Προγραμματική συμφωνία Δήμου Δυτικής Λέσβου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, για την ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους της Δυτικής Λέσβου ως «παγκόσμιο γεωπάρκο UNESCO»

Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ Δήμου Δυτικής Λέσβου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, υπογράφηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 13:00, στον χώρο του Μουσείου Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ, στην Αγία Παρασκευή, από τον δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο και τον Διευθυντή του Μουσείου, Νίκο Ζούρο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, η προγραμματική συμφωνία αφορά την πράξη με τίτλο «ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Δυτικής Λέσβου και αξιοποίηση της αναγνώρισης της Λέσβου ως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO».

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βέρρος θα ανακοινώσει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών του Δήμου Δυτικής Λέσβου με σκοπό:

  • Την υποστήριξη και αξιοποίηση της αναγνώρισης της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO,
  • Την υποστήριξη δράσεων ανάδειξης και προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, της γεωποικιλότητας και της βιοποικιλότητας, των προστατευόμενων περιοχών, της ορνιθοπανίδας και των υγροτόπων της Δυτικής Λέσβου καθώς και
  • Την υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Δυτικής Λέσβου και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα κλιματικής κρίσης, φυσικών κινδύνων και αντιμετώπισης καταστροφών

Όπως δήλωσε ενόψει της υπογραφής της προγραμματικής συμφωνίας ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος: «Θέλουμε, με τη συμφωνία αυτή με ένα σημαντικό φορέα του τόπου μας που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια της λειτουργίας του, να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε έμπρακτα δράσεις προσέλκυσης πανεπιστημίων και σχολείων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων. Υποστηρίζουμε δράσεις δημιουργίας υποδομών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Δυτική Λέσβο (μονοπάτια, παρατηρητήρια, σημεία ενημέρωσης επισκεπτών,  κλπ). Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των επισκεπτών της Λέσβου και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα ανάδειξης και προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, της γεωποικιλότητας και της βιοποικιλότητας, των προστατευόμενων περιοχών, της ορνιθοπανίδας και των υγροτόπων της Δυτικής Λέσβου. Υποστηρίζουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Δυτικής Λέσβου και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα κλιματικής κρίσης, φυσικών κινδύνων και αντιμετώπισης καταστροφών. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων. Προπάντων όμως με την προγραμματική συμφωνία θέλουμε να αξιοποιήσουμε για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις, δημοτικά ακίνητα και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ξεχασμένων οικισμών και τελικά στην ανάπτυξη των χωριών του τόπου μας, με μοχλό τον πολιτισμό».

Μοιραστείτε το:
Tagged