Σώσον κύριε τον λαόν σου από «πάσα νόσο και πάσα μαλακία»: Εξ ού και ο μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

«Δεν θα καταλύσουν τη Θεία Κοινωνία»: Aνοίγει τις εκκλησίες ο μητροπολίτης Ξάνθης

Οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να «μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τι και αν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε προ ημερών την Ξάνθη στις «κόκκινες» περιοχές μεγάλης διασποράς του κορονοϊού. Ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων έδωσε εντολή να ανοίξουν όλες οι εκκλησίες της περιοχής για να κοινωνήσουν οι πιστοί. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι θα τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας: η λειτουργία θα τελειώνει όσο νωρίτερα γίνεται και το αντίδωρο θα μοιράζεται στην είσοδο του ναού.

Στα Τρίκαλα, σε ηλικία 88 ετών, απεβίωσε χτυπημένος από τον κορονοϊό ο πρ. μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος. Ο κατά κόσμον Θεόδωρος Μιχαλόπουλος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων εδώ και περίπου μία εβδομάδα, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε το πρωί της Δευτέρας. «Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, πληροφορούμε το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ότι εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρός Αλέξιος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της Μητρόπολης.

Οσο για τον λόγο που ώθησε τον μητροπολίτη Ξάνθης στην απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες, είναι ότι ο Δεκέμβριος έχει πολλές γιορτές και οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να «μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα».

Απέναντι στον κορονοϊό, ουδείς φόβος. «Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δηλώνει ο μητροπολίτης Ξάνθης: «Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν (…).

Εγώ κάλεσα σήμερα τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει.

Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.

Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει».

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged