Αχ Κώστα μου…!!! Ποτέ δεν σε γνωρίσαμε και ο Δήμαρχος δεν μας μιλά… Τα λαμόγια είναι παντοτινά Κώστα μου ή όχι…;

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το»

Πριν 4 χρόνια στις 10.11.2017 η τοπική και όχι μόνο κοινωνία  είδε και έλαβε γνώση μέσω των ηλεκτρονικών, αλλά και των έντυπων ΜΜΕ, όπως και των Social Media, της σκανδαλώδους  διακήρυξης  προμηθειών του Δήμου Περιστερίου με την περίφημη  εγγραφή «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το». Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου γεγονότος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους κοινωνικούς και πολιτικούς κύκλους, όσο και στους δημότες αλλά και στην διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, προεξάρχοντος του Δημάρχου κου Ανδρέα Παχατουρίδη…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ο κος Παχατουρίδης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής για  το συγκεκριμένο θέμα που αν μη τι άλλο ήταν πολύ βαρύ  για τον ίδιο και έδειχνε κακοδιοίκηση και διαφθορά – διαπλοκή  σε ότι αφορά την διοικητική του ομάδα…: «“Το κείμενο που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη”. “Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια, για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου”.»

Την ίδια ημέρα  ή την επόμενη (Σάββατο 11.11.2017) ο ίδιος δήλωσε ότι  την Δευτέρα 13.11.2017 θα κατέθετε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, προκειμένου η Ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να βρει τον υπαίτιο που αν μη τι άλλο  είχε συκοφαντήσει τον Δήμο Περιστερίου και την διοίκησή του… όπως πράγματι συνέβηκε. Μάλιστα   την μηνυτήρια καταγγελία, την κατέθεσε στη ν εισαγγελία Αθηνών, προσωπικά ο κος Παχατουρίδης, σαν Δήμαρχος Περιστερίου, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους της νομικής υπηρεσίας του (φωτό).

Όχι με έναν… αλλά με δύο δικηγόρους πλάι του η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία Αθηνών για το «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» στις 13.11.2017

Την ίδια ημέρα, με αξιοσημείωτη ταχύτητα, εμφανίσθηκαν στα Social Media οι υπερασπιστές του κου Δημάρχου, που δήλωναν γραπτώς και βασικά «ανωνύμως ή με ψευδώνυμο» ότι πρόκειται για λάθος  δύο ή τριών υπαλλήλων του Δήμου Περιστερίου και πέραν αυτού η όλη «φασαρία» είχε υποκινηθεί από πολιτικούς αντιπάλους του κυρίου Δημάρχου.

Αποκάλυψη: Πιθανόν να είναι ο «άγνωστος» μέχρι τώρα Κώστας και οι επίσης άγνωστοι συνεργάτες του που αναζητούνται από τον Νοέμβριο του 2017 από Εισαγγελείς και Δημάρχους…

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της στήλης “paratiriti” στην  ιστοσελίδα now24.gr με τίτλο «Η δημοτικότητα του Ανδρέα Παχατουρίδη ενοχλεί!!!!», στην οποία υπάρχει  λεπτομερής αναφορά των όσων η ομάδα «Παχατουρίδη» ισχυρίσθηκε εκ των υστέρων ως δικαιολογία  για το γεγονός.

Το δημοσίευμα  έλεγε επί λέξη τα εξής:

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν ενοχλήσει μια μικρή ομάδα αντιπάλων του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Και ψάχνουν να βρουν τρόπο για  να τον διαβάλουν.

Βρήκαν μια προκήρυξη για την προμήθεια αδρανών υλικών από το Δήμο Περιστερίου, τη θεώρησαν ύποπτη και ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Τα γνωστά κυκλώματα πίστεψαν ότι έβγαλαν λαβράκι. Και θεώρησαν ότι έτσι θα χτύπαγαν τη δημοτικότητα του Δημάρχου.

Όμως ο Ανδρέας Παχατουρίδης αντέδρασε αστραπιαία. Ζήτησε αμέσως από τον εισαγγελέα να κάνει έρευνα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Αυτοί που με δόλο θέλησαν να βλάψουν τον δήμαρχο Περιστερίου. Τη Δευτέρα θα καταθέσει και μηνύσεις.

Οι δυο τρεις μεμονωμένοι υπάλληλοι του δήμου Περιστερίου που με τις παραλήψεις τους προκάλεσαν όλη αυτή την αναστάτωση με την προκήρυξη, τώρα κατάλαβαν το λάθος τους. Ένα λάθος που στο τέλος να είστε σίγουροι ότι  οι αντίπαλοι θα πετύχουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελαν. Όχι μόνο δεν θα βλάψουν τον Παχατουρίδη αλλά θα του δώσουν στο τέλος ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα.»

Δεν θα συνεχίσουμε την ιστορία,. Φυσικά, αυτό που προκαλεί μέχρι σήμερα απορίες  σε κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη και δημότη Περιστερίου, -η υπόλοιπη πλέμπα, μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού και όλα τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας έχει ξεχάσει τα γεγονότα ή τα έχει καταχωνιάσει στο βάθος της μνήμης του-, είναι ότι  έκτοτε, από την ημερομηνία κατάθεσης της μήνυσης του Δημάρχου Περιστερίου στην Εισαγγελία Αθηνών, δεν υπήρξε καμία αναφορά  για το γεγονός και κυρίως αν βρέθηκε  ο Κώστας και ο συντάκτης  του «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» και σε κάθε περίπτωση  ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που  έκανε η εισαγγελία  ή αν τελικά η υπόθεση πήγε στο αρχείο, πιθανόν ως αγνώστου πατρός… και μητρός… έστω περιστεριώτικης…

Επίσημη δήλωση της στήλης: Όχι δεν είναι οι ιδιώτες εργολάβοι – συνεργάτες του Δήμου Περιστερίου και των Νομικών Προσώπων του…

Το σημαντικό είναι ότι η στήλη, ως μη όφειλε,  επαναλαμβάνει τακτικά  δημόσιες ερωτήσεις στον Δήμαρχο της Πόλης κο Παχατουρίδη, για το που βρίσκετε το θέμα σε ότι αφορά την Εισαγγελική Έρευνα.. και φυσικά  λαμβάνει ως απάντηση την απόλυτη σιωπή του κου Δημάρχου… για λόγους που ναι μεν κατανοεί αλλά δεν καταλαβαίνει, κατά σχήμα οξύμωρο…. για όσους έχουν ικανοποιητικό δείκτη εφυίας …

Από την άλλη η «αντιπολίτευση του Δήμου» που εκ του θεσμικού ρόλου της ως θεματοφύλακας των αξιών καλής διακυβέρνησης του δήμου και  ελεγκτής των πεπραγμένων της διοίκησής του, περιέργως και όλως ανεξηγήτως τηρεί έκτοτε, -από τον Νοέμβριο του 2017-, απόλυτη σιωπή για  το γεγονός του «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το». Κανείς από τα μέλη της δεν έχει ζητήσει  ούτε καν πληροφόρηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου…. Για ποιο λόγο τα μέλη της αντιπολίτευσης κρατούν αυτή την στάση…; κανείς δεν ξέρει…, Φόβος, άγνοια, ευγένεια, συμπαράσταση στο δράμα της διοίκησης, σεβασμός στην ηλικία του δημάρχου…; Ποιος αλήθεια ξέρει εκτός από τους ίδιους….!!!

Η λαϊκή μούσα έχει πάντα δίκαιο… όπως τα παιδιά-συνεργάτες… Ποιανού συνεργάτες και ποια παιδιά…; Σσσσσσττ…. Προς θεού ποιος μιλάει γι’αυτά…!!!

Τα λαμόγια είναι παντοτινά Κώστα μου ή όχι…;

Σε ότι αφορά την στήλη του παρόντος σημειώματος προσπαθώντας να  κατανοήσει και  ταυτόχρονα εξηγήσει στους αναγνώστες της  «του τι είναι λαμόγιο και πως αυτό λειτουργεί», ανέσυρε από το αρχείο του Vukentra  και αναδημοσιεύει δύο  διακριτά σημειώματα, το ένα της Χριστίνας Κοραή, από το  newpost.gr και το άλλο αγνώστου μεν «γεννήτορα» αλλά διατηρημένο στην ιστοσελίδα parakato.gr. Διαβάστε τα  και κατά την στήλη θα γίνεται αρκετά σοφότεροι σε ότι αφορά  τις κοινωνικές και όχι μόνο γνώσεις σας…

———————

«Είμαι ένας από αυτούς»: Πρακτική Βίβλος «τι εστί λαμόγιο»… (Χριστίνα Κοραή / newpost.gr)

Τα «λαμόγια» είναι καριέρα, όλα βγαίνουν από το ίδιο καλούπι! Λαμόγια -χωρίς εισαγωγικά- είναι αυτά που «τα παίρνουν» κανονικά, χρησιμοποιώντας τις άκρες τους στον πυρήνα της εξουσίας, εν γνώσει ή εν αγνοία των πολιτικών που είχαν πλευρίσει (…). Θα σας παρουσιάσω την ακτινογραφία των «λαμογιών» σε εισαγωγικά.

Κάνω πολιτικό ρεπορτάζ 25 χρόνια. Έχω εμπειρία από όλα τα κόμματα εξουσίας. Τα «λαμόγια» τα αναγνωρίζω σχεδόν αμέσως. Είναι ίδια παντού. Σαν να βγαίνουν από το ίδιο καλούπι. Ιδιαίτερα όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδεύει πρoς την εξουσία πετάγονται σαν τα μανιτάρια σε όλη τη χώρα. Είναι οι λεγόμενοι παρατρεχάμενοι.

Για να είμαι αντικειμενική, ο χαρακτηρισμός είναι λίγο άδικος και γενικευμένος. Λαμόγια -χωρίς εισαγωγικά-είναι αυτά που «τα παίρνουν» κανονικά, χρησιμοποιώντας τις άκρες τους στον πυρήνα της εξουσίας, εν γνώσει ή εν αγνοία των πολιτικών που είχαν πλευρίσει. Είναι όμως αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να κάνει την έρευνα όταν υπάρχουν καταγγελίες και ενδείξεις και να τεκμηριώσει την ενοχή ή όχι.

Όχι… δεν έχει σχέση με την πολιτική και τον ΓΑΠ… Λαμόγιο σίγουρα είναι…

Θα σας παρουσιάσω την ακτινογραφία των «λαμογιών» σε εισαγωγικά. Η «καριέρα» τους συνήθως ξεκινάει από τον παραγοντισμό. Αυτήν την παλαιοκομματική παθογένεια που δείχνει μεγάλη αντοχή στο χρόνο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Όλοι οι παραγοντίσκοι δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα «τα πάρουν». Όχι. Ούτε σημαίνει ότι όσοι τρυπώνουν και βρίσκουν άκρες, για να αυξήσουν το εισόδημα τους, όλες οι δραστηριότητες τους είναι παράνομες. Χρησιμοποιούν το παραγοντικίλι γεγονός που δεν άπτεται του ποινικού δικαίου αλλά της πολιτικής ηθικής. Έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Είναι της προσκολλήσεως. Λειτουργούν στοχευμένα. Προσεγγίζουν πρόσωπα με επιρροή. Επιχειρούν να τους γίνονται χρήσιμοι. Κι αν έχουν και χιούμορ – δηλαδή είναι κάτι σαν καραγκιόζηδες – ακόμη καλύτερα. Αρκεί να βρίσκονται στο πεδίο της όρασης του προσώπου στο οποίο ποντάρουν. Όταν εκείνος χρειαστεί κάτι και γυρίσει το βλέμμα γύρω του, ο αποκαλούμενος ως «λαμόγιο», να πεταχθεί μπροστά του. Έτσι σιγά σιγά γίνεται η σκιά του.

Με αυτήν την στρατηγική πετυχαίνει να εμφανίζεται στον ευρύτερο περίγυρο ως «άνθρωπος του τάδε», ότι βρίσκεται «στο στενό περιβάλλον» κλπ. Κι ας βρίσκεται έξω από τα κρίσιμα και εμπιστευτικά συνήθως. Δίνει την δική του μάχη να κερδίσει το «διαβατήριο» του ημέτερου και περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος.

Το επόμενο στάδιο είναι η απόκτηση του «αποδεικτικού». Τη φωτό ή το βίντεο που θα εμφανίζει το «λαμόγιο» ως «κολλητό» ότι βρίσκεται δίπλα σε αυτόν που έχει διπλαρώσει. Κι αν στο ενσταντανέ εμφανίζονται και άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί του κόμματος, είναι το ιδανικό. «Είμαι ένας από αυτούς» είναι το μήνυμα προς τους άσχετους. Είναι και οι πονηριές τύπου «είμαι στο πλάνο φαίνομαι για λίγο αλλά απομακρύνομαι γιατί είμαι σεμνός…»

Το τελευταίο στάδιο μπαίνει σε εφαρμογή όταν το κόμμα της Αντιπολίτευσης κερδίζει τις εκλογές και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Τα αποκαλούμενα «λαμόγια» αισθάνονται ότι ήρθε η ώρα της δικαίωσης τους. Και επιχειρούν την εξαργύρωση των υπηρεσιών τους. Μπορεί ναι νομίμως. Αλλά σχεδόν πάντα προκαλώντας.

Εκεί είναι που την πατάει ο κορυφαίος. Αν το λαμόγιο παρανόμησε με δική του παρότρυνση οι ευθύνες είναι μεγάλες και πιθανόν να πληρώσει βαρύ κόστος. Αν λειτούργησε εν αγνοία του την πάτησε. Δύσκολα θα πείσει ότι είναι αμέτοχος. Θα πληρώσει το ότι άφησε τον «κολλητό» ανεξέλεγκτο. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει η φράση ας πρόσεχε! Όταν αφήνεις τη φωτιά να φουντώσει καίγεσαι.

———————–

Λαμόγια… Λαμόγια… Λαμόγια…. Έ όχι και Λαμόγια… (parakato.gr)

Λαμόγια… Λαμόγια… Λαμόγια…. Έ όχι και Λαμόγια…

Στο διαδίκτυο, κάποια στιγμή κυκλοφόρησε ένα καταπληκτικό για πολλούς κείμενο για το τι εστί «λαμόγιο», ποιός ήταν ο απελευθερωτής του στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία, και πως το πολιτικό θερμοκήπιο που το εξαπέλυσε, συνεχίζει να παράγει ομοειδή προσώπατα…

Το κείμενο δν βρίσκετε πλέον στον γενεσιουργό ιστότοπό του, αφού η σχετική σελίδα του «https://www.olympia.gr/2011/03/25/το-λαμόγιο/» αναφέρει ότι αυτή δεν υπάρχει (πλέον). Παρόλα αυτά, «αντιγραφείς» συνεχίζουν να την διακινούν και κοινωνούν ελευθέρως.

Ένας από αυτούς  είναι το Site parakato.gr από το οποίο η στήλη το επανέφερε. Δείτε αρχικά ένα μικρό δείγμα και στην συνέχεια διαβάστε το στην ολότητα του….

Σε κάθε περίπτωση θα φύγετε  με περισσότερες γνώσεις για το θέμα, αν και μπορεί να μελαγχολήσετε… Μην διαμαρτύρεστε γιατί δυστυχώς  όλοι εμείς ανεχθήκαμε τέτοιας ποιότητας προσώπατα, όπως θάλεγε και δελίμπεης στα τουρκικά σαπουνοσήριαλ που προβάλλουν αφειδώς και μάλιστα στην τουρκική γλώσσα τα πατριωτικά ελληνικά κανάλια…

Αλήθεια έχουμε τέτοια..;

Όλη η πραγματεία «Το λαμόγιο» στην ολότητά της…

«Επίκουρος ο Αιρετικός»

Μοιραστείτε το:
Tagged