Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Τσίπρα: Απομονωμένος και Αποκομμένος από την πολιτική πραγματικότητα

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Απελευθερωτική η παραίτηση Τσίπρα – Να μας εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015

«Απελευθερωτική» τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος πάντως ζήτησε… εξηγήσεις για την “κωλοτούμπα” του 2015. Τόνισε δε ότι οι συνεργάτες του Τσίπρα του έκρυβαν την πραγματικότητα.

«Τον Τσίπρα τον απελευθερώνει για να κάνει λίγο πίσω και να αποκαταστήσει το προφίλ του και την ιστορία του. Παρότι έχει κάνει λάθη, του έχουν φορτωθεί και άλλα πράγματα, πρέπει, όμως, να εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015 και πράγματα που μόνο ο ίδιος ξέρει», είπε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και τη συζήτηση που έγινε στο συνέδριο του 2019 μετά την ήττα στις εκλογές για το οποίο είπε ότι «έγινε άγονος διάλογος για το πώς θα εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος, μια συζήτηση που δεν ενδιέφερε κανέναν» και δεν υπήρξε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε και στην μετά Τσίπρα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σταθεί καλύτερα απέναντι στον Μητσοτάκη αλλά και να αναπτύξει πρωτοβουλίες για καλύτερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν είχαν καλή χημεία».

Kεραυνοί Κούλογλου

Ο Στέλιος Κούλογλου ρωτήθηκε και για τον χαρακτηρισμό «επάγγελμα Τσίπρας» που είχε χρησιμοποιήσει για συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι «π.χ τους πήγαινες μια δημοσκόπηση που δεν ήταν καλή αλλά δεν μπορεί η απάντηση να ήταν “δεν μπορώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στην πρόεδρο”. Υπήρχε ένα κλίμα που δημιουργείτο μια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα». «Του έκρυβαν την πραγματικότητα;» ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Κούλογλου και απάντησε «βεβαίως».

Όσον αφορά το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «δεν νομίζω ότι έχει σχέδιο να προχωρήσει σε άλλο κομματικό σχηματισμό. Πρέπει να πάρει τον καιρό του, τον χρόνο του, τα χρόνια του. Είναι 49 ετών. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να χρειαστεί να επανέλθει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν γενικότερο ρόλο στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged