Λαϊκή Συσπείρωση: Παρεμβάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου την 16η Ιανουαρίου του 2024

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Ιανουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, μεταξύ άλλων παρέθεσαν και τόνισαν ατ προβλήματα που έχουν προκύψει χωρίς να βρίσκουν λύση από την διοίκηση για το κολυμβητήριο της Χωράφας, τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Χρυσούπολη και το Μπουρνάζι, τις  επείγουσες εργασίες στα 16ο και 41ο νηπιαγωγείο, την καθαριότητα και χρηματοδότηση στα σχολεία της Ά/βάθμιας και τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία.

Ειδικότερα:

Για το κολυμβητήριο της Χωράφας: “Όπως πρόσφατα κατήγγειλε παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και όπως μας έχουν καταγγείλει πολλοί αθλούμενοι η κατάσταση στο κολυμβητήριο της Χωράφας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Υπάρχει πρόβλημα με τον καυστήρα με αποτέλεσμα το νερό να είναι κρύο, πολλές φορές η πισίνα είναι βρώμικη, η φύλαξη είναι ελλιπής ενώ σοβαρό θέμα για τους γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους είναι η έλλειψη στέγαστρου. Αν κρίνουμε από το παρελθόν σας στον τομέα του Αθλητισμού και τα αίσχη που κάνατε στο στίβο της Χωράφας συνεχίζεται η ίδια πολιτική που ο αθλητισμός είναι σε δεύτερο πλάνο, εμπόρευμα και μόνο όταν κάποιος φέρνει επιτυχίες τρέχουν διάφοροι να φωτογραφηθούν μαζί του”.

Για πλημμυρικά φαινόμενα στη Χρυσούπολη και το Μπουρνάζι: “Εδώ και χρόνια στην περιοχή της Χρυσούπολης και συγκεκριμένα στις οδούς Έλλης και στις καθέτους Λυσιμάχου και Σαπφούς με την πρώτη έντονη βροχή πλημμυρίζουν τα υπόγεια, τα ισόγεια και το νερό φτάνει στους 40 πόντους. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει στην οδό Οιδιπόδου, λόγω συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων σε αυτό το δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν εγγράφως 37 κάτοικοι, δεν υπάρχει κεντρικός αγωγός ομβρίων υδάτων από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου έως Βορείου Ηπείρου μέσω της οδού Τεγέας και έτσι όλα τα νερά καταλήγουν στην οδό Οιδίποδος με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν υπόγεια και σπίτια”.

Επείγουσες εργασίες στα 16ο και 41ο νηπιαγωγείο: “Έχει κοινοποιηθεί έγγραφο και στη διοίκηση Παχατουρίδη για επείγουσες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία και αφορούν την ασφάλεια των παιδιών από τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα αυτά αφορούν εξωτερικούς πέτρινους νιπτήρες που πρέπει να αφαιρεθούν, μεταλλικούς σωλήνες υδροδότησης που πρέπει να καλυφθούν, επισκευή τοιχίου που έχει κλίση όπως και τα κάγκελα στήριξης της αυλόπορτας, να τοποθετηθεί το ηλεκτρολογικό υλικό και άλλα”.

Για την καθαριότητα και χρηματοδότηση στα σχολεία της Α/βάθμιας: “Συνταξιοδοτήθηκε η καθαρίστρια του 4ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου και η καθαρίστρια του 9ου Δημοτικού είναι σε άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Αυτές οι εργαζόμενες ήταν πλήρους ωραρίου. Αντί για νέες προσλήψεις, ο Δήμος καλύπτει τις ανάγκες με μετακινήσεις άλλων καθαριστριών με λιγότερες ώρες (4 ώρες) με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της ολοήμερης λειτουργίας των σχολείων. Ταυτόχρονα τα σχολεία δεν έχουν χρήματα ούτε για τα καθημερινά μικροέξοδά τους (ένα λουκέτο κλπ). Σε σχολεία όπως το 1ο δημοτικό υπάρχουν ακόμα και λογαριασμοί της VODAFONE που δεν έχουν πληρωθεί από το Δήμο. Το ζήτημα της ανύπαρκτης χρηματοδότησης των σχολείων της Α/βάθμιας απασχολεί πλέον πολύ έντονα όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου”.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία: “Με το καλημέρα, ο νέος Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως θα βάλει σε εφαρμογή αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πιο συγκεκριμένα θα εφαρμόσει το νόμο για επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και ετοιμάζεται να παραδώσει σε ιδιώτες τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις. Μπροστά μας έχουμε επίσης την ανακοινωμένη βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει σε κλείσιμο των Ψυχιατρικών δημόσιων δομών και αυτών της Απεξάρτησης με το πρόσχημα της αποασυλοποίησης της αντιδραστικής μεταρρύθμισης της ΕΕ. Ο Δήμος πρέπει να ενώσει τη φωνή του με τους φορείς που αντιδρούν γιατί οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και στο Περιστέρι όπου στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου και το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων “Οδοιπορικό” και στα Δυτικά Προάστια όπου εδρεύουν τα δύο Ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας”.

Μοιραστείτε το:
Tagged