Δήμος Αγίου Νικολάου: Τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα σε αθλητικούς δημοτικούς χώρους (γήπεδα) – Διαγωνισμός

Διαγωνισμοί,
Μοιραστείτε το:

Διαγωνισμός δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης για την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδά που διαθέτει, προϋπολογισμού 611.000 ευρώ (διακήρυξη)

Ο δήμος Αγίου Νικολάου, Λασιθίου Κρήτης στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των υφισταμένων γηπέδων του, αποφάσισε την  προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στα γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ Ελούντας και της Δ.Κ. Κριτσάς και συνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο Γήπεδο Αγίου Νικολάου.

Η προμήθεια και τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει από ανάδοχο εργολάβο που θα αναδειχθεί με τον διαγωνισμό που  προκηρύχθηκε συνολικού προϋπολογισμού 611.000 ευρώ.

Κατάθεση προσφορών έως  την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00. Άνοιγμα Προσφορών την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 (πμ).

Για να δείτε την διακήρυξη του Διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ           

—————————

Για τα συγκεκριμένα έργα, ο Δήμος συνέταξε μελέτη για την προμήθεια του νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Ειδικότερα τα συγκεκριμένα Γήπεδα με υφιστάμενο τεχνητό χλοοτάπητα, έπειτα από πολλά χρόνια εντατικής χρήσεως για αγώνες και προπονήσεις, παρουσιάζουν την φυσιολογική φθορά κυρίως στη δομή και το πάχος του πέλους με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια στις κινήσεις των αθλητών που τα χρησιμοποιούν.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται αρκετές δεκαετίες, υποκαθιστώντας τον φυσικό χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων ποδοσφαίρου. Ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κατασκευής τους καθιστούν μια πολύ καλή λύση υποκατάστασης του φυσικού χορταρίου.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει γίνει δεκτός από την FIFA και κατ επέκταση από την ΕΠΟ, καθώς μπορεί σε μεγάλο βαθμό να προσομοιώσει τον φυσικό χλοοτάπητα. Η τοποθέτηση και η χρήση του καλύπτει όλες τις περιπτώσεις στις οποίες η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα να αντενδεικνύεται για λόγους όπως το υψηλό κόστος συντήρησης, η συνεχή και εντατική χρήση κ.α. Η παρούσα μελέτη κατέληξε στην αναζήτηση και σύνταξη αυστηρών προδιαγραφών, τέτοιων που να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα του υλικού, τόσο ως προς την λειτουργικότητα του, όσο και ως προς την αντοχή του στη χρήση και το χρόνο.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, αποτελείται από νήματα πολυαιθυλενίου όμοια με φυσικό γρασίδι τα οποία συγκρατούνται σε μια ειδική βάση από μείγμα πολυπροπυλενίου και πολυεστέρα επενδυμένη με λάτεξ ή από μείγμα πολυπροπυλενίου και πολυουρεθάνης δυο συστατικών.

Μοιραστείτε το:
Tagged