Ξεκινά … επιτέλους η «επανάσταση» της ελληνικής «ελίτ» κατά του νόμου Παρασκευόπουλου ή… όχι…;

Δικαιοσύνη

Ο φόβος φυλάει τα έρμα…; Πιθανόν, αλλά  είναι η πρώτη φορά που ένας σημαντικός  της κοινωνικής ομάδας που ανήκει στην ανώτερη αστική τάξη ή αλλιώς της  επιστημονικής και κοινωνικής ελίτ, αποφάσισε να μιλήσει για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών, μη φοβούμενος  να του κολλήσουν οι «προοδευτικοί» και τα «προοδευτικά ΜΜΕ, την ταμπέλα του ρατσισμού….

Παρόλα αυτά, όμως, το σύνολο της κατηγορίας αυτής των πολιτών, σιωπά επιμόνως, πιθανόν γιατί φοβάται μην τα σπάσει  με το κουβέρνο, αλλά και όλους όσους διαμορφώνουν το κλίμα στο επικοινωνιακό πεδίο. Και είναι γνωστό ότι τα «γκισέμια» οδηγούν τα κοπάδια στην πορεία τους ή αλλιώς  αυτά είναι που σέρνουν τον χωρό… Οι ίδιοι φαντάζουν  ή μάλλον έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι «μπροστάρηδες» μόνο στις περιπτώσεις που  έχουν ωφελιμιστικά συμφέροντα… Θα υπάρξει άραγε αλλαγή σ’αυτό ή όχι…

Απ΄’ο την άλλη, ο σεβαστός κατά τα άλλα υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, ανακοίνωσε ότι επιτέλους θα υπάρξουν τροποποιήσεις στις προβληματικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και ειδικότερα  αυτές που έχουν σχέση με τ6ις ποινές  που επιβάλουν τα δικαστήρια… Το είπε και καθάρισε… χωρίς να απολογηθεί, όχι ο ίδιος, αλλά σαν υπουργείο για την δραματική αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας… Κι όλα αυτά θυμηθείτε μέχρι το επόμενο τραγικό γεγονός  που θα συμβεί, σαν αυτών των γλυκών Νερών στο οποίο χάθηκε μία  20χρονη μικρομητέρα…

Δείτε στην συνέχεια το ξέσπασμα του σεισμολόγου κου Τσελέντη, καθώς και όσα είπε ο κος Τσιάρας  για την έκτιση των ποινών…

Ξέσπασμα Τσελέντη για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά -Με ποιους τα βάζει.

Δείτε τι έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ο Άκης Τσελέντης για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά:

Με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά όπου μία εικοσάχρονη μητέρα έχασε τη ζωή της από τρείς εγκληματίες. Διαβάζω τα ρεπορτάζ και προσπαθώ να κατανοήσω όσα περιγράφονται. Σίγουρα περίεργη η ληστεία αυτή και προϋποθέτει καλά πληροφορημένους δράστες.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες και τυχόν κενά και ερωτηματικά που μου προκύπτουν όπως το ανοιχτό παράθυρο, ο βρόγχος που έπνιξαν τόσο εύκολα το σκύλο, η καταστροφή της κάμερας που σημαίνει γνώση της θέσης της κ.λ.π. Θα μείνω και θα δεχτώ την αφήγηση του συζύγου που μιλά για τρείς δράστες που μιλούσαν σπαστά Ελληνικά και στο τέλος μίλησαν μια άγνωστη γλώσσα.

Σαφέστατα αν όλα τα ανωτέρω ισχύουν πρόκειται για αλλοδαπούς. Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν είμαι εναντίον κανενός ανθρώπου οποιουδήποτε χρώματος. ΑΛΛΑ !!! Δεν νομίζετε ότι αυτό το τροπάριο με την εισαγόμενη αλλοδαπή εγκληματικότητα παραπήγε?

Δεν νομίζετε ότι η κοινωνία μας έχει συμπιεστεί ασφυκτικά και συμπιέζεται κάθε μέρα και πιο πολύ από τους λαθροεισβολείς που μετέφεραν στη χώρα μας την ανύπαρκτη ηθική των δικών τους χωρών? Δεν νομίζετε ότι κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο είτε από την πολιτεία είτε από τους ίδιους τους πολίτες?

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Σε λίγο θα κάνουμε τα σπίτια μας κλουβιά από τα κάγκελα. Και πάλι δεν θα είμαστε ασφαλείς. Μέχρι που θα πάει αυτό? Θυμηθείτε το περιστατικό της Μυρτούς στην Πάρο. Ένα τσογλάνι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του άφησε μία κοπέλα ανάπηρη.

Θυμηθείτε αυτόν τον δύστυχο που πήγαινε να τραβήξει με την κάμερα το νεογέννητο παιδί του και τον έσφαξαν για την κάμερα. Θυμηθείτε…όπου βάρβαρο έγκλημα πίσω του 99% κρύβεται ένα αλλοδαπό κάθαρμα που μπήκε παράνομα στη χώρα μας.

Ληστείες, φόνοι, βιασμοί, βασανιστήρια….. Κι εμείς τι κάνουμε ? Τους πιάνει η αστυνομία από τη μία και από την άλλη τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν.

Δεν φταίνε οι δικαστές. Το σύστημα και οι νόμοι μας φταίνε, και φταίει επίσης και η αριστερή πολιτική νοοτροπία –ακόμη και από τους δεξιούς- που τους ονομάζει «δύστυχους», «ευάλωτους», που τους υποθάλπτει, τους δίνει δικηγόρους, και έχει θεσπίσει και ελαστικότατους νόμους όσον αφορά τους δράστες αλλά αυστηρότατους όσον αφορά τα θύματα.

Ακόμα έχω στα αυτιά μου τη δήλωση ανεκδιήγητου Υπουργού «αν μπουν σπίτι σας κάντε ότι κοιμάστε». Αν μπουν στο σπίτι μου φίλε είτε Έλληνας είτε αλλοδαπός, και βάλουν το πιστόλι στο κεφάλι του παιδιού μου και δεν έχω όπλο, μαχαίρι, στυλιάρι… με τα δόντια θα τον φάω. Όχι να κάνω ότι κοιμάμαι.

Χίλιες φορές τρείς νεκροί αλήτες στα Γλυκά Νερά παρά η μάνα που αφήνει 11 μηνών βρέφος ορφανό. Γιατί αυτοί οι τρείς θα κάνουν τους άλλους χίλιους επίδοξους να το ξανασκεφτούν.

Δυστυχώς η νομοθεσία μας τους ευνοεί. Ξέρουν ότι μετά από λίγο θα είναι έξω, ενώ εσύ ταλαίπωρε πολίτη ακόμα και αν τους γρατζουνίσεις θα σε τρέχουν. Κι ας μπήκαν στο σπίτι σου οπλισμένοι, κι ας σου εξάσκησαν βία, κι ας θεωρείται απαραβίαστο άσυλο.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να επικαιροποιηθεί ο νόμος για την άμυνα και την οπλοφορία μέσα στα σπίτια. Να επιτραπεί να υπάρχει όπλο στο σπίτι και μόνο για άμυνα. Και από τη στιγμή που μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου να ξέρει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να φάει σφαίρα και να αναλάβει το ρίσκο.

Να δούμε θα μπεί? Πόσοι και πόσοι τόλμησαν να αμυνθούν και είναι μέσα τώρα, εισπράττοντας μία τεράστια ταλαιπωρία, εξ αιτίας κάποιων καθαρμάτων που με το έτσι θέλω μπούκαραν στο ασυλό τους και απείλησαν τη ζωή τους?

Και όταν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά στο σπίτι επιβάλλεται να τους προστατέψεις. Και να είστε σίγουροι ότι αυτοί δεν καταλαβαίνουν ούτε από παρακάλια, ούτε από γλυκόλογα, ούτε από συμπαραστάτες και δικαιωματιστές.

Είναι κατακάθια, αδίστακτοι και δεν θα με χάλαγε καθόλου να τους ξεπάστρευαν έναν έναν. Όπως εύχομαι και τους φονιάδες των Γλυκών Νερών να τους εντοπίσουν, να φέρουν αντίσταση και να τους κάνουν οι αστυνομικοί σουρωτήρι. Χωρίς κανένα δισταγμό το επαναλαμβάνω.

Σουρωτήρι. Και θυμηθείτε κάτι που θα πώ…. άν τελικά τους βρουν να είστε βέβαιοι ότι έχουν απασχολήσει και πάλι…. και με κάποια παράθυρα ξαναβγήκαν να συνεχίσουν το έργο τους.. Ντροπή για μια ευνομούμενη (όπως θέλουμε να την λέμε) χώρα.

——————-

Στα 20 χρόνια το κατώτατο όριο έκτισης ποινής ισοβίων

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τους δράστες ειδεχθών και αποτρόπαιων εγκλημάτων, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, εξήγγειλε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, εντάσσοντας τις συγκεκριμένες αλλαγές στο πλαίσιο των τροποποιήσεων του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε εσπευσμένα την παραμονή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσδιορίζοντας το εύρος της νομοθετικής αλλαγής, ανέφερε ότι για τους δράστες των ειδεχθών εγκλημάτων θα προβλεφθεί στο εξής 20 χρόνια ως κατώτατο όριο έκτισης της ποινής των ισοβίων, αντί των 16 χρόνων που ισχύουν σήμερα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όπως είπε ο κ. Τσιάρας, θα γίνει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που βρίσκονται σε προχωρημένη επεξεργασία, με στόχο να διορθωθούν και άλλες διατάξεις του ποινικού νόμου που έχουν κριθεί ως προβληματικές ή αναποτελεσματικές κατά τα δύο χρόνια εφαρμογής των νέων ποινικών κωδίκων (σ.σ. ψηφίστηκαν στο τέλος Ιουνίου του 2019).

Σε ό,τι αφορά τυχόν επικρίσεις, που είναι λογικό να διατυπωθούν, για συγκυριακή νομοθέτηση από την κυβέρνηση, με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές, προϊόν της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής διόρθωσης του Ποινικού Κώδικα, συζητούνται από καιρό και θα δοθούν σε διαβούλευση σε πολύ σύντομο χρόνο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ψηφιστούν πριν από το καλοκαίρι.

Χωρίς αναδρομική ισχύ

Ομως, όπως τόνιζαν νομικοί κύκλοι, ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή του νόμου για μεγαλύτερο χρόνο έκτισης της ποινής των ισοβιτών που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, οι νέες διατάξεις δεν θα εφαρμοστούν για τους δράστες του εγκλήματος των Γλυκών Νερών, διότι δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ του αυστηρότερου ποινικού νόμου.

Πηγή: dete.gr / kathimerini.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged