ΠΕΕΔΣΜΠΕ: «Μήνυμα προς εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, εύχεται ολόψυχα σε όλα τα μέλη τής εκπαιδευτικής κοινότητας καλή, δημιουργική και ομαλή σχολική χρονιά με υγεία.

Καλούμε τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Διδασκόντων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν(κτηριακές υποδομές, υποχρηματοδότηση, εκπαιδευτικά κενά, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, προς όφελος όλων των μαθητών/τριών, και ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Στις σύγχρονες συνθήκες  οι σχολικές μονάδες δεν χρειάζονται Διευθυντές που θα είναι απλοί διεκπεραιωτές των καθημερινών διοικητικών και γραμματειακών καθηκόντων, αλλά Διευθυντές ηγέτες, εμψυχωτές και πρωτεργάτες των αλλαγών και καινοτομιών, με στόχο ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο δημόσιο σχολείο.

Ένα  σχολείο  που η μετατροπή του από γνωσιοκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό, είναι αναγκαία όσο ποτέ. Ένα  σχολείο  που θα μαθαίνει το παιδί πώς να μαθαίνει, για να μπορεί να επιβιώνει στην ούτως ή άλλως ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε, αλλά ταυτόχρονα θα στοχεύει στη διαμόρφωση του ηθικού και κοινωνικού ανθρώπου, με την πλατιά έννοια των όρων, με ένα αξιακό σύστημα διαφορετικό από το σημερινό. Η ανάγνωση, η γραφή κ.τ.ό., τότε μόνο έχουν αξία όταν συμβάλλουν στο  να γίνουν τα παιδιά μας  καλύτεροι άνθρωποι.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Μοιραστείτε το:
Tagged