ΕΦΚΑ Βόλου: Δίωξη για απιστία στην υπηρεσία & υπεξαίρεση κατηγορείται Υπάλληλός του

Συνταξιοδοτικά
Μοιραστείτε το:

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαίρεση άσκησε Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου σε βάρος υπαλλήλου του πρώην υποκαταστήματος του ΙΚΑ (σήμερα ΕΦΚΑ). Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην κύρια Ανάκριση, όπου αναμένεται να απολογηθεί η κατηγορούμενη.

Παράλληλα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί και άλλη υπόθεση σκανδάλου στο υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ Βόλου, με οικονομική ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό χθες από την Εισαγγελία, ασκήθηκαν διώξεις κατά υπαλλήλου του Τμήματος Παροχών του υποκαταστήματος του πρώην ΙΚΑ, που κατηγορείται ότι πίστωνε σε λογαριασμούς μη δικαιούχων διάφορα ποσά από παροχές, όπως άδειες ασθενείας, προμήθεια υλικών και διάφορες άλλες δαπάνες, ζημιώνοντας τον ΕΦΚΑ με 80.000 ευρώ περίπου. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί ΕΔΕ, είχε γίνει έλεγχος από επιθεωρητές του ΕΦΚΑ και από την Εισαγγελία είχε ολοκληρωθεί και προκαταρκτική εξέταση, όπου κατέθεσαν οι φερόμενοι ως «δικαιούχοι», ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι εισέπραξαν αυτά τα χρήματα, ή πιστώνονταν στον δικό τους λογαριασμό, προκειμένου να τα καρπωθεί στη συνέχεια η υπάλληλος, που φέρεται να εμπλέκεται στην κατάχρηση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί, φερόμενων ως δικαιούχων παροχών. Η υπάλληλος είχε τεθεί σε δυνητική αργία από τον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα καταθέσεις στον πταισματοδίκη, που διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, αναμένεται να δώσουν οι φερόμενοι ως έχοντες την ευθύνη λειτουργίας του υποκαταστήματος του πρώην ΙΚΑ, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι, αναφορικά με δεύτερη υπόθεση με οσμή σκανδάλου στο υποκατάστημα.

  • Η υπόθεση αφορά υπάλληλο πρώην Ταμείου που συγχωνεύτηκε στο ΙΚΑ, που κατηγορείται ότι είχε οικονομικό «άνοιγμα» 292.473,78 ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα ελέγχου που είχε διενεργηθεί το 2017. Ο έλεγχος αφορούσε πληρωμές για τη χρονική περίοδο από το 2008 έως το 2017.
  • Ο υπάλληλος στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα από το 2008 μέχρι και το 2017, φέρεται να πλαστογραφούσε παραστατικά δαπανών πρώην Ταμείου, που συγχωνεύτηκε στο ΙΚΑ, για παροχές οι οποίες όμως είχαν ήδη πληρωθεί στους δικαιούχους τους. Ο ίδιος – σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών- φέρεται να «ξαναπλήρωνε» τις δαπάνες, όχι όμως στους δικαιούχους, που αναγράφονταν στο διπλότυπο της απόδειξης πληρωμής, αλλά στον εαυτό του…
  • Και ο εν λόγω υπάλληλος είχε τεθεί σε δυνητική αργία, ενώ και για την υπόθεση αυτή είχε διενεργηθεί ΕΔΕ και έλεγχος επιθεωρητών του ΕΦΚΑ. Και ο εν λόγω υπάλληλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαίρεση, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged