Στάθης Τσίφτης: Οι Μάσκες έπεσαν – Η διγλωσσία δεν έχει Όρια – Ο κατήφορος δεν έχει τέλος

Χαϊδάρι

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς και την ώρα των εργατικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, οι κυβερνητικές δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και στον Πειραιά («Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» – Θοδωρής Σπηλιόπουλος, «Ανοιχτοί ορίζοντες για το Περιστέρι» – Θανάσης Καποτάς, «Ενεργοί πολίτες Πετρούπολης» – Μανώλης Μπουσούνης, «Αλληλέγγυα πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» – Κώστας Κάβουρας, «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό» – Κώστας Κομματάς, «Πειραιάς για όλους» – Νίκος Μπελαβίλας, «Για μια πόλη ΑΛΛΙΩΣ» Κορυδαλλός – Μαρία Καλαμάρη) διάλεξαν να «τιμήσουν» δήθεν, τους 200 Κομμουνιστές κρατούμενους στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1941, στο σκοπευτήριο Καισαριανής. Μαζί τους βρίσκονταν υπουργοί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής.

Μόνο τυχαία όμως δεν ήταν η ώρα και η ημέρα που διάλεξαν. Ήταν μία συνειδητή ενέργεια αποπροσανατολισμού. Δεν δίστασαν να «χρησιμοποιήσουν» την θυσία των 200 πατριωτών Κομμουνιστών για να κρύψουν το οριστικό διαζύγιο που έχουν πάρει με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Από το 1944 μέχρι σήμερα κανένας φορέας δεν διανοήθηκε την ημέρα των απεργιακών συγκεντρώσεων της 1ης Μάη να διοργανώσει οποιαδήποτε εκδήλωση. Το τόλμησαν ωστόσο αυτές οι δημοτικές παρατάξεις.

Αν ήθελαν να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, θα έπρεπε να εναντιωθούν στις ασκούμενες επιλογές της κυβέρνησης, να εναντιωθούν στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων και όχι να τις υπομονεύουν.

Αν ήθελαν πραγματικά να τιμήσουν όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους στην πάλη ενάντια στο φασισμό, για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, θα έπρεπε να εναντιωθούν στην πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που με μεγάλη προθυμία ακολουθεί η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση.

Αν ανησυχούν για την άνοδο της ακροδεξιάς, θα έπρεπε να σκεφτούν γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνεχίζεται η φτωχοποίηση των εργαζομένων, γιατί τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, γιατί υπουργοί και βουλευτές τους φωτογραφίζονται με υπόδικους εγκληματίες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με αυτή τους την αχαρακτήριστη ενέργεια, ένα πράγμα απέδειξαν για μία ακόμη φορά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάση θυσία υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Και επειδή κάποιες από αυτές τις κυβερνητικές δημοτικές παρατάξεις, καπηλεύονται ονόματα αγωνιστών Δημάρχων, διακηρύσσοντας πως έχουν μια μεγάλη χρονικά διαδρομή και ιστορικότητα, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι με αυτήν την ιστορική διαδρομή που είχαν ως το 2015, σήμερα… δεν έχουν καμία σχέση. Ή μάλλον έχουν τόση σχέση, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Αν αμφιβάλλουν, ας κοιτάξουν τις επίσημες διακηρύξεις του πρόσφατου παρελθόντος και ας τις συγκρίνουν με ό,τι υποστηρίζουν σήμερα. Γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας έχουν και μνήμη και γνώση και δεν θα επιτρέψουν καπηλείες και υπομονεύσεις.

Στάθης Τσίφτης

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ»

Μοιραστείτε το:
Tagged