Κρήτη: 47χρονος «πήγε» για πολύ μεγάλα κέρδη, αλλά ο «χρηματιστής» ΤΟΥ, του έφαγε πάνω από 61.000 ευρώ

Τράπεζες
Μοιραστείτε το:

Ηράκλειο: Ο χρηματιστής ήταν απατεώνας – 47χρονος έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης και έχασε πάνω από 61.000 ευρώ

Περισσότερα από 60.000 ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό Ηρακλειώτη που, με δόλωμα μεγάλα κέρδη, παρασύρθηκε από άγνωστο, του έδωσε εν λευκώ την διαχείριση του λογαριασμού του και, στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης.

Την υπόθεση ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, στην οποία κατέφυγε ο 47χρονος άνδρας ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ αστυνομικές πηγές, τον 47χρονο προσέγγισε πριν από λίγους μήνες ο άγνωστος δράστης μέσω viber. Τού εμφανίστηκε ως χρηματιστής και του υποσχέθηκε επενδύσεις με υψηλά κέρδη.

Αυτό ήταν και το δόλωμα για τον 47χρονο που, μπροστά στην προοπτική του άμεσου και εύκολου μεγάλου κέρδους, υπέκυψε στις παραινέσεις του άγνωστου άνδρα. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να του παραχωρήσει ελεύθερη εξ αποστάσεως πρόσβαση στον υπολογιστή και στον ηλεκτρονικό τραπεζικό του λογαριασμό μέσω της εφαρμογής AnyDesk. Έτσι, ο άγνωστος δράστης, κατά το διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, με το πρόσχημα των επικερδών επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, απέσπασε σταδιακά από τον λογαριασμό του 47χρονου συνολικά 61.800 ευρώ.

Όμως τα κέρδη δεν ήρθαν ποτέ και ο 47χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα, πέρασε την πόρτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για να καταγγείλει στην Ασφάλεια την διαδικτυακή απάτη που του κόστισε ακριβά.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged