Υπουργείο Υποδομών: «Μετακομίζουν» από τον Ελαιώνα στη Φυλή τα «πρακτορεία Μεταφορών» – Αποσυμφορείται ο Κηφισός

Υπουργεία
Μοιραστείτε το:

Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών: «Μετακομίζουν» από τον Ελαιώνα στη Φυλή οι εμπορευματικές επιχειρήσεις, για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός

Οι πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθημερινά στον Κηφισό έχουν κινητοποιήσει την κυβέρνηση που αναζητεί λύσεις. Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», εξηγεί το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου στα βόρεια της Αττικής, με στόχο τη «μετακόμιση» των επιχειρήσεων του κλάδου από τον Ελαιώνα στη Φυλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας καθημερινά και μόνο τις πρωινές ώρες περισσότερα από 10 χιλιάδες φορτηγά κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν τον Κηφισό, μεταφέροντας αγροτικά και κτηνοτροφικά κυρίως προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει να φύγει το καλοκαίρι του 2026 όλο το κομμάτι των εμπορευματικών μεταφορών από την περιοχή και να μετεγκατασταθεί στη Φυλή με τρόπο σύγχρονο και οργανωμένο.

Το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει τα 20 χιλιάδες οχήματα το 24ωρο, τα περισσότερα από τα οποία είναι φορτηγά, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε μείωση του κυκλοφριακού όγκου κατά 20%, ανακουφίζοντας τους υπόλοιπους οδηγούς.

Το νέο εμπορευματικό κέντρο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ. πέραν των θετικών επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή της Δυτικής Αττικής και θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged