Τουρκία: Θριαμβευτική επανεκλογή Ιμάμογλου δείχνουν τα αποτελέσματα – Τριπλή ήττα Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Η μέχρι στιγμής καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές δείχνει νίκη για τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Προβάδισμα Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 58,75% των ψήφων το προβάδισμα έχει ο Ιμάμογλου.

  • Ιμάμογλου: 50,18%
  • Κουρούμ (ΑΚΡ): 41,10%

 

Kαι στην Αγκυρα προηγείται δήμαρχος της αντιπολίτευσης

Και στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 35,57% των ψήφων, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προπορεύεται με 58, 44% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν, Τουργκούκ Αλτινόκ στο 33,91%.

Ηττα Ερντογάν και στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη, ιστορικό προπύργιο των Κεμαλιστών, με καταμετρημένο το 56,75% των ψήφων, ο υποψήφιος του CHP προηγείται με 47,99,% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν με 37,16%.

«Πολύ χαρούμενος» δηλώνει ο Ιμάμογλου – Νίκη κήρυξε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με σχεδόν το 40% των ψήφων καταμετρημένο.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚ κατά σχεδόν 20%.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged