Δήμος Κερκύρας: Δεν έδεσε καλά «τον γάιδαρό του» για τα απορρίμματά του και τώρα δηλώνει σε απόγνωση – «Μην κατεβάζετε σκουπίδια»

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος δηλώνει ότι το πρόβλημα  της μη σωστής αποκομιδής των απορριμμάτων, έχει προκύψει από την αδυναμία του εργολάβου για αποκομιδή των σκουπιδιών στο σύνολο του Δήμου. Έτσι ο δήμος που εκχώρησε την καθαριότητα σε ιδιώτη είναι σε κατάσταση «αιχμαλωσίας» πλέον και ζητά από τους δημότες και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων καθώς και τη συνεργασία και κατανόηση τους για την ολιγοήμερη καθυστέρηση!

——————–

Να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους, ζητά ο δήμος Νότιας Κέρκυρας από τους κατοίκους, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή τους.

Κι αυτό γιατί, από αβλεψία, κακή εκτίμηση ή και έλλειψη πείρας των υπηρεσιών του, πιθανόν  οι όροι της σύμβασης  του με τον ανάδοχο εργολάβο της αποκομιδής  των απορριμμάτων, δεν  είναι απόλυτοι, ή ίσως ο τελευταίος δεν εκτίμησε σωστά τον όγκο εργασίας που αναλάμβανε με αποτέλεσμα σήμερα να δηλώνει αδυναμία για την συλλογή και μεταφορά του συνόλου των παραγόμενων απορριμμάτων όλου του νησιού…

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση καθαριότητας της δημοτικής αρχής, το πρόβλημα έχει προκύψει από την αδυναμία του εργολάβου για αποκομιδή των σκουπιδιών στο σύνολο του Δήμου.

Έτσι ο δήμος που εκχώρησε την καθαριότητα σε ιδιώτη είναι σε κατάσταση «αιχμαλωσίας» πλέον και ζητά από τους δημότες και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων καθώς και τη συνεργασία και κατανόηση τους για την ολιγοήμερη καθυστέρηση!

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητούσε την απομάκρυνση των ιδιωτών εργολάβων

Στα τέλη του 2023, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε κινητοποίηση, αφού τόνιζε ότι ολόκληρη η Νότια Κέρκυρα έχει μετατραπεί από τα σκουπίδια στους δρόμους σε υγειονομική βόμβα.

Μάλιστα έθετε και τα εξής αιτήματα για:

  • Σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης
  • Ασθενοφόρα για πλήρη κάλυψη των αναγκών του Νότου
  • Δημόσια, δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία
  • Άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, χωρίς τη λειτουργία του απαράδεκτα χωροθετημένου Σ.Μ.Α.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ταυτόχρονα ζητούσε:

  • την απομάκρυνση των ιδιωτών εργολάβων από όλα τα στάδια της διαχείρισης των απορριμμάτων,
  • τη χωροθέτηση σταθμών μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών βάσει μελέτης που θα λάβει υπόψη κοινώς αποδεκτά κριτήρια χωροθέτησης, και θα έχει τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και
  • την καθιέρωση συστήματος καθολικής ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, και
  • την πιστή εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων σταδίων της ανακύκλωσης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged