«Διανομή υγειονομικού-ενημερωτικού υλικού από το Ε.Ε.Α. με στόχο τη στήριξη του λιανεμπορίου»

Επιχειρηματικότητα

Το μήνυμα «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τις τοπικές αγορές» έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σήμερα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, διένειμαν, σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σε σχετική του δήλωση αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, και στο ξεκάθαρο μήνυμα που θέλει να φτάσει σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και καταναλωτές. «Είμαστε εδώ, την πρώτη ημέρα ανοίγματος των καταστημάτων για να πούμε σε όλους ότι οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Προτρέπουμε επίσης τους καταναλωτές να προτιμούν τα καταστήματα της γειτονιάς τους γιατί έτσι αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά είναι μια αρχή και θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Με τη στήριξη όλων μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, να παραμείνει δηλαδή ανοιχτή η αγορά», ανέφερε.

Στη διανομή παρέστησαν από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α. οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς κ. Γιώργος Καββαθάς (και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ) και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας «Αρωγός» κ. Δημήτρης Βαρδακώστας.

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση

«Επισκεφτήκαμε σήμερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας για να μιλήσουμε από κοντά με εργαζόμενους και επαγγελματίες την πρώτη μέρα αναπροσαρμογής της αγοράς. Όλα βαίνουν ομαλά, οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα και στέκονται σύμμαχοι στην συλλογική προσπάθεια στήριξης της αγοράς. Είμαστε σίγουροι ότι με τα εμβόλια, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα rapid τεστ και την συνυπευθυνότητα όλων, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει με μέτρα τις θέσεις εργασίας και του επαγγελματίες».

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη

 «Είμαστε ακόμα  σε μία πολύ δύσκολη περίοδο σε ό,τι αφορά την πανδημία, με τα νοσοκομεία μας να υφίστανται ιδιαίτερη πίεση. Δεν έχουμε τελειώσει αλλά πρέπει σταδιακά να ανοίγουν δραστηριότητες προκειμένου να επανερχόμαστε σιγά-σιγά σε μία κανονικότητα. Αυτό χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση απ΄όλους μας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούμε. Θέλω να συγχαρώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του Γ. Χατζηθεοδοσίου, με τον οποίο είμαστε σε αγαστή συνεργασία, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει με στόχο τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου».

Ε.Ε.Α.

Μοιραστείτε το:
Tagged