Speen: Η Ελληνική εταιρεία που μετατρέπει τα ποδήλατα σε ηλεκτροκίνητα

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:
Speen: Η Ελληνική εταιρεία που μετατρέπει τα ποδήλατα σε ηλεκτροκίνητα

Στην παγκόσμια τάση προς την ηλεκτροκίνηση και το know-how μιας ομάδας νέων επιχειρηματιών με όραμα επενδύει η Metavallon VC, ενισχύοντας με 200.000 ευρώ τη Speen. Πρόκειται για μια πρωτοπόρο ελληνική startup που αναπτύσσει καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών.

Αποστολή της Speen, που ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 από τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου, είναι να κάνει την ηλεκτρική κινητικότητα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, διατηρώντας παράλληλα ένα «καθαρό» αίσθημα ποδηλασίας.

Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της εταιρείας, η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου.

Η επόμενη γενιά συστημάτων, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2019, θα ενσωματώνει Internet of Things (IoT) εφαρμογές με τη χρήση προηγμένου συστήματος αισθητήρων που υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την απόδοση του προϊόντος, την υγεία και τον αστικό τρόπο ζωής. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο διανομέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέες συνεργασίες με κατασκευαστές.

Η επένδυση της Metavallon VC θα αξιοποιηθεί για την επέκταση των συστημάτων ηλεκτρικών ποδηλάτων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της ομάδας σε εμπορικό και σχεδιαστικό επίπεδο. Παράλληλα, η Speen προχωρεί την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές εδραιώνοντας εταιρικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

«Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε την ομάδα της Speen εντυπωσιαστήκαμε από την οργανική ανάπτυξη και ανταπόκριση που η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει σε μια αγορά με τεράστια παγκόσμια δυναμική» δηλώνει η κυρία Αλεξάνδρα Χολή, Partner της Metavallon VC.

«Ο τομέας των μεταφορών, και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι η Speen έχει το ιδανικό know-how καθώς και την ομάδα προκειμένου να εδραιωθεί ως ηγέτης στον χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρικής μεταφοράς. Ο Νικόλας, ο Σπύρος και ο Ιάκωβος είναι νέοι επιχειρηματίες με όραμα, που στοχεύουν σε αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποστηρίζουμε να πραγματοποιήσουν το όραμά τους και να περάσουν στο επόμενο βήμα της ανάπτυξής τους».

Ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, διευθύνων σύμβουλος της Speen, σχολιάζει: «Σαν ομάδα έχουμε προχωρήσει σημαντικά από τότε που ξεκινήσαμε σαν φοιτητές στην Πάτρα να σχεδιάζουμε τα πρώτα μας προϊόντα. Στη Speen επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται, κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση ασφαλή και βιώσιμη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα είναι η αρχή της εντυπωσιακής ανάπτυξης σε επίπεδο νέων προϊόντων, χρήσεων συστημάτων και γεωγραφικής επέκτασης».

H Metavallon VC είναι ένα νέο επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους 32 εκατ. ευρώ, που εξειδικεύεται σε χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Επενδύει στα πολύ αρχικά στάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες αγορές και τεχνολογίες αιχμής.

Αποτελεί μέρος του Equifund, της επενδυτικής πρωτοβουλίας του ελληνικού κράτους και του EIF. Στόχος του είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους φορείς.

Κλώντζα Ολγα

Πηγή: Το Βήμα

Μοιραστείτε το:
Tagged