Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Λέμε «Ως εδώ!» στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή – Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Περιστέρι

Να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας σε όλες τις γειτονιές!

Περιορισμοί, απαγορεύσεις, αντιλαϊκή επίθεση, κρατική τρομοκρατία και καταστολή, γιγαντώνουν την αγανάκτηση και την οργή του λαού. Η  κυβέρνηση της Ν.Δ χτυπά με αγριότητα κάθε πεδίο της κίνησης και της ζωής του λαού και της νεολαίας για να επιβάλλει τη σκληρή ταξική πολιτική της και να καλύψει τις ευθύνες της για τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας.

Ο σοκαριστικός, άγριος και απρόκλητος ξυλοδαρμός πολίτη την περασμένη Κυριακή, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα στη Νέα Σμύρνη αποκάλυψαν πλήρως το βαθμό στον οποίο έχει φτάσει η πολιτική της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είναι συνέχεια μιας κλιμάκωσης της κατασταλτικής αντιμετώπισης από την κυβέρνηση κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται, που διαμαρτύρεται και υψώνει τη φωνή του απέναντι στην αδικία και την αυθαιρεσία, με βία, χημικά και αύρες, αυθαίρετα πρόστιμα, αλλά και τη βιομηχανία συλλήψεων και προσχηματικών διώξεων. Ενώ, την ίδια ώρα, παρά το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να υπάρξει στη χώρα μας νεκρός απεργός πείνας, η κυβέρνηση επιστρατεύει αυταρχισμό και  κυνική αδιαλλαξία.

Όση προπαγάνδα από τα συστημικά ΜΜΕ και να χρησιμοποιήσουν, δε μπορούν να κρύψουν τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους. Τα θύματα της πανδημίας φτάνουν στις 7.000, τα lockdown έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς, οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι από τα τεστ για κορωνοϊό. Τώρα ζητούν από τους γιατρούς να ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ. Αντί να προχωρήσουν σε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, βρίσκουν μια ακόμα ευκαιρία να εισχύσουν τους μεγαλοκλινικάρχες.

Μετά από τόσους μήνες συνεχόμενων αποτυχημένων lockdown είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατιωτικού τύπου περιπολίες στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου:

Kαταγγέλλει την αστυνομική βία και αυθαιρεσία η οποία αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Απέναντι στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, παλέυουμε για  δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα.

Aπαιτεί να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Άμεση ενίσχυση με γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, μόνιμες μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργία νέων ΜΕΘ και ενίσχυση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, επαρκείς προμήθειες όλων των απαραίτητων φαρμάκων. Επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών. Αυστηρά μέτρα στους χώρους εργασίας και άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην είναι χώροι υπερμετάδοσης κορονοϊού.

Οι αγώνες μας θα δυναμώσουν για να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του για

ΨΩΜΙ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged