Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων: 12 δήμοι κερδίζουν τις ενστάσεις τους – Σε ποιους επίκειται η αναπροσαρμογή αξιών…

Κατασκευές Φορολογικά
Μοιραστείτε το:

Δώδεκα είναι οι δήμοι στους οποίους προβλέπεται πλέον να γίνει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών προς τα κάτω. Πρόκειται για τους δήμους Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Κορίνθου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Αστυπάλαιας, όπως ανάφερε στο ΕΡΤΝews o εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος

«Έγιναν κάποιες ενστάσεις από τους δήμους, γιατί θεώρησαν ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Συνεστήθη μια επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη στο να αξιολογεί αυτές τις ενστάσεις και 12 από αυτούς τους δήμους ουσιαστικά δικαιώθηκαν.

Η αρμόδια επιτροπή θα λάβει υπόψιν τις ενστάσεις των δήμων και ανεξάρτητους εκτιμητές, προκειμένου να υπάρξουν οι όποιες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες», είπε ο Όμηρος Τσάπαλος επισημαίνοντας ότι κανένας δήμος δεν ζήτησε με την ένστασή του να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

Δεν δικαιώθηκαν πολλοί δήμοι που κατέθεσαν προτάσεις, γιατί οι φάκελοι τους ήταν ελλιπείς ως προς την τεκμηρίωσή τους γιατί πρέπει να μειωθούν αυτές οι αντικειμενικές, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν έρχεται κάποια ραγδαία αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, όπως τις ξέραμε σε όλη την επικράτεια.

Μοιραστείτε το:
Tagged