Ρένα Δούρου: Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμαρχο Περιστερίου για την Διαχείριση των σκουπιδιών

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Την πολύ στενή συνεργασία της, από την θέση της Περιφερειάρχου Αττικής, με τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων και των οργανικών καταλοίπων τους, τόνισε εμφατικά η κα Ρένα Δούρου στη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική μονομαχία της με τον Δήμαρχο ανθυποψήφιό της κο Γιώργο Πατούλη, στην εκπομπή της κας Έλλης Στάη στο ΟΠΕΝ ΤΥ.

Συγκεκριμένα η κα Δούρου, απαντώντας στις αιτιάσεις του κου Πατούλη για τις καθυστερήσεις στον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Αττική, αφού πρώτα τον κατηγόρησε για τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο διαχείρισής τους στον Δήμο Αμαρουσίου, έθεσε ως παράδειγμα  την υλοποίηση του σχεδίου της  για «Πράσινα Σημεία ανακύκλωσης», τονίζοντας την άριστη συνεργασία της με τον Δήμαρχο Περιστερίου κο Παχατουρίδη, ο οποίος όπως ανάφερε είναι και ο πρώτος Δήμαρχος σε όλη την Αττική που θα ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδίου, κατασκευάζοντας το «1ο Πράσινο Σημείο Διαχείρισης Απορριμμάτων» σε όλη την Ελλάδα.

Ανέδειξε δε τις πρωτοποριακές ενέργειες της Διοίκησης Παχατουρίδη στην διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και στην ανακύκλωση τους, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της είναι και το ζητούμενο, από τον νέο σχεδιασμό για την σταδιακή κατάργηση του μοντέλου της ολοκληρωτικής υγειονομικής ταφής τους.

Από την άλλη, την ώρα που η κα Δούρου αναφέρονταν στα ποιο πάνω, οι Ανοικτοί Ορίζοντες, δημοτική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε δημοσιοποίηση ανακοίνωσης 9δημοσιεύεται αυτούσια στο τέλος) στην οποία αφού ζητά ευθύνες για την συνεχιζόμενη λειτουργία του ΣΜΑ στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, δηλώνει ότι ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, «βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια υπουργεία για την χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος, που έχει καταστεί πια γάγγραινα και καρκίνωμα για τους δημότες και τους εργαζόμενους, μέσα στον ρυπογόνο και επικίνδυνο για την υγεία χώρο του Γκαράζ-Σ.Μ.Α.».

Τώρα, το πώς η κα Δούρου Βρίσκεται μαζί και με τον παππά (Ανδρέας Παχατουρίδης) και με τον ζευγά (Ανοικτοί Ορίζοντες), δηλώνοντας, όμως, επίσημα ότι με τον πρώτο έχει άριστη συνεργασία, είναι θέμα που πρέπει να εξηγήσει η ίδια.

Είναι, όμως, αν μη τι άλλο αμφίσημο η μεν Συριζαία κα Δούρου  να δηλώνει ότι ο κος Παχατουρίδης κάνει άριστα την δουλειά του, σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και από την άλλη, οι Ανοικτοί Ορίζοντες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνουν και υποστηρίζουν τα τελείως αντίθετα. Σε κάθε περίπτωση, μήπως, μήπως λέει η στήλη αυτοί οι δύο θάπρεπε να κάνουν μία πολύ σοβαρή κουβέντα μεταξύ τους, ώστε να μην κοινωνούν προς τα έξω τελείως διαφορετικές απόψεις;

——————-

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ανοικτοί Ορίζοντες, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της «anoixtoi-orizontes.gr»

YΓEIONOMIKH BOMBA ΣTO AΛΣOΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Και για την ακρίβεια στο ΓΚΑΡΑΖ του Δήμου, απέναντι. Η μυρωδιά και η δυσοσμία, που παραπονιούνται οι επισκέπτες από που προέρχεται;

Γνωρίζουν οι κάτοικοι, οι γονείς με τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι περιπατητές, οι αθλητές στα διπλανά γήπεδα, τα παρακείμενα σχολεία ότι μέσα στο ΓΚΑΡΑΖ λειτουργεί Σταθμός Μεταφοράς Απορριμμάτων και  συμπιεστής απορριμμάτων, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και περιβαλλοντικές μελέτες, που ρυπαίνει και μολύνει περιβάλλον;
Πως συμβαδίζει η εικόνα του ΄΄καλύτερου Άλσους΄΄ με την υγειονομική βόμβα μέσα στο ΓΚΑΡΑΖ.
Πως προστατεύεται η υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων; Τι λέει η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου; Τι μέτρα θα πάρει, τι ευθύνες υπάρχουν και ποιος θα τις αναλάβει; ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Oι Ανοιχτοί Ορίζοντες  για το Περιστέρι που φιλοδοξούν μέσα από ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο να αποτελέσουν την επόμενη διοίκηση του Δήμου, έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους την απομάκρυνση του Σταθμού Μεταφοράς Απορριμμάτων και του ρυπογόνου συμπιεστή σκουπιδιών μέσα από το χώρο του Άλσους.

Προτείνουν συγκεκριμένους χώρους για μεταφορά και των υπηρεσιών του Γκαράζ, ώστε να υπάρξει  και συγκοινωνιακή αποσυμφόρηση, αλλά και να δημιουργηθεί με σχέδιο και διαβούλευση ένας μεγάλος ενιαίος χώρος πρασίνου και δημιουργίας στο Κέντρο της πόλης.

Ήδη ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Καποτάς βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια υπουργεία για την χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος, που έχει καταστεί πια γάγγραινα και καρκίνωμα για τους δημότες και τους εργαζόμενους, μέσα στον ρυπογόνο και επικίνδυνο για την υγεία χώρο του Γκαράζ-Σ.Μ.Α.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες προτείνουν επίσης την τοποθέτηση από τον Δημόκριτο άμεσα δειγματοληπτικών σταθμών για τον εντοπισμό των αιτιών της έντονης δυσοσμίας, η οποία κατακλύζει περιοδικά την ατμόσφαιρα πέριξ του Άλσους και εντός του Γκαράζ και του ρυπογόνου ΣΜΑ.

Αγαπητοί συμπολίτες θέλουμε ένα Περιστέρι πράσινο, φιλικό, λειτουργικό και ανθρώπινο. Μπορούμε να το κάνουμε!

Ήρθε η ώρα για το πέρασμα σε μια νέα Εποχή! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Μοιραστείτε το:
Tagged