Διαγράφτηκε πεφωτισμένος βουλευτής του κομματικού σωλήνα από το ΚΙΝΑΛ

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε η Πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες ώρες μετά το πράσινο φως που έδωσε η ΔΗΜΑΡ στον κ. Θεοχαρόπουλο ώστε να στοιχηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι πλέον από 9 που είναι τώρα αυξάνονται σε 10 οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ επίκειται η αντικατάστασή του ως εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. από τον Κ. Σκανδαλίδη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» και γνωστοποιεί πως συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο στα τέλη Μαρτίου για την εκλογή Συνέδρων και την ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged