Δήμο Κατερίνης: Σεμινάρια για τη διαχείριση και φροντίδα ζώων συντροφιάς

Βιολογία
Μοιραστείτε το:

Σειρά σεμιναρίων ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Zero Stray Academy.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τρίτη 26/3 διαδικτυακά, συνεχίστηκαν την Τετάρτη 27/3 και την Πέμπτη 28/3 με δια ζώσης εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 29/3, στον ίδιο χώρο.

Η σειρά αυτών των εκδηλώσεων κορυφώνονται την Κυριακή 7 Απριλίου υπό τον γενικό τίτλο «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων», που καθιερώνει από φέτος ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καθώς επίσης και με αρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες.

Το 1ο διήμερο του σεμιναρίου έγιναν μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα και μαθήματα περισυλλογής γατιών και σκυλιών και επίδειξη από συγκεκριμένο εκπαιδευτή διασώστη για περισυλλογή κάποιων ζώων από την πόλη, τα οποία οδηγήθηκαν σε στείρωση.

Παραβρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων για τα αδέσποτα, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωποι από τη Βέροια, από τη Θεσσαλονίκη και από την Καβάλα,  εθελόντρια από την Κρήτη, οι δημοτικοί υπάλληλοι του τμήματος προστασία ζώων του Δήμου Κατερίνης, οι συμβεβλημένοι συνεργάτες περισυλλογής και φροντίδας του Καταφυγίου ζώων, οι πιστοποιημένοι εθελοντές του Δ. Κατερίνης αλλά και εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων «Άργος» και «Κιβωτός».

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Κατερίνης, τα δια ζώσης σεμινάρια αποδεικνύονται, στην πράξη, ως εξαιρετικά χρήσιμα, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να μάθουν, στη θεωρία και στην πράξη, και μέσα από τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολουθεί, κάποια σημαντικά στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για τη διαχείριση και φροντίδα ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για έναν διαδραστικό τρόπο μάθησης για τους πιστοποιημένους εθελοντές, όπως δήλωσε  ο Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης.

«Στόχος πραγματοποίησης των σεμιναρίων είναι η ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων που άρχισαν πριν από ενάμισι μήνα με διαδικτυακά σεμινάρια «ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα προκειμένου να συντάξουμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο θα κατατεθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», σημείωσε .

Μοιραστείτε το:
Tagged