Ελαιόλαδο: Σταθερά πανάκριβο – υψηλά πάνω από 11.30 ευρώ οι τιμές πώλησης του (πίνακες)

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Σταθερά υψηλές παραμένουν οι τιμές πώλησης του ελαιολάδου, χωρίς να  υπάρχουν ενδείξεις  πτώσης τους. Σύμφωνα με το δελτίο τιμών της Περιφέρειας Αττικής η μέση τιμή πώλησης του ελαιολάδου  στα σημεία λιανικής πώλησής του, -σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κλπ-, διαμορφώνεται στα 11.45 ευρώ το λίτρο, ενώ και στις πολυσυσκευασίες των δύο λίτρων και άνω η  πτώση της τιμής αφορά μερικά λεπτά (σέντς) μόνο (Πίνακας).

Όπως αναφέρει  η Περιφέρεια Αττικής, στο δελτίο τιμών που δημοσιεύει, οι τιμές του  ελαιολάδου  στον ποιο πάνω πίνακα (πίνακας 1), αφορούν το χρονικό διάστημα 16 – 31 Ιανουαρίου…

Πίνακας 1 Τιμές λιανικής ελαιολάδου (16-31 Ιανουαρίου 2024)

Οι διαμορφωθείσες τιμές κατά την ως άνω χρονική περίοδο στα αναγραφόμενα είδη που προσφέρονται και στις προμήθειες του Δημοσίου, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και Ν.Π.Δ.Δ. αρμοδιότητας του συνόλου της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκριτικά με τις τιμές  του πρώτου 15θημέρου του Ιανουαρίου (πίνακας 2), οι τιμές  του δευτέρου 15θημέρου (πίνακας 1) δεν παρουσιάζουν καμία αυξομείωση…

Πίνακας 2 Τιμές λιανικής ελαιολάδου (1-16 Ιανουαρίου 2024)

Όπως  αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, οι  τιμές που δημοσιεύονται στο πίνακα είναι αποτέλεσμα καθημερινών τιμοληψιών των ελεγκτών της αρμόδιας υπηρεσίας  της, σε σημεία πώλησης που αφορούν στη Βαρβάκειο Αγορά και στα καταστήματα (S/M, M/M κ.α.) της ευρύτερης περιοχής. Μοναδική πηγή πληροφόρησης για τον ελεγκτή αποτελεί η πινακίδα πώλησης κάθε είδους. Οι τιμές λαμβάνονται πάντα με αναγωγή στη μονάδα μέτρησης, ανεξάρτητα από την ποσότητα συσκευασίας ή πολυσυσκευασίας εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ενώ λαμβάνονται υπόψη και τα προϊόντα που βρίσκονται σε καθεστώς έκπτωσης – προσφοράς, εφόσον αυτό αναγράφεται στην πινακίδα πώλησης του προϊόντος π.χ. οι τιμές στο προϊόν ελαιόλαδα κ.α. αφορούν την αναγωγή του είδους στη μονάδα μέτρησης (1 λίτρο ανεξάρτητα αν οι συσκευασίες περιέχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα (μπουκάλι 0,750ml κ.α.).

Π.Ν.

Μοιραστείτε το:
Tagged