Αιγάλεω: Παλαιοκομματικές αντιλήψεις και παιδαριώδης αντιπολίτευση

Αιγάλεω

Η Δημοτική Παράταξη «Ανάπλαση» του κυρίου Μπίρμπα, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί από τη θέση της αντιπολίτευσης, να παραπληροφορήσει τους πολίτες, με μοναδικό σκοπό να δικαιολογήσει την παρουσία της.

Και εξηγούμε:

Κύριε Μπίρμπα, είναι θεμιτό και αναμενόμενο η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή. Όμως, θα πρέπει να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των πολιτών και βεβαίως να μην καταδεικνύει εμπάθεια με αναρτήσεις για «νέους καιρούς και νέα ήθη», «σπάταλη διαχείριση», «μετέωρα ΚΔΑΠ», «κατάλογο διορισθέντων» κ.α.

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω για μία ακόμη φορά, ότι τον μόνο κατάλογο που έχουμε είναι αυτός των πολλών και συσσωρευμένων από το παρελθόν προβλημάτων του Δήμου Αιγάλεω, την επίλυση των όποιων επιδιώκουμε και θέλουμε να πετύχουμε προς όφελος των συμπολιτών μας.

Και μιλάτε εσείς για «νέα ήθη», όταν ως διοίκηση την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μετακινήσατε το μισό περίπου προσωπικό του δήμου;

Αναφέρεστε σε «μετέωρα» Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) επειδή δεν τα ψηφίσατε; Να σας υπενθυμίσω, ότι η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας αποφασίστηκε με ευρεία πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων. Και για ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο, το οποίο εξυπηρετεί τους γονείς και προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 5 έως 12 ετών με δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Επιπλέον, δεν επιβαρύνονται οι γονείς και ούτε απαιτεί δαπάνη από το δήμο.

Σημειωτέον, ότι ο «σπουδαίος» λόγος που δεν τα ψηφίσατε, είναι ότι ο φάκελος υποβολής δόθηκε σε ιδιώτη και επειδή ορίστηκε υπεύθυνος για τις προβλεπόμενες δομές, λαϊκό μέλος ο Νίκος Καββαδίας.

Από την άλλη πλευρά όμως, επιλέξατε να εγκρίνετε την έκδοση ψηφίσματος για θέμα του γειτονικού Δήμου Αγίας Βαρβάρας ή και για γενικότερα ζητήματα της χώρας λες και ο Δήμος Αιγάλεω κυβερνά τον τόπο.

Μάλλον, πρώην δήμαρχε, οχυρώνεστε πίσω από ιδεολογικές ομπρέλες και όπως φαίνεται, η όλη δράση σας καθορίζεται και εξαρτάται από τα κομματικά σας περιβραχιόνια.

Αναφέρεστε σε εν κρυπτώ προσλήψεις, λίγων μηνών λόγω της πανδημίας, κατά βάση υπηρετούντων σε προηγούμενα κοινωφελή προγράμματα, για τη στήριξη και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη σε φαγητό, φάρμακα, καθαριότητα κ.α.

Και εν πάση περιπτώσει, αν γνωρίζετε έστω και μία απόφαση που έχει εκδοθεί από τη σημερινή διοίκηση και δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη -μέσω της υπογραφής- των υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, παρακαλώ να την καταθέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να την προσβάλλετε με τις νόμιμες διαδικασίες. Δυστυχώς για εσάς δεν θα βρείτε.

Μιλάτε για απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

Έτσι αόριστα μπορείτε να πολιτεύεστε; Δηλαδή εσείς, στα πέντε χρόνια διοίκησης, για προμήθειες μικρής αξίας κάνατε διεθνή διαγωνισμό; Και για να καταλάβετε τη διαφορά του πολιτεύεσθαι, σας κάνω γνωστό ότι η σημερινή διοίκηση με τα «νέα ήθη», θέτει άμεσα σε λειτουργία και δωρεάν για τον δήμο, πρόγραμμα για  την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων. Εντός των προσεχών ημερών, θα υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΓΕΑ για τη δωρεάν λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος «Ίριδα», με σημαντικό όφελος σε ανθρώπινο κεφάλαιο και οικονομικούς πόρους.

Μαζί με το προσωπικό του δήμου σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε δράσεις και έργα, με στόχο ένα δήμο εξωστρεφή και δημιουργικό.

Αναφέρεστε σε σπατάλη διαχείρισης με υπερκοστολογημένες χριστουγεννιάτικες συναυλίες (γίνονται συναυλίες;).

Δηλαδή κύριε Μπίρμπα, εφόσον δεν είστε εσείς δήμαρχος, συνάγεται αυθαίρετα ότι το κόστος είναι υπερβολικό; Άραγε πότε ήταν καλός ο εορταστικός στολισμός; Φέτος, πέρσι ή κατά τη δική σας θητεία; Ή μήπως δεν είναι «ηθικό» να ανταποδίδουμε υπηρεσίες στους συμπολίτες μας;

Δυστυχώς για εσάς, όταν συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος με την πραγματικότητα πάντα επικρατεί η πραγματικότητα. Πάντως εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σύνεση, αξιοποιώντας κάθε προοπτική του δήμου, δίνοντας έτσι μία νότα αισιοδοξίας και δημιουργίας στους συνανθρώπους μας.

Καλά Χριστούγεννα

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω

Γιάννης Γκίκας

Μοιραστείτε το:
Tagged