Λίμνη Βουλιαγμένης: Ο γεμάτος θρύλους υδάτινος παράδεισος της Αττικής

Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Ένα μέρος που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία – Ο υδάτινος παράδεισος της Αττικής (φωτογραφίες)

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, στην ομώνυμη περιοχή, θα μπορούσε να χαρακτηριστική και ως ο υδάτινος παράδεισος στην Αττική. Ένα μέρος που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη με τη μυσταγωγική ατμόσφαιρά του.

Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της φύσης η λίμνη της Βουλιαγμένης, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία που μπορεί να θαυμάσει κανείς στην Αττική.

Το υπέροχο τοπίο και οι θεραπευτικές της ιδιότητες προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας προστατευόμενος υγρότοπος και παράλληλα ένας πραγματικός οικολογικός παράδεισος. Εδώ θα σας εντυπωσιάσουν το χαρακτηριστικό της κυκλικό σχήμα, τα νερά και ο επιβλητικός βράχος.

Το υφάλμυρο νερό της αναβλύζει από πηγές βάθους 50-100 μέτρων, η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερή από 21- 27°C, ενώ η στάθμη της παραμένει πάντα 50 εκατ. ψηλότερα από εκείνη της θάλασσας για να ανανεώνεται συνεχώς από τις ιαματικές πηγές.

Πλήθος κόσμου συρρέει εδώ όλο το χρόνο, μιας και, λόγω των συστατικών του, το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες (προσφέρει ανακούφιση σε κάθε είδους αρθρίτιδες, σε δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες).

Το σπουδαίο σπήλαιο στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Από επιστημονικής άποψης αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το σπήλαιο, το οποίο ξεκινάει στο σημείο που τελειώνει η λίμνη. Μέχρι στιγμής έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων, ενώ η μία από τις 14 σήραγγές του, με μήκος 800 μέτρα αποτελεί την μεγαλύτερη υποβρύχια σήραγγα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο εσωτερικό του έτρεχαν άφθονα νερά με υψηλή θερμοκρασία, τα οποία με το πέρασμα των χρόνων διάβρωσαν τα τοιχώματα και «ανάγκασαν» την οροφή του να υποχωρήσει, σχηματίζοντας τον παράδεισο που αντικρίζουμε σήμερα.

Με τη λίμνη συνδέονται δεκάδες μύθοι και ιστορίες με δύτες που «χάθηκαν» στα νερά της και νεράιδες που κολυμπούν εδώ έως και σήμερα. Στο χώρο θα βρείτε καφέ, αναψυκτήριο και αναπαυτικές ξαπλώστρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged