Δήμος Χαϊδαρίου: Υποδέχθηκε μαθητές και καθηγητές από τον αδελφοποιημένο Δήμο Βιλνέβ – Ντ’ Ασκ της Γαλλίας

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από τον Δήμο Βιλνέβ – Ντ’ Ασκ της Γαλλίας, Δήμος οποίος είναι αδελφοποιημένος με αυτόν του Χαϊδαρίου.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν αρχικά το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου τους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα και εκπαιδευτικοί από το 1ο και 2ο Λύκειο της πόλης. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της κ. Ανατολής Βαρυτιμιάδη η οποία έκανε τις μεταφράσεις.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος μίλησε στους μαθητές για την πόλη του Χαϊδαρίου και τους σημαντικούς ιστορικούς τόπους της (Αρχαία Ιερά Οδός, Ιερό Αφροδίτης, Μονή Δαφνίου, Παλατάκι). Στάθηκε ιδιαίτερα στο Μπλοκ 15 – στρατόπεδο συγκέντρωσης την περίοδο της γερμανικής κατοχής – καθώς και η Βιλνέβ Ντ’Άσκ είναι μια μαρτυρική πόλη με ανεξίτηλο το φρικιαστικό σημάδι του ναζισμού.

Υπογράμμισε τη σημασία του να έχει ιδανικά η νέα γενιά, να δείχνει αλληλεγγύη, να παλεύει κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού και να αγωνίζεται για έναν κόσμο ειρηνικό. Αναφέρθηκε επίσης στους άρρηκτους δεσμούς των 2 Δήμων εδώ και πάνω από 25 χρόνια με πρωτοβουλία του Χαϊδαριώτη κ. Κώστα Τουρνάκη, ο οποίος κατοικεί στην Βιλνέβ Ντ’Ασκ και μαζί με τη σύζυγό του, την κ. Μαρί Τουρνάκη, έχουν δημιουργήσει τον Σύλλογο Φιλίας μεταξύ των 2 πόλεων. Αυτή η φιλία έχει «σφραγιστεί» και με ανταλλαγές μαθητών, αθλητικών συλλόγων και ΚΑΠΗ.

Μοιραστείτε το:
Tagged