Θ.Πλεύρης: Σε αργία τίθεται άμεσα ο υπάλληλος που έπλυνε με το λάστιχο 70χρονη ασθενή στον Ωρωπό

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Νέες εξελίξεις προκύπτουν για την υπόθεση του ντροπιαστικού βίντεο από τον Ωρωπό.

Λίγη ώρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση, από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι παρενέβη ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, ζητώντας να τεθεί άμεσα σε αργία ο ένας εκ των δυο εργαζόμενων και να κινηθεί η διαδικασία για την απόλυσή του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το σοκαριστικό περιστατικό στον Ωρωπό

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Σοκ με το περιστατικό που θύμισε Μεσαίωνα στον Ωρωπό

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το Σάββατο με πρωταγωνιστές τους δύο υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας που διαχειριζόταν το ασθενοφόρο του δήμου Ωρωπού, όταν κλήθηκαν να παράσχουν βοήθεια σε 70χρονη ανήμπορη γυναίκα.

Το περιστατικό έκανε χθες τον γύρο των Social media με τον δήμαρχο Ωρωπού να ανακοινώνει την απόλυση των δύο υπαλλήλων και τη διακοπή της συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο του Δήμου και παράλληλα τη διενέργεια ΕΔΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως το ασθενοφόρο κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία καθώς υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της ότι η 69χρονη μυρίζει άσχημα, ότι μένει μόνη της και δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Συμπεριφερόμενοι χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και πέρα από την ευαισθησία και την προσφορά που συνεπάγεται η άσκηση επαγγέλματος σαν του δικού τους, έπλυναν την ηλικιωμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας με το λάστιχο, από μακριά, αφού την ξεγύμνωσαν και την ξάπλωσαν σε μια κουβέρτα.

Δήμαρχος Ωρωπού για ντροπιαστικές εικόνες με πλήρωμα ασθενοφόρου: Το πόρισμα της ΕΔΕ θα πάει στον εισαγγελέα

Τον αποτροπιασμό της κοινωνίας του Ωρωπού έχει προκαλέσει το περιστατικό με τις φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να πλένει με λάστιχο μια γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα, στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Τον αποτροπιασμό του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέταξε ΕΔΕ και όπως ο ίδιος λέει, θα περιμένει το πόρισμα για να το πάει στον εισαγγελέα. «Είναι ένα αποτροπιαστικό γεγονός, που μας γυρίζει σε εποχές μεσαίωνα. Ντρέπομαι πραγματικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν ακούσω δικαιολογίες, θα ντρέπομαι διπλά», είπε συγκεκριμένα.

Το ασθενοφόρο ανήκει στον δήμο, όμως το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση η δημοτική Αρχή. «Εμείς ως δήμος διατηρούμε δικό μας ασθενοφόρο γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη», λέει ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δήμαρχος Ωρωπού: Δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί το ασθενοφόρο

«Αν συμβεί ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο ή σε μια αργία, θα πρέπει να πάει στο Ιατρικό Κέντρο Καπανδριτίου, δηλαδή σε μια απόσταση 27 χιλιομέτρων. Από την άλλη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ασθενοφόρο από την Αθήνα, γιατί θα χρειαστεί 1 και 1,5 ώρα για να έρθει, αν βρεθεί αμέσως διαθέσιμο και δεν θα ξέρουν και τους δρόμους αν χρειαστεί να πάνε σε κάποιο ορεινό σημείο, υπάρχει δηλαδή σοβαρό πρόβλημα με τον χρόνο. Έτσι, έχουμε δικό μας ασθενοφόρο και το διαθέτουμε στην ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έχουμε υπογράψει τη σύμβαση. Τώρα φυσικά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αυτή τη εταιρεία, όταν έχει συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό», εξηγεί ο δήμαρχος Ωρωπού.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη κυρία, ο δήμαρχος Ωρωπού είπε πως δεν έχει βρεθεί κάποιος συγγενής της και πως συνεργείο θα πάει για να καθαρίσει το σπίτι της. Όσο για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο δήμος, ο κ. Γιασημάκης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το θλιβερό περιστατικό, έδωσα εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ. Με το που θα βγει το πόρισμα, θα το πάω αμέσως στον εισαγγελέα και θα γίνουν από τη μεριά μας όποιες ενέργειες απαιτούνται».

*Οι φωτό προέρχονται από το διαδίκτυο… Σε περίπτωση που υπάρχουν δικαιώματα  και εφόσον λάβουμε την σχετική ενημέρωση θα απαναρτηθούν άμεσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged