Περιστέρι: 10 (7+3) συλλήψεις και βεβαίωση 109+152 παραβάσεων σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αιμ. Βεάκη

Περιστέρι

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή κορωνοπάρτι

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και αντιμετώπισης του φαινομένου συγχρωτισμού ατόμων σε δημόσιους χώρους, απογευματινές και βραδινές ώρες, πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά στις 22-4-2021 αστυνομική επιχείρηση, με συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Διευθύνσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην περιοχή του Περιστερίου και ειδικότερα στην οδό Βεάκη και στους πέριξ δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης:

Ελέγχθηκαν: 427 άτομα και 88 οχήματα

Προσήχθησαν: 14 άτομα

Συνελήφθησαν:

  • 6 άτομα για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων

Βεβαιώθηκαν:

  • 82 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 27 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατασχέθηκε: ένα μαχαίρι

Αφαιρέθηκαν:

  • 18 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων
  • 16 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 13 πινακίδες κυκλοφορίας

Ακινητοποιήθηκαν: 3 οχήματα

Τις προηγούμενες ημέρες

Σε τρεις συλλήψεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη βεβαίωση 152 παραβάσεων του ΚΟΚ και των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, προχώρησε η Αστυνομία, στο Περιστέρι

——————

Σε 3 συλλήψεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη βεβαίωση 152 παραβάσεων του ΚΟΚ και των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, προχώρησε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης που πραγματοποίησε, Τρίτη 20.4.2021, στην οδό Βεάκη και στους γύρω δρόμους, στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Διευθύνσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ελέγχθηκαν συνολικά 256 άτομα και 183 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 9 άτομα και συνελήφθησαν 3 για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς και 39 των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης:

Ελέγχθηκαν: 256 άτομα και 183 οχήματα

Προσήχθησαν: 9 άτομα

Συνελήφθησαν: 3 άτομα για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Βεβαιώθηκαν:

  • 113 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 39 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τι προηγήθηκε…

«Λουκέτο» στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι για την αποφυγή κορωνοπάρτι – Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Κορωνοπάρτι: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης (20/4), με αφορμή το «κορωνοπάρτι» που διοργανώθηκε στην περιοχή την Κυριακή με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή για να αποφευχθεί συνωστισμός ατόμων, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι στους περαστικούς.

Οι εντατικοί έλεγχοι για την αποφυγή «κορωνοπάρτι» σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Μάλιστα η περιφρούρηση της πλατείας την περασμένη Παρασκευή, έφερε τη… μεταφορά των κορωνοπάρτι σε άλλες πλατείες όπως του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στη Βεάκη στο Περιστέρι.

Το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα που υιοθετεί η κυβέρνηση

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού οδηγώντας σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα κυριάρχησε σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό γιατί η επέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να προκαλέσει φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης.

Ήδη εξετάζονται τρόποι για να μπει φρένο στα κορωνοπάρτι που πραγματοποιούνται σε πλατείες και γειτονιές και έχουν ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται από εκατοντάδες έως και χιλιάδες νεαροί.

Μάλιστα οι κινήσεις αυτές δημιουργούν αντιδράσεις στους πολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown, ενώ ο φόβος ενός πισωγυρίσματος είναι υπαρκτός, αν δεν περιοριστούν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων με κορωνοπάρτι στις πλατείες αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, όπως στην πλατεία Βαρνάβα, με τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

«Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Άλλη μια νύχτα συνωστισμού και κορονοπάρτι στο Περιστέρι – Την ίδια ώρα, η Αστυνομία είναι εξαφανισμένη…

Τα κορονοπάρτι μεταφέρονται από τη μια γειτονιά της Αθήνας στην άλλη, με τον παραλογισμό να μην σταματάει…

Αφενός, είναι κατανοητή η κούραση του κόσμου με ένα lockdown που ισχύει μόνο στους τύπους και είναι το πιο μακροχρόνιο σε όλη την Ευρώπη. Μια κοινωνία καταπιεσμένη από κανόνες, γνώμες ειδικών και κυβερνητικών μέτρα πού ούτε η ίδια καταλαβαίνει…

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία είναι εξαφανισμένη – πέρα από το… ανέκδοτο της πλατείας Βαρνάβα – μετά την «έκρηξη» της Νέας Σμύρνης, δείχνοντας ότι τα πρόστιμα τελικά ήταν μόνο για εκείνους τους πρώτους μήνες προσαρμογής και για τους πολίτες που δύσκολα μπορούν να τα πληρώσουν.

Ένα άλλο ερώτημα στα χείλη πολλών είναι γιατί δεν ανοίγει η εστίαση, αφού ούτως ή άλλως ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω, και στα εστιατόρια και στα μπαρ τουλάχιστον είναι αναγκασμένοι να τηρούν τα μέτρα και να χωρίζονται σε πολλά μαγαζιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του όχι απλά στα μέτρα της κυβέρνησης (η οποία τώρα τελευταία δείχνει να έχει απωλέσει τον έλεγχο φοβούμενοι άλλη μια «Νέα Σμύρνη» και υπό το βάρος της ασθμαίνουσας οικονομίας), αλλά και στην ίδια του τη ζωή και τον εαυτό του…

Για μερικές ώρες διασκέδασης, ο νιχιλισμός ξεπερνάει την πολύμηνη προσπάθεια προστασίας από τον κοροναϊό και υπό την επήρεια του αλκοόλ «θαμπώνει» η σκέψη των συμπολιτών μας που στα νοσοκομεία δίνουν έναν άνισο αγώνα με τον ιό. Αυτή όμως δεν είναι μια αποτυχία των πολιτών ή των νέων – όπως εύκολα τους κατηγορούν κάποιοι. Είναι μια αποτυχία της Πολιτείας και του Κράτους που δεν έχει δώσει στους ανθρώπους του την κατάλληλη παιδεία, τον σεβασμό, το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης – λέξεις που αρκετοί από τους πολιτικούς μας αγνοούν – για να κρατήσουν ζωντανή την κοινωνία μας.

Συνωστισμός, κοκτέιλ στον δρόμο και κόντρες στο Περιστέρι

Το βράδυ της Κυριακής, το υπαίθριο πάρτι μεταφέρθηκε στην πλατεία Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι. Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στα πεζοδρόμια, αλλά και πάνω στον δρόμο.

Ανάμεσα τους, «φτιαγμένα» αυτοκίνητα περνάνε με ταχύτητα, κάνοντας κόντρες και προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους.

Τα πεζοδρόμια όπως μπορείτε να δείτε στα σχετικά βίντεο είναι γεμάτα από εκατοντάδες νεαρούς που συγχρωτίζονται με ένα ποτό στο χέρι ενώ από τα ηχεία των Ι.Χ ακούγεται δυνατή μουσική.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι μετά το τέλος των κορωνοπάρτι, τα πεζοδρόμια της Βεάκη και οι είσοδοι των πολυκατοικιών βρωμάνε αλκοόλ, παρομοιάζοντας τα με χωματερές καθώς οι νεαροί αφού καταναλώσουν τα ποτά τους, πετάνε κάτω τα πλαστικά ποτήρια, τα κουτάκια και τα μπουκάλια μπύρας και κρασιού που αγοράζουν από τα γύρω μαγαζιά και περίπτερα.

Πηγή: tanea.gr /in.gr /eleftherostypos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged