Νίκος Ζούτσος: Η πανδημία απαιτεί μέτρα για τη δημόσια υγεία και όχι αστυνομία και καταστολή

Περιστέρι

Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία είναι πλέον προφανής αφού έχουμε εκατόμβες νεκρών και ασθενείς που δεν έχουν ούτε την απαιτούμενη παρακολούθηση στην κοινότητα ούτε τις απαραίτητες συνθήκες νοσηλείας με δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία στενάζουν και οι ασθενείς με άλλες παθήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες υγείας

Η Κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της επιλέγει να εφαρμόσει τα τυφλά lockdown και την καταστολή. Τελευταίο συμβάν σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε μια σειρά περιοχές ανάμεσα σε αυτές και το Περιστέρι.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Δημοτική αρχή παρακολουθεί αμέτοχη αυτήν την απαράδεκτη πολιτική της Κυβέρνησης ενώ ανέχεται τους εμπόρους της νύχτας να κερδοσκοπούν αξιοποιώντας την κόπωση της νεολαίας και την ανάγκη για μια ώρα διασκέδασης αφού εδώ και μήνες η εστίαση παραμένει κλειστή.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Περιστέρι.

Ζητούν η Δημοτική αρχή να βγει από την αδράνεια και να απαιτήσει ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία που να στοχεύουν στην πρόληψη και ταυτόχρονα θα συνοδεύονται από μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Νίκος Ζούτσος

Δημοτικός Σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged