Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον αντί-covid εμβολιασμό από τον καθηγητή παθολογίας- λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπο Γώγο

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Με πρωτοβουλία του δήμου μας πραγματοποιήθηκε στις 16/1/2021 τηλεδιάσκεψη εργασίας με θέμα τον αντί- covid εμβολιασμό.

Προσκεκλημένος ήταν ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα σε ένα γόνιμο διάλογο που αφορά στον εμβολιασμό, έχοντας συνομιλητές τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, ιατρό κ. Χρήστο Βασιλείου και τον Ιατρό Εργασίας του δήμου μας κ. Ευθύμιο Θανασιά.

Αντικείμενο της διαδικτυακής συνάντησης ήταν να μεταφερθούν στον κ. καθηγητή οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα των δημοτών ώστε να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις.

Ο κ. καθηγητής επεσήμανε  την αξία του εμβολιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας και επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 95%.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες τόνισε ότι η κυριότερη παρενέργεια είναι η αναφυλαξία η οποία είναι πολύ σπάνια ( 11 περιστατικά ανά 1.000.000 εμβολιασθέντων). Το ποσοστό αυτό αποδεικνύει την ασφάλεια των σκευασμάτων.

Τέλος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη τείχους προστασίας έναντι του κορωνοιού τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, θέτοντας στόχο να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της πόλης.

Μοιραστείτε το:
Tagged