Αλήθεια ή ψέμα; Σοκαριστική καταγγελία – Καθηγητής θώπευσε μαθήτρια ανάμεσα στα πόδια εν ώρα μαθήματος

Β/θμια

Σύμφωνα με καταγγελία, σε σχολείο κοντά στη Θεσσαλονίκη, καθηγητής θώπευσε μαθήτρια ανάμεσα στα πόδια και μάλιστα εν ώρα μαθήματος.

Ένα ακόμα σοκαριστικό περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου από καθηγητή βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με καταγγελία, σε σχολείο κοντά στη Θεσσαλονίκη, καθηγητής θώπευσε μαθήτρια ανάμεσα στα πόδια και μάλιστα εν ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής αντιλήφθηκε ότι η ανήλικη χρησιμοποιούσε το κινητό της εν ώρα μαθήματος.

Εξοργισμένος, της έκανε παρατήρηση και της είπε ότι θα κατασχέσει το κινητό της, με την κοπέλα να αντιδρά και να μην θέλει να το παραδώσει.

Ανάμεσα στους δύο επικράτησε ένταση, με τον καθηγητή να κινείται προς το μέρος της προκειμένου να της πάρει ο ίδιος το κινητό.

Εκείνη δεν άφηνε τη συσκευή από τα χέρια της και τη σφήνωσε ανάμεσα στα πόδια της, προκειμένου να μην μπορεί να της την αποσπάσει.

Τότε, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ανήλικη, ο καθηγητής έβαλε το χέρι ανάμεσα στα πόδια της.

Μάλιστα, με τρόπο ο οποίος δεν έδειξε πρόθεση να της κατασχέσει το κινητό, αλλά να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία προκειμένου να τη θωπεύσει στο απόκρυφο σημείο της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ανήλικη, εκείνη σοκαρισμένη έβλεπε τον καθηγητή της να επιμένει στην πράξη αυτή για αρκετά δευτερόλεπτα.

Αμέσως σηκώθηκε και αποχώρησε πανικόβλητη από το μάθημα, με τη μητέρα της να μαθαίνει για το συμβάν και να καταθέτει μήνυση για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης κόρης της από τον καθηγητή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς φέρεται ότι υπάρχουν μάρτυρες συμμαθητών της κοπέλας που μπορούν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο καθηγητής δεν κατέσχεσε το κινητό της, ενώ δεν έβαλε απουσία στην μαθήτρια για την αποχώρησή της, ούτε την έχει σημειώσει στο απουσιολόγιο, παρά το γεγονός ότι έκτοτε η κοπέλα δεν έχει πατήσει το πόδι της στο μάθημά του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαθήτρια έχει εξεταστεί ήδη από ψυχολόγο, ενώ στον καθηγητή πρόκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Νέα καταγγελία…

Η Ρένια είναι σήμερα 30 ετών, μια λαμπρή επιστήμονας στον χώρο της υγείας. Στα 17 της όμως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον μαθηματικό που της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στην Θεσσαλονίκη

«Έβαζε το χέρι του και με χάιδευε μέσα από το παντελόνι μου δηλαδή και έτριβε το εσώρουχο μου κάθε Σάββατο, μια φορά κιόλας μου ζήτησε να του αλείψω μια κρέμα επειδή πονούσε η πλάτη του και το έκανα, δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανα, δηλαδή με το τωρινό μου μυαλό θα είχα πάει κατευθείαν στην Αστυνομία», τονίζει η Ρένια.

Και αν κάποιοι αναρωτιούνται «Μα τώρα το θυμήθηκε;» βιάζεται να απαντήσει πως δεν το ξέχασε ποτέ: «Ταυτόχρονα μου έδινε και μερικές σφαλιάρες για να με μαλώσει ουσιαστικά που δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά. Εγώ κάθε Παρασκευή βράδυ είχα τρομερό άγχος, καταλάβαινα ότι κάτι γίνετε λάθος τελείως όταν αυτός έβαζε το χέρι του αλλά ταυτόχρονα μου κοβόταν η φωνή δεν έλεγα τίποτα».

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Η σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικους έχει ως δράστες πρόσωπα οικεία στην οικογένεια, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος.

Στη συντριπτική πλειονότητα οι δράστες είναι γνωστοί στην οικογένεια (93,0%) και μάλιστα έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης (41,7%).

Ο παιδόφιλος είναι συνήθως άντρας (ποσοστό 98%) και συχνά είναι αξιοσέβαστο και γνωστό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Εργάζεται με παιδιά ή σε χώρους που συχνάζουν αυτά, όπως σχολεία, αθλητικά κέντρα, και παιδότοποι.

Στοχεύει συνήθως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας, όταν δηλαδή δεν έχουν ακόμα σεξουαλικές εμπειρίες, αλλά βρίσκονται στη φάση της εξερεύνησης και ανακάλυψης της σεξουαλικότητάς τους.

Επιλέγει παιδιά ντροπαλά, συνεσταλμένα και ευάλωτα, που προέρχονται από οικογένειες που οι γονείς εργάζονται σκληρά και λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι.

Η Ρένια πρόσφατα μπόρεσε να εκμυστηρευτεί το βίωμα της στην ξαδέλφη της και με έκπληξη ανακάλυψε πως και η Μαρία είχε πέσει θύμα παρενόχλησης από τον ίδιο καθηγητή που την περίοδο 2007-2008 υπηρετούσε και σε δημόσιο σχολείο: «έβαζε το χέρι του πάνω στο πόδι μου την ώρα που έλυνες την άσκηση, έβαζε το χέρι του μέσα από την μπλούζα μου, εκεί που είναι το εσώρουχο και την ώρα που δίδασκε το είχε εκεί χέρι του ακουμπισμένο. Πολλές φορές μπορεί να με τσιμπούσε πολύ δυνατά και να έλεγα πονάω και μου λέει α, πονάς…»

Τις καταγγελίες ερευνά η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: in.gr, ifonitispellas.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged