλων!!! Όση σημασία δίνεις εσύ στα κοτοπουλάκια στο κοτέτσι, την ίδια και λιγότερη, δίνουν οι Επικυρίαρχοι κι ο Αφέντης σου, για σένα!!! μην αυταπατάσαι, ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου… όση τουλάχιστον σου επιτρέπεται.

Στην παρουσίαση των στοιχείων της Brave αποδεικνύεται ότι ο κάθε χρήστης της Google έχει σχηματίσει βάσει του ιστορικού αναζήτησής του ένα προφίλ. Η Google πουλάει το προφίλ αυτό σε διαφημιστικές εταιρείες και αλλού, (που άραγε) χωρίς συγκατάθεση των χρηστών, (από πότε οι υπήκοοι δίνουν συγκατάθεση στον Αφέντη για οτιδήποτε) ώστε να εμφανίζονται στοχευμένες διαφημίσεις. Σε κάθε νέα αναζήτηση του χρήστη, δημιουργείται παράλληλα μία κενή ιστοσελίδα με μόνο στοιχείο την διεύθυνση Ιντερνετ, η οποία συνδέει την τελευταία ενέργεια με το υπόλοιπο ιστορικό. Στις ιστοσελίδες αυτές έχουν πρόσβαση οι διαφημιστικές εταιρείες, και οι άλλοι … ώστε να αναπροσαρμόζουν τις διαφημίσεις, τις πολιτικές, τα οικονομικά, ιατρικά, διατροφικά, πολεμικά, θρησκευτικά, ψυχιατρικά, ψυχοτρονικά, τεχνητή νοημοσύνη … και λοιπά ενδιαφέροντα των Ιερατείων της «Mystery Babylon».

Βάσει των κατηγοριών η Google πρόκειται να εξεταστεί (LOL) για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων (GDPR). Η αρμόδια ιρλανδική αρχή θα ερευνήσει κατά πόσον οι κατηγορίες αληθεύουν και εάν ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ διαρρέει ευαίσθητα στοιχεία των χρηστών, όπως για παράδειγμα την φυλή, την κατάσταση υγείας και τα πολιτικά.

Ελλείψει, σκοπίμως, ομοιογενούς νομοθεσίας στις ΗΠΑ όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων (LOL), οι αμερικανικές αρχές προσεγγίζουν τις «παρατυπίες» της Google με διαφορετικό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, στις 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει νέα έρευνα σχετικά με ΤΙς μονοπωλιακές πρακτικές της Alphabet, μητρικής της Google. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα με αντικείμενο τις διαφημίσεις μέσω Διαδικτύου και τα συστήματα λειτουργίας κινητών τηλεφώνων της Alphabet.

Στο επίκεντρο ερευνών για μονοπωλιακές πρακτικές έχει βρεθεί και το Facebook

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ θα εξετάσουν πώς οι βασικοί παίκτες της Σίλικον Βάλεϊ έχουν αποκτήσει την τεράστια ισχύ τους στην αγορά και εάν έχουν προβεί σε αθέμιτες τακτικές, προκειμένου να αποδυναμώσουν τον ανταγωνισμό τους.

Οι χρηματικές ποινές είναι ασήμαντες, σε σχέση με τα μεγέθη των εταιρειών

Το πρόστιμο ύψους 170 εκατ. δολαρίων στη YouTube και στην μητρική της, Google, είναι το μεγαλύτερο –σχεδόν τριάντα φορές υψηλότερο από το αμέσως επόμενο– που έχει επιβληθεί ποτέ για παραβίαση του νόμου στις ΗΠΑ περί προστασίας ανηλίκων στο Διαδίκτυο (COPPA). Η YouTube, η οποία ούτε έχει αποδεχθεί, ούτε έχει αποποιηθεί τις κατηγορίες, (κοντολογίς· τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και τους μηχανισμούς δήθεν ελέγχου, και τα ψιλικά πρόστιμα) σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πρόκειται να πληρώσει 136 εκατ. δολάρια στην FTC και 34 εκατ. δολάρια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πρόστιμα πουρμπουάρ για τα μονοπώλια, δηλ. ψύλλοι στ’ άχυρα.

Κάποια οξυδερκή σαΐνια μέλη της FTC διαμαρτυρήθηκαν ότι το πρόστιμο είναι πενιχρό σε σχέση με το μέγεθος της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα 170 εκατ. δολάρια ισοδυναμούν με λιγότερο από το 1% του κέρδους της μητρικής της, Google, το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Wall Street Journal. «Είναι πολύ απογοητευτικό ότι η FTC δεν απαιτεί πιο αξιοσημείωτες αλλαγές ή δεν προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες, ώστε να επιρρίψει ευθύνες στην Google, η οποία βλάπτει τα παιδιά με χρόνια παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων», δήλωσε στο Bloomberg ο Τζος Γκόλιν, διευθυντής της Campaign for a Commercial – Free Childhood, η οποία προασπίζεται τα δικαιώματα ανηλίκων και βοήθησε στην συλλογή υλικού στην υπόθεση της YouTube.

Λες κι είναι άγνωστα αυτά τα δεδομένα και ξαφνικά ανακάλυψαν τον τροχό … μα έτσι ακριβώς δουλεύουν οι κολοσσιαίες και μονοπωλιακές τεχνολογικές εταιρίες, γι αυτό φτιάχτηκαν εξ’ αρχής κι αυτός είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης τους, οι εντολές τους είναι να ελέγχουν, να μανιπουλάρουν και να χειρίζονται τους γήινους δούλους ενόψει της επικείμενης … (αυτό σε άλλο άρθρο) και φυσικά, κάτω από την ετικέτα «γήινοι δούλοι» περιλαμβάνονται και τα παιδιά των δούλων. Ποιά Barbie και μπουρμπούτσαλα !!!!

«Η Google έβγαλε δισεκατομμύρια εις βάρος παιδιών, αναπτύσσοντας μια σειρά παρεμβατικών στρατηγικών, οι οποίες εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες λόγω μικρής ηλικίας», δήλωσε στο Bloomberg o Τζεφ Τσέστερ, διευθυντής τoυ Center for Digital Democracy. Ενώ οι μεγάλης ηλικίας δεν έχουν αδυναμίες και δεν χειραγωγούνται από τον θείο Γούγλη!! κατά την λογική του.

Το πρόστιμο στην YouTube «αφήνει να εννοηθεί ότι, εάν είσαι κάποια πολιτικά ισχυρή επιχείρηση, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για οικονομικές συνέπειες όταν παραβιάζεις τον νόμο», συμπλήρωσε ο Τσέστερ. Δεν αφήνει να εννοηθεί, απολύτως τίποτε, το δηλώνουν ξεκάθαρα κι ολοφάνερα, πως έτσι ακριβώς γίνονται τα πράγματα, οι τεχνολογικοί τιτάνες δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά, σε καμία ρυθμιστική αρχή – τα ούμπαλα του Καράμπελα … τώρα το ανακάλυψε ο Τσέστερ;

Η Google έχει «καταβάλει» δύο μηδαμινά πρόστιμα στις ευρωπαϊκές αρχές. Το πρώτο, το καλοκαίρι του 2017, ήταν ύψους 2,4 δισ. ευρώ και επιβλήθηκε όταν η Κομισιόν έκρινε ότι ο αμερικανικός κολοσσός ευνοεί τις δικές του υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών εις βάρος των ανταγωνιστών του. Το δεύτερο πρόστιμο στα 4,3 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά του λειτουργικού συστήματος Android, το οποίο χρησιμοποιείται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Κυριολεκτικά στην Google θα κλαίνε από τα γέλια για τα αστεία «πρόστιμα».

Το δήθεν κυνηγητό των ρυθμιστικών αρχών με τους τεχνολογικούς κολοσσούς είναι για τα μάτια του υπνωτισμένου ανθρώπινου ζώου και δεν πρόκειται ουδέποτε να αποδώσει οποιουσδήποτε καρπούς. Facebook, Amazon, Google, Apple, όλες βρίσκονται στην λίστα για εξονυχιστικό έλεγχο των τακτικών τους στην αγορά από τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές. Προς το παρόν, τα πρόστιμα επιβάλλονται με τυχαίο και ασυντόνιστο τρόπο. Η επιβολή ομοιογενούς νομοθεσίας στις χώρες όπου οι εταιρείες τεχνολογίας κυριαρχούν, είναι …όνειρο θερινής νυκτός.

@Ηω Αναγνώστου /2019

Πηγή: terrapapers.com

Μοιραστείτε το:
Tagged